Ухвала
від 06.12.2022 по справі 404/2660/22
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 404/2660/22

Номер провадження 2-а/404/36/22

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 грудня 2022 року Кіровський районний суд міста Кіровограда

в складі: головуючого судді Кулінка Л.Д.

за участю секретаря Московенка В.І.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Кропивницькому клопотання представника відповідача Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області Стояновські Д.І., про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції (вх. № 35327 від 05.12.2022 року) у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 , до Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області, Відділення поліції № 2 (місто Кропивницький) Кропивницького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - поліцейського СРПП ВП № 2 міста Кропивницький КРУП Управління патрульної поліції в Кіровоградській області, рядового поліції Богун Антона Володимировича про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення по справі про адміністративне правопорушення,-

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення по справі про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксоване не в автоматичному режимі серії БАВ № 147715 від 27.05.2022 року.

Ухвалою судді Кіровського районного суду міста Кіровограда від 14 червня 2022 року адміністративний позов ОСОБА_1 залишено без руху та надано строк для усунення недоліків.

На виконання вимог ухвали судді Кіровського районного суду міста Кіровограда від 14 червня 2022 року, позивачем подано позовну заяву (вх. № 16783 від 21.06.2022 року), в новій редакції яка відповідає вимогам статей 160, 161 Кодексу адміністративного судочинства України.

У зв`язку з чим, ухвалою судді Кіровського районного суду міста Кіровограда від 27 червня 2022 року відкрито провадження в справі за правилами спрощеного позовного провадження, призначено судове засідання. На підставі частини другою статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України залучено до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - поліцейського СРПП ВП № 2 міста Кропивницький КРУП Управління патрульної поліції в Кіровоградській області, рядового поліції Богун Антона Володимировича

Через канцелярію суду надійшло клопотання представника відповідача Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області Стояновські Д.І. (вх. № 35327 від 05.12.2022 року) про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

В обґрунтування поданого клопотання вказано, що у зв`язку з введеням в країні війського стану представник відповідача не має змоги прибути в судове засідання. А відтак просить задовольнити клопотання та призначити судове засідання в режимі відеоконференції за допомогою програми «Easy con».

Вирішуючи питання щодо можливості задоволення клопотання представника відповідача про участь сторони в судовому засіданні в режимі відеоконференції, суд враховує статтю 195 Кодексу адміністративного судочинства України, якою визначений порядок участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

За частиною першою статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи (частина друга статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України).

Проведення судового засідання в режимі відеоконференції є не обов`язком, а правом суду, відповідне питання вирішується з урахуванням характеру справи, обставин, які підлягають з`ясуванню і перевірці, обсягу і характеру доказів, матеріалів, які підлягають огляду, дослідженню тощо. Судом береться до уваги необхідність забезпечення усім учасникам справи можливості належного вчинення процесуальних дій, виконання процесуальних обов`язків і здійснення процесуальних прав, у тому числі, щодо участі в судовому засіданні та перевірки відповідних доказів.

Разом з тим, представником відповідача не дотримано приписи вказаної статті, зокрема не надано належних доказів надіслання зазначеного клопотання іншим учасникам справи, що позбавляє суд можливості повідомити всіх учасників справи про проведення судового засідання в режимі відеоконференції та з`ясувати їхню думку стосовно заявленого клопотання.

Відповідно до контрольного журналу судових справ і матеріалів переданих до розгляду судді Кулінка Л.Д., клопотання представника відповідача Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області Стояновські Д.І. (вх. № 35327 від 05.12.2022 року), про участь у судовому засіданні в режимі відеоконфернціцї передано судді 05 грудня 2022 року, а судове засідання по вищевказаній цивільній справі призначено на 06 грудня 2022 року, тобто клопотання представника відповідача направлено за день до початку судового засідання, що є порушенням частини другої статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України.

Таким чином, оскільки представником відповідача при поданні клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції не дотримано вимог статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України, враховуючи обмежені технічні можливості Кіровського районного суду міста Кіровограда щодо забезпечення проведення судового засідання в режимі відеоконференцзв`язку за допомогою програми «Easy con», а також те, що у визначений судом день та час судового засідання зали судових засідань в Кіровському районному суді міста Кіровограда зайняті у зв`язку зі щільним графіком проведення судових засідань, беручи до уваги графіки відключення світла на території України, що унеможливлює призначення відеоконференції для проведення судового засідання в даній справі, в задоволенні клопотання суд відмовляє.

Керуючись статтею 195 Кодексу адміністративного судочинства України, суд-

У Х В А Л И В :

В задоволенні клопотання представника відповідача Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області Стояновські Д.І. (вх. № 35327 від 05.12.2022 року) про участь у судовому засіданні, призначеному на 06.12.2022 року о 09 год. 00 хв., в режимі відеоконференції, відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровського районного

суду міста Кіровограда Людмила КУЛІНКА

Суддя Кіровського

районного суду

м.Кіровограда Л. Д. Кулінка

СудКіровський районний суд м.Кіровограда
Дата ухвалення рішення06.12.2022
Оприлюднено07.12.2022
Номер документу107690972
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо забезпечення громадського порядку та безпеки, національної безпеки та оборони України, зокрема щодо дорожнього руху, транспорту та перевезення пасажирів, з них дорожнього руху

Судовий реєстр по справі —404/2660/22

Рішення від 20.04.2023

Адміністративне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Кулінка Л. Д.

Ухвала від 06.12.2022

Адміністративне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Кулінка Л. Д.

Ухвала від 26.06.2022

Адміністративне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Кулінка Л. Д.

Ухвала від 13.06.2022

Адміністративне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Кулінка Л. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні