Ухвала
від 01.11.2022 по справі 331/3866/22
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Справа № 331/3866/22

Провадження № 2-о/331/402/2022

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 листопада 2022 року суддя Жовтневого районного суду м. Запоріжжя Світлицька В.М., розглянувши матеріали заяви Запорізької міської ради, заінтересовані особи Районна адміністрація Запорізької міської ради по Олександрівському району, Департамент комунальної власності та приватизації Запорізької міської ради, Департамент з управління житлово-комунальним господарством Запорізької міської ради, Департамент фінансової та бюджетної політики Запорізької міської ради про визнання спадщини відумерлою, -

ВСТАНОВИВ:

Представник Запорізької міської ради звернувся до Жовтневого районного суду м. Запоріжжя з заявою про визнання спадщини відумерлою, заінтересовані особи Районна адміністрація ЗМР по Олександрівському району, Департамент комунальної власності та приватизації ЗМР, Департамент з управління житлово-комунальним господарством ЗМР, Департамент фінансової та бюджетної політики ЗМР.

Дослідивши матеріали заяви та додані до неї документи суддя приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч. 3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

За приписами ч. 2 ст. 175 ЦПК Українипозовна заява подається до суду в письмовійформі і підписується позивачем або його представником, або іншою особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи.

Згідно ч. 7 ст. 177 ЦПК України до позовної заяви, підписаної представником позивача, додається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника позивача.

Відповідно до положень частин 3, 4 статті 58 ЦПК Україниюридична особа незалежно від порядку її створення бере участь у справі через свого керівника, члена виконавчого органу, іншу особу, уповноважену діяти від її імені відповідно до закону, статуту, положення, трудового договору (контракту) (самопредставництво юридичної особи), або через представника. Держава, Автономна Республіка Крим, територіальна громада беруть участь у справі через відповідний орган державної влади, орган влади Автономної Республіки Крим, орган місцевого самоврядування відповідно до його компетенції, від імені якого діє його керівник, інша уповноважена особа відповідно до закону, статуту, положення, трудового договору (контракту) (самопредставництво органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим, органу місцевого самоврядування), або через представника.

Відповідно до положень статті 62 ЦПК України повноваження представників сторін та інших учасників справи мають бути підтверджені зокрема довіреністю юридичної особи. Довіреність від імені юридичної особи видається за підписом (електронним цифровим підписом) посадової особи, уповноваженої на це законом, установчими документами. У разі подання представником до суду заяви, скарги, клопотання він додає довіреність або інший документ, що посвідчує його повноваження, якщо в справі немає підтвердження такого повноваження на момент подання відповідної заяви, скарги, клопотання.

З матеріалів заяви вбачається, що вона подана та підписана секретарем міської ради Куртєвим А.

На підтвердження повноважень на представництво інтересів заявника по справі не представлено жодного документу.

Згідно ч. 1 ст. 12 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» сільський, селищний, міський голова є головною посадовою особою територіальної громади відповідно села (добровільного об`єднання в одну територіальну громаду жителів кількох сіл), селища, міста.

Відповідно до п.п. 14,15 ч.4 ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» сільський, селищний, міський голова представляє територіальну громаду, раду та її виконавчий комітет у відносинах з державними органами, іншими органами місцевого самоврядування, об`єднаннями громадян, підприємствами, установами та організаціями незалежно від форм власності, громадянами, а також у міжнародних відносинах відповідно до законодавства. Звертається до суду щодо визнання незаконними актів інших органів місцевого самоврядування, місцевих органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій, які обмежують права та інтереси територіальної громади, а також повноваження ради та її органів.

Таким чином, в матеріалах справи відсутні належні дані підтверджуючі повноваження секретаря міського голови Запорізької міської ради Куртєва А., не додані докази які б підтверджували, що Куртєв А. може брати участь в порядку самопредставництва органу місцевого самоврядування, або є представником органу місцевого самоврядування та має право підпису таких заяв.

Відповідно до п. 1, ч. 4 ст. 185 ЦПК України, заява повертається у випадку, коли заяву подано особою, яка не має процесуальної дієздатності, не підписано або підписано особою, яка не має права її підписувати, або посадове становище якої не вказано.

Враховуючи вищевикладене, вивчивши матеріали додані до справи, встановлено, що заяву підписано особою, яка не надала суду належні документи наявності повноважень на її підписання та звернення з нею до суду від імені та в інтересах заявника, що є підставою для її повернення відповідно до положення п. 1 ч. 4 ст. 185 ЦПК України.

Керуючись ст. 58, 62, 175, 177, 185, 260, 354 ЦПК України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Заяву Запорізької міської ради, заінтересовані особи Районна адміністрація Запорізької міської ради по Олександрівському району, Департамент комунальної власності та приватизації Запорізької міської ради, Департамент з управління житлово-комунальним господарством Запорізької міської ради, Департамент фінансової та бюджетної політики Запорізької міської ради про визнання спадщини відумерлою - повернути особі, яка її подала.

Роз`яснити, що повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню із нею до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для її повернення.

Ухвала може бути оскаржена до Запорізького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя: В.М. Світлицька

Дата ухвалення рішення01.11.2022
Оприлюднено08.12.2022
Номер документу107714191
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання спадщини відумерлою

Судовий реєстр по справі —331/3866/22

Ухвала від 01.11.2022

Цивільне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Світлицька В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні