Ухвала
від 05.12.2022 по справі 927/1064/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

05 грудня 2022 рокум. Чернігів справа № 927/1064/22

Господарський суд Чернігівської області в складі судді Белов С.В., розглянувши матеріали позовної заяви від 22.11.2022 вх№ 2363

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю «НАВІ ТРАНС»

код ЄДРПОУ 43475569, вул. Закревського, буд.91/1,кв. 100, м. Київ, 02064,

до відповідача: Фізичної особи-підприємеця Оганесян Романа Гагиковича

РНОКПП НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ,

про стягнення 39 534,00 грн

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю «НАВІ ТРАНС» звернулося до Господарського суду Чернігівської області з позовом про стягнення з Фізичної особи-підприємця Оганесян Романа Гагиковича заборгованості у розмірі 39 534,00 грн. Позовні вимоги обґрунтовані неналежним виконанням відповідачем умов договору поставки від 28.10.2020 в частині розрахунків.

Позивач просить розглянути дану справу в порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Відповідно до ч. 1 ст. 247 Господарського процесуального кодексу України в порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи.

Пунктом 1 частини 5 статті 12 Господарського процесуального кодексу України визначено, що малозначними справами є:

-справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб;

-справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Згідно з ч.3 ст. 247 Господарського процесуального кодексу України, при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) ціну позову; 2) значення справи для сторін; 3) обраний позивачем спосіб захисту; 4) категорію та складність справи; 5) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; 6) кількість сторін та інших учасників справи; 7) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Таким чином, приймаючи до уваги наведені вище приписи Господарського процесуального кодексу України, враховуючи обраний позивачем спосіб захисту, категорію та складність даної справи, обсяг та характер доказів у справі та те, що справа не є складною з огляду на наявні в ній матеріали, при цьому ціна спору не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, тобто є малозначною, суд приходить до висновку про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами.

Керуючись ст. 12, 176, 234, 235, 247, 252 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1.Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2.Відмовити позивачу у задоволенні клопотаня про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

3.Здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

4.Встановити відповідачу строк для подачі відзиву на позов та всіх доказів, що підтверджують викладені у відзиві обставини протягом 15 (п`ятнадцяти) календарних днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі. Копію відзиву та копії доданих до нього документів надіслати позивачу, а докази надсилання надати суду.

5.Позивач протягом 7 (семи) календарних днів з дня отримання відзиву на позов має право подати до суду відповідь на відзив з одночасним надсиланням копії відповіді на відзив та доданих до неї доказів відповідачу. Докази надсилання надати суду.

6.Відповідач має право протягом 5 (п`яти) календарних днів з дня отримання відповіді на відзив надати суду заперечення на відповідь позивача на відзив з одночасним надсиланням його копії разом з доданими до нього документами позивачу. Докази надсилання надати суду.

Ухвала складена та підписана 05.12.2022 року.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя С.В. Белов

Веб-адреса Єдиного державного реєстру судових рішень, розміщена на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: http://reyestr.court.gov.ua/

СудГосподарський суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення05.12.2022
Оприлюднено07.12.2022
Номер документу107676543
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —927/1064/22

Ухвала від 10.01.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 05.12.2022

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні