Ухвала
від 28.11.2022 по справі 333/5689/22
КОМУНАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЗАПОРІЖЖЯ

Справа №333/5689/22

Пр. №2/333/3269/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про залишення позову без руху

28 листопада 2022 року м. Запоріжжя

Суддя Комунарського районного суду м. Запоріжжя у складі: судді Наумової І.Й., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Виробниче підприємства «Акватон», стягнення компенсації за невикористані відпустки та середнього заробітку за затримку розрахунку при звільненні, -

В С Т А Н О В И ЛА :

Позивач звернулась до Комунарського районного суду м. Запоріжжя з даним позовом.

Суддя, дослідивши позов та додані документи, приходить до висновку, що позов підлягає залишенню без руху з наступних підстав.

Відповідно до ч. 4 ст. 177 ЦПК України до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Згідно з п. 1 ч. 1 ст. 5 Закону України «Про судовий збір» від сплати судового збору під час розгляду справи в усіх судових інстанціях звільняються позивачі - у справах про стягнення заробітної плати та поновлення на роботі.

Позивачем заявлені вимоги майнового характеру про стягнення суми середнього заробітку за час затримки розрахунку, на які положення п. 1 ч. 1 ст. 5 Закону України «Про судовий збір» не поширюються. Аналогічна позиція міститься в постанові Великої палати Верховного Суду №910/4518/16 від 30.01.2019.

Позивачем в порушення вимог ч. 4 ст. 177 ЦПК України не додано до позову квитанції про сплату судового збору у розмірі 992,40 грн. за пред`явлені позовні вимоги про стягнення середнього заробітку за затримку розрахунку при звільненні.

В порушення вимог ст. 175 ЦПК України, позивачкою в позові не зазначений попередній (орієнтовний) розрахунок судових витрат, понесених нею.

Також в позові не зазначені докази на підтвердження зареєстрованого місця проживання позивачки в Комунарському районі м. Запоріжжя, що унеможливлює перевірити підсудність даного позову

Згідно ч. 1ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених устатті 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи вищезазначене суддя приходить до висновку про необхідність залишення даного позову без руху з надання строку позивачу для їх усунення протягом десяти днів з дня вручення копії даної ухвали.

Позивачу необхідно у встановлений судом строк надати суду документ про сплату судового збору у розмірі 992,40 грн. за пред`явлення вищевказаних позовних вимог, позов в новій редакції із зазначенням попередній (орієнтовний) розрахунок судових витрат, понесених нею, та відповідно її копії для відповідача, а також докази на підтвердження зареєстрованого місця проживання позивачки в Комунарському районі м. Запоріжжя.

Керуючись ст.ст.177, 185, 187 ЦПК України, суддя -

У Х В А Л И Л А :

Позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Виробниче підприємства «Акватон», стягнення компенсації за невикористані відпустки та середнього заробітку за затримку розрахунку при звільненні, - залишити без руху.

Повідомити позивачу про необхідність усунення недоліків в строк, який не перевищує десяти днів з дня отримання ним ухвали.

Роз`яснити позивачу, якщо у визначений строк недоліки не будуть усунуті, дана позовна заява на підставі ст.185 ЦПКУкраїни буде повернена позивачу.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Суддя Комунарського районного суду

м. Запоріжжя: І.Й.Наумова

Дата ухвалення рішення28.11.2022
Оприлюднено07.12.2022
Номер документу107691557
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про виплату заробітної плати

Судовий реєстр по справі —333/5689/22

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Наумова І. Й.

Ухвала від 24.04.2023

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Наумова І. Й.

Ухвала від 05.01.2023

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Наумова І. Й.

Ухвала від 28.11.2022

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Наумова І. Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні