Ухвала
від 06.12.2022 по справі 640/17848/22
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1У Х В А Л А

06 грудня 2022 року м. Київ № 640/17848/22

Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Аблова Є.В., ознайомившись з клопотанням представника позивача про залучення третьої особи до участі в адміністративній справі

за позовом громадянина Туркменістану ОСОБА_1

до Центрального міжрегіонального управління державної міграційної служби у м. Києві та Київської області

Управління (центр) надання адміністративних послуг Печерської районної в місті Києві державної адміністрації

про визнання протиправними дій, зобов`язання вчинити дії,-

У С Т А Н О В И В:

До Окружного адміністративного суду міста Києва звернувся громадянин Туркменістану ОСОБА_1 (далі по тексту - позивач) з адміністративним позовом до Центрального міжрегіонального управління державної міграційної служби у м. Києві та Київської області, Управління (центр) надання адміністративних послуг Печерської районної в місті Києві державної адміністрації про визнання протиправними дій, зобов`язання вчинити дії..

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 21 жовтня 2022 року відкрито провадження в адміністративній справі № 640/17848/22. Справу призначено до розгляду в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін та проведення судового засідання.

Через «Електронний суд» представником позивача до суду подано клопотання, в якому останній просив залучити в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача - Національну академію статистики, обліку та аудиту.

Клопотання обґрунтовано тим, що рішення у справі №640/17848/22 може вплинути на права та інтереси Національної академії статистики, обліку та аудиту. Так, позивач вказує, що в розпорядженні закладу освіти перебувають оригінали документів, витяги з яких подані позивачем для отримання посвідки на тимчасове проживання на період навчання (наказ №139 від 04.07.2022 року «Про зарахування на навчання», наказ №139 від 04.07.2022 року «Про встановлення періоду здобуття освіти для іноземних здобувачів вищої освіти», зобов`язання закладу освіти повідомити ДМС про відрахування іноземця або особи без громадянства з такого закладу).

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку про доцільність залучення Національної академії статистики, обліку та аудиту у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог, на стороні позивача.

Відповідно до частини 2 статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Суд зауважує, що предметом спору в адміністративній справі № 640/17848/22 є визнання протиправними дії адміністратора Управління (центру) надання адміністративних послуг Печерської районної в місті Києві державної адміністрації, що виразились у поверненні громадянину Туркменістану ОСОБА_1 Наказу про встановлення періоду здобуття освіти від 04.07.2022 року №139 та визнання протиправним і скасування рішення Центрального міжрегіонального управління Державної міграційної служби у м. Києві та Київській області від 01.08.2022 року №80111300015230 про відмову в оформленні (видачі) посвідки на тимчасове проживання громадянину Туркменістану ОСОБА_1 та зобов`язання Центрального міжрегіонального управління Державної міграційної служби у м. Києві та Київській області оформити (видати) посвідку на тимчасове проживання громадянину Туркменістану ОСОБА_1 .

Оскільки в розпорядженні Національної академії статистики, обліку та аудиту як закладу освіти, перебувають оригінали документів, витяги з яких подані позивачем для отримання посвідки на тимчасове проживання на період навчання, відмова в оформленні якої, зокрема, зумовила звернення позивача до суду, суд дійшов висновку про наявність правових підстав для задоволення клопотання представника позивача про залучення Національної академії статистики, обліку та аудиту як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог, на стороні позивача, зважаючи на те, що рішення у справі № 640/17848/22 може вплинути на її права, свободи, інтереси або обов`язки.

Враховуючи наведене, керуючись статтею 49, 248, 257, 263 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд міста Києва,-

У Х В А Л И В:

1. Клопотання представника позивача про залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору- Національну академію статистики, обліку та аудиту- задовольнити.

2. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог, на стороні позивача - Національну академію статистики, обліку та аудиту (04107, м. Київ, вул. Підгірна, 1, ЄДРПОУ 04837462).

3. Зобов`язати позивача направити копію позовної заяви та додатків до неї третій особі, протягом 5 днів з моменту отримання даної ухвали та надати до суду докази направлення.

4. Запропонувати третій особі подати письмові пояснення щодо заявлених позовних вимог протягом 15 днів з моменту отримання даної ухвали.

5. Ухвалу направити учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили відповідно до статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Суддя Є.В. Аблов

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення06.12.2022
Оприлюднено08.12.2022
Номер документу107729222
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо забезпечення громадського порядку та безпеки, національної безпеки та оборони України, зокрема щодо перебуванням іноземців та осіб без громадянства на території України, з них

Судовий реєстр по справі —640/17848/22

Ухвала від 08.04.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

Ухвала від 13.03.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

Ухвала від 20.02.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

Ухвала від 06.12.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Аблов Є.В.

Ухвала від 21.10.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Аблов Є.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні