Ухвала
від 02.12.2022 по справі 914/371/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128

УХВАЛА

02.12.22 Справа№ 914/371/19

Суддя Господарського суду Львівської області Мазовіта А.Б., розглянувши матеріали

за позовом:Громадської організації «Розвиток Громади», м.Львів;до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю «Захід.Нет», м.Львів;про:захист ділової репутації..Представники сторін не викликалися

ВСТАНОВИВ:

Громадська організація «Розвиток Громади», м.Львів звернулася до Господарського суду Львівської області із позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю «Захід.Нет», м.Львів про захист ділової репутації.

Хід розгляду справи викладено у наявних в матеріалах справи ухвалах суду та відображено у протоколах судових засідань.

Ухвалою Господарського суду Львівської області від 20.05.2021 призначено у справі судову експертизу, проведення якої доручити експертам Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України (м. Київ, вул. Смоленська, 6).

Для вирішення експерту поставлено наступні запитання:

1) Чи містить текстовий матеріал у статті Поліція повідомила про самогубство відомого львівського активіста за посиланням:

https://zaxid.net/politsiya_povidomila_pro_sprobu_samogubstva_vidomogo_lvivskogo_aktivista_n1472090 негативну інформацію про Громадську організацію Розвиток Громади? Якщо так, то в яких висловлюваннях міститься ця інформація?

2) Якщо текстовий матеріал у статті Поліція повідомила про самогубство відомого львівського активіста за посиланням:

https://zaxid.net/politsiya_povidomila_pro_sprobu_samogubstva_vidomogo_lvivskogo_aktivista_n1472090 містить негативну інформацію про Громадську організацію Розвиток Громади, у якій формі виражено цю інформацію: фактичного твердження чи оціночного судження?

3) Чи може інформація про Громадську організацію Розвиток Громади, представлена у статті Поліція повідомила про самогубство відомого львівського активіста за посиланням:

https://zaxid.net/politsiya_povidomila_pro_sprobu_samogubstva_vidomogo_lvivskogo_aktivista_n1472090, завдавати шкоди репутації Громадської організації Розвиток Громади? Якщо так, то які саме висловлювання містять таку інформацію?

4) Чи містить текстовий матеріал у статті Учасники кількох львівських угруповань спробували захопити редакцію Захід.Нет за посиланням:

https://zaxid.net/uchasniki_kilkoh_lvivskih_ugrupovan_zrobi_sprobu_zahoplennya_redaktsiyi_zaxidnet_n1472393?fbclid=IwAR02wxaX4POFCNmvwfZSU8wpVtYTFGDrWCgdzMp20V0RwQT_gCdyd90hoXI негативну інформацію про Громадську організацію Розвиток Громади? Якщо так, то в яких висловлюваннях міститься ця інформація?

5) Якщо текстовий матеріал у статті Учасники кількох львівських угруповань спробували захопити редакцію Захід.Нет за посиланням:

https://zaxid.net/uchasniki_kilkoh_lvivskih_ugrupovan_zrobi_sprobu_zahoplennya_redaktsiyi_zaxidnet_n1472393?fbclid=IwAR02wxaX4POFCNmvwfZSU8wpVtYTFGDrWCgdzMp20V0RwQT_gCdyd90hoXI містить негативну інформацію про Громадську організацію Розвиток Громади, у якій формі виражено цю інформацію: фактичного твердження чи оціночного судження?

6) Чи може інформація про Громадську організацію Розвиток Громади, представлена у статті Учасники кількох львівських угруповань спробували захопити редакцію Захід.Нет за посиланням:

https://zaxid.net/uchasniki_kilkoh_lvivskih_ugrupovan_zrobi_sprobu_zahoplennya_redaktsiyi_zaxidnet_n1472393?fbclid=IwAR02wxaX4POFCNmvwfZSU8wpVtYTFGDrWCgdzMp20V0RwQT_gCdyd90hoXI, завдавати шкоди репутації Громадської організації Розвиток Громади? Якщо так, то які саме висловлювання містять таку інформацію?

7) Чи містить текстовий матеріал статті із заголовком: Спроба захоплення редакції Захід.Нет: відео з камер спостереження за посиланням:

https://zaxid.net/sproba_zahoplennya_redaktsiyi_zaxidnet_zyavilos_video_z_kamer_sposterezhennya_n1472428?fbclid=IwAR2TH2_VjBKZTNQt9c7j2QuMsGIYvz1ZmCW_YpTi7g9zRmB5AxnBjeAXiY негативну інформацію про Громадську організацію Розвиток Громади? Якщо так, то в яких висловлюваннях міститься ця інформація?

8) Якщо текстовий матеріал у статті із заголовком: Спроба захоплення редакції Захід.Нет: відео з камер спостереження за посиланням:

https://zaxid.net/sproba_zahoplennya_redaktsiyi_zaxidnet_zyavilos_video_z_kamer_sposterezhennya_n1472428?fbclid=IwAR2TH2_VjBKZTNQt9c7j2QuMsGIYvz1ZmCW_YpTi7g9zRmB5AxnBjeAXiY містить негативну інформацію про Громадську організацію Розвиток Громади, у якій формі виражено цю інформацію: фактичного твердження чи оціночного судження?

9) Чи може інформація про Громадську організацію Розвиток Громади, представлена у статті із заголовком: Спроба захоплення редакції Захід.Нет: відео з камер спостереження за посиланням:

https://zaxid.net/sproba_zahoplennya_redaktsiyi_zaxidnet_zyavilos_video_z_kamer_sposterezhennya_n1472428?fbclid=IwAR2TH2_VjBKZTNQt9c7j2QuMsGIYvz1ZmCW_YpTi7g9zRmB5AxnBjeAXiY, завдавати шкоди репутації Громадської організації Розвиток Громади? Якщо так, то які саме висловлювання містять таку інформацію?

Витрати на проведення експертизи до вирішення спору по суті було покладено на позивача Громадську організацію «Розвиток Громади».

Зобов`язано сторони створити експерту необхідні умови для проведення експертизи, а також надавати на його вимогу усі необхідні документи.

На адресу суду від Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України надійшло повідомлення про неможливість проведення експертизи у справі № 914/371/19 та матеріали зазначеної справи у зв`язку із неоплатою Громадською організацією «Розвиток Громади» вартості проведення експертизи.

Керуючись ст.ст. 230, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Провадження у справі поновити.

2. Підготовче засідання призначити на 05.01.2023 року о 11:30 год.

3. Підготовче засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Львівської області за адресою: 79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128, зал судових засідань № 7 (2-й поверх).

4. Явка представників сторін у підготовче засідання є обов`язковою.

5. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню.

6. Суд доводить до відома сторін, що згідно ст. 135 ГПК України, суд може у випадку ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу, постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

7. Веб-адреса сторінки суду http://lv.arbitr.gov.ua на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається.

8. Cуд звертається до учасників судового процессу із проханням зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (створити поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua та програмі «Електронний суд», які передбачають можливість обміну процесуальними документами між судом і учасниками процесу та подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді по конкретній справі, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України.

Суддя Мазовіта А.Б.

СудГосподарський суд Львівської області
Дата ухвалення рішення02.12.2022
Оприлюднено07.12.2022
Номер документу107675638
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —914/371/19

Ухвала від 13.03.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мазовіта А.Б.

Ухвала від 27.02.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мазовіта А.Б.

Ухвала від 13.02.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мазовіта А.Б.

Ухвала від 02.02.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мазовіта А.Б.

Ухвала від 23.01.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мазовіта А.Б.

Ухвала від 05.01.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мазовіта А.Б.

Ухвала від 02.12.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мазовіта А.Б.

Ухвала від 20.05.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мазовіта А.Б.

Ухвала від 26.04.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мазовіта А.Б.

Ухвала від 12.04.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мазовіта А.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні