Ухвала
від 06.12.2022 по справі 185/10457/22
ПАВЛОГРАДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 185/10457/22

Провадження № 2-о/185/381/22

У Х В А Л А

06 грудня 2022 року суддя Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області Болдирєва У.М., розглянувши матеріали заяви ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про усиновлення дитини,

В С Т А Н О В И В:

30 листопада 2022 року до Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області надійшла заява ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про усиновлення дитини.

05 грудня 2022 року здійснено автоматизований розподіл судової справи між суддями.

Відповідно до положень статті 310 ЦПК України, заява про усиновлення дитини або повнолітньої особи, яка не має матері, батька або була позбавлена їхнього піклування, подається до суду за місцем їх проживання.

Заявники бажають усиновити малолітнього ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , якого взято на облік як внутрішньо переміщену особу 30 травня 2022 року згідно з довідкою № 2601-7001247528.

Відповідно до положень пункту 4 Порядку декларування та реєстрації місця проживання (перебування), затвердженого Постановою Кабінету міністрів України від 07 лютого 2022 року № 265, особа може задекларувати/зареєструвати своє місце проживання (перебування) лише за однією адресою. У разі коли особа проживає у двох і більше місцях, вона здійснює декларування/реєстрацію місця проживання (перебування) за однією з таких адрес за власним вибором. За адресою задекларованого/зареєстрованого місця проживання (перебування) з особою ведеться офіційне листування та вручення офіційної кореспонденції.

На період тимчасової окупації територій у Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим та м. Севастополя положення частини першої статті 4 Закону України «Про надання публічних (електронних публічних) послуг щодо декларування та реєстрації місця проживання в Україні» (далі - Закон) не поширюється на осіб, місце проживання яких зареєстроване у житлі, що розташоване на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим та м. Севастополя. Така особа може задекларувати/зареєструвати місце свого проживання без зняття з реєстрації місця свого попереднього проживання.

Особа, місце проживання якої зареєстроване у житлі, що розташоване на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, може задекларувати/зареєструвати місце свого проживання за межами тимчасово окупованої території України без внесення будь-яких відміток до паспорта громадянина України, виготовленого у формі книжечки.

Відомості про зареєстроване місце проживання такої особи у житлі, що розташоване на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, вносяться до реєстру територіальної громади, яка здійснила відповідну реєстраційну дію за межами тимчасово окупованої території України.

З доданих до заяви документів видно, що фактичне місце проживання/перебування дитини ОСОБА_3 як внутрішньо переміщеної особи зареєстроване за адресою: АДРЕСА_1 .

Тому справа не належить до територіальної юрисдикції (підсудності) Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області і не може бути прийнята ним до провадження.

За місцем проживання дитини, яку заявники бажають усиновити, справа належить до підсудності Богородчанського районного суду Івано-Франківської області.

Як передбачено пунктом 1 частини 1 статті 31 ЦПК України, суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Керуючись пунктом 1 частини 1 статті 31 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Передати на розгляд Богородчанському районному суду Івано-Франківської області заяву ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про усиновлення дитини.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Ухвала може бути оскаржена до Дніпровського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

Cуддя У.М. Болдирєва

Дата ухвалення рішення06.12.2022
Оприлюднено07.12.2022
Номер документу107690004
СудочинствоЦивільне
Сутьусиновлення дитини

Судовий реєстр по справі —185/10457/22

Рішення від 20.04.2023

Цивільне

Богородчанський районний суд Івано-Франківської області

Куценко О. О.

Рішення від 20.04.2023

Цивільне

Богородчанський районний суд Івано-Франківської області

Куценко О. О.

Ухвала від 21.03.2023

Цивільне

Богородчанський районний суд Івано-Франківської області

Куценко О. О.

Ухвала від 20.02.2023

Цивільне

Богородчанський районний суд Івано-Франківської області

Куценко О. О.

Ухвала від 27.01.2023

Цивільне

Богородчанський районний суд Івано-Франківської області

Куценко О. О.

Ухвала від 06.12.2022

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Болдирєва У. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні