Ухвала
від 01.12.2022 по справі 189/477/22
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 189/477/22

Номер провадження 2/184/323/22

01 грудня 2022 рокум. Покров

Орджонікідзевський міський суд Дніпропетровської області в складі:

головуючого судді Коваля А.М.,

за участю секретаря судового засідання Попівніч Н.І.,

розглянувши у підготовчому засіданні в м. Покров цивільну справу за позовом позивача 1: ОСОБА_1 , який діє в інтересах малолітніх дітей: ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , позивача 2: ОСОБА_4 , позивача 3: ОСОБА_5 до відповідача: Приватного Підприємства «ЛЕ ФРОМАЖ» про відшкодування шкоди, завданої внаслідок вчинення злочину, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Орджонікідзевського міського суду перебуває вищевказана цивільна справа.

Представник позивачів в підготовче засідання не з`явилася, надала заяву про проведення підготовчого засідання за її відсутності. Крім того, заявила клопотання про витребування у ПРИВАТНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ЛЕ ФРОМАЖ» належним чином завірену копію протоколу та/або наказу та/або рішення щодо прийняття на роботу в ПП «ЛЕ ФРОМАЖ» працівника ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ; письмові відомості про те, чи здійснювало ПП «ЛЕ ФРОМАЖ» (ЄДРПОУ: 39424073) діяльність з перевезення вантажів у м. Києві, станом на 18.06-19.06.2021 року; належним чином завірену копію наказу про закріплення автомобіля "DAF XF 95", р.н. НОМЕР_1 за працівником ПП «ЛЕ ФРОМАЖ» ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . Заявлене клопотання обґрунтовує неможливістю іншим чином отримати витребувані документи.

Представник відповідача в підготовче засідання не з`явився, надав заяву про проведення підготовчого засідання за його відсутності. Крім того, заявив клопотання про залучення ПрАТ «СГ «ТАС» в якості третьої особи на стороні відповідача, оскільки рішення у справі може вплинути на права та обов`язки останніх. Також, просить витребувати від ПрАТ «СГ «ТАС» матеріали страхової справи за виплатою, згідно полісу № ЕР-201448816, страхувальник ПП «Ле Фромаж», страхова подія 18.06.2021р. Заявлене клопотання обґрунтовує неможливістю іншим чином отримати витребувані документи.

У зв`язку з неявкою в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, відповідно до ч.2 ст.247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Так, відповідно до ч.1 ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинахдругійтатретійстатті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

На підставі викладеного, зважаючи на те, що представник позивачів не може іншим чином надати витребувані докази по справі, які є необхідними для повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи, суд приходить до переконання про задоволення клопотання останнього про витребування документів.

Крім того, відповідно до ч.1ст.53 ЦПК Українитреті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

На підставі викладеного, зважаючи на те, що прийняте судом рішення може вплинути на права та обов`язки ПрАТ «СГ «ТАС», суд приходить до переконання про задоволення клопотання про залучення останніх до участі у справі.

Крім того, відповідно до п.2 ч.2 ст.198 ЦПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках , зокрема, залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача;

Керуючись ст.53, п.3 ч.2ст.200 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Розгляд підготовчого засідання по цивільній справі за позовом позивача 1: ОСОБА_1 , який діє в інтересах малолітніх дітей: ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , позивача 2: ОСОБА_4 , позивача 3: ОСОБА_5 до відповідача: Приватного Підприємства «ЛЕ ФРОМАЖ» про відшкодування шкоди, завданої внаслідок вчинення злочину відкласти.

Клопотання представника відповідача ОСОБА_7 про залучення третьої особи задовольнити.

Залучити до участі у справі за позовом позивача 1: ОСОБА_1 ,який дієв інтересахмалолітніх дітей: ОСОБА_2 та ОСОБА_3 ,позивача 2: ОСОБА_4 ,позивача 3: ОСОБА_5 довідповідача:Приватного Підприємства«ЛЕ ФРОМАЖ»про відшкодуванняшкоди,завданої внаслідоквчинення злочину в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ПрАТ «СГ «ТАС».

Зобов`язати позивачів не пізніше двох днів з дня вручення копії ухвали направити ПрАТ «СГ «ТАС» копію позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до початку розгляду справи по суті.

Клопотання представника позивачів ОСОБА_8 про витребування документів - задовольнити.

Витребувати від ПРИВАТНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ЛЕ ФРОМАЖ» (Адреса: 04119, місто Київ, ВУЛИЦЯ СІМ`Ї ХОХЛОВИХ, будинок 11/2):

- належним чином завірену копію протоколу та/або наказу та/або рішення щодо прийняття на роботу в ПП «ЛЕ ФРОМАЖ» працівника ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

- письмові відомості про те, чи здійснювало ПП «ЛЕ ФРОМАЖ» (ЄДРПОУ: 39424073) діяльність з перевезення вантажів у м. Києві, станом на 18.06-19.06.2021 року;

- належним чином завірену копію наказу про закріплення автомобіля "DAF XF 95", р.н. НОМЕР_1 за працівником ПП «ЛЕ ФРОМАЖ» ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Клопотання представника відповідача ОСОБА_7 про витребування документів - задовольнити.

Витребувати від ПрАТ «СГ «ТАС» матеріали страхової справи за виплатою, згідно полісу № ЕР-201448816, страхувальник ПП «Ле Фромаж», страхова подія 18.06.2021р.

Встановити відповідальним особам ПРИВАТНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ЛЕ ФРОМАЖ» та ПрАТ «СГ «ТАС» строк для надання на адресу Орджонікідзевського міського суду Дніпропетровської області (вул. Торгова, 37, м. Покров Дніпропетровська обл., 53300) зазначених документів 5 днів з моменту отримання даної ухвали.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

У судове засідання викликати учасників справи.

Встановити позивачу 5-тиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу 5-тиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Визначити третійособі п`ятнадцятиденнийстрок здня врученняданої ухвалидля подання поясненняна позовнузаяву. У зазначений строк третя особа має право надіслати суду пояснення на заяву, які повинні відповідати вимогам ч.3-6 ст.178 ЦПК України. Відповідно до вимог ч.4 ст.178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) пояснень до суду, копія пояснень та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http://court.gov.ua/fair/sud0428/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Орджонікідзевського міського суду А. М. Коваль

Дата ухвалення рішення01.12.2022
Оприлюднено06.12.2022
Номер документу107658409
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них завданої каліцтвом, іншим ушкодженням здоров’я або смертю фізичної особи, крім відшкодування шкоди на виробництві

Судовий реєстр по справі —189/477/22

Рішення від 28.03.2023

Цивільне

Орджонікідзевський міський суд Дніпропетровської області

Томаш В. І.

Ухвала від 15.02.2023

Цивільне

Орджонікідзевський міський суд Дніпропетровської області

Томаш В. І.

Ухвала від 23.01.2023

Цивільне

Орджонікідзевський міський суд Дніпропетровської області

Томаш В. І.

Ухвала від 09.01.2023

Цивільне

Орджонікідзевський міський суд Дніпропетровської області

Коваль А. М.

Ухвала від 01.12.2022

Цивільне

Орджонікідзевський міський суд Дніпропетровської області

Коваль А. М.

Ухвала від 14.11.2022

Цивільне

Орджонікідзевський міський суд Дніпропетровської області

Коваль А. М.

Ухвала від 11.10.2022

Цивільне

Орджонікідзевський міський суд Дніпропетровської області

Коваль А. М.

Ухвала від 30.08.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Остапенко В. О.

Ухвала від 25.07.2022

Цивільне

Орджонікідзевський міський суд Дніпропетровської області

Коваль А. М.

Ухвала від 26.06.2022

Цивільне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Редько О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні