Ухвала
від 07.12.2022 по справі 640/14478/22
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1У Х В А Л А

07 грудня 2022 року м. Київ № 640/14478/22

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі головуючого судді Мамедової Ю.Т., розглянувши заяву позивача про проведення судового засідання в режимі відеоконференцзв`язку в адміністративній справі за позовом Головного управління ДПС у Вінницькій області до Міністерства юстиції України, третя особа, що не заявляє самостійних вимог Державне підприємство «Підприємство державної кримінально-виконавчої служби України», про надання дозволу на погашення боргу,

ВСТАНОВИВ:

До Окружного адміністративного суду міста Києва, (також далі - суд), надійшов позов Головного управління ДПС у Вінницькій області (далі - позивач) до Міністерства юстиції України (далі - відповідач), третя особа, що не заявляє самостійних вимог Державне підприємство «Підприємство державної кримінально-виконавчої служби України» (далі - третя особа), у якому позивач просить суд:

- постановити судове рішення яким надати дозвіл Головному управлінню ДПС у Вінницькій області на погашення податкового боргу ДП «Підприємство державної кримінально-виконавчої служби України» Міністерства Юстиції України (код ЄДРПОУ 08679586, вул. Гранітна, 15, с. Губник, м. Ладижин, Вінницька область, 24324) у розмірі 1 982 135,04 грн. за рахунок майна Міністерства Юстиції України (код ЄДРПОУ 00015622, вул. Архітектора Городецького, 13, м. Київ, 01001).

Разом з тим, позивачем заявлено письмове клопотання про проведення судового засідання у режимі відеоконференції (далі - заявлене клопотання).

В обґрунтування заявленого клопотання зазначено, зокрема, що позивач не зможе прибути у підготовче засідання призначене на 20 грудня 2022 року у зв`язку із фактичним проживанням у місті Вінниця, значною відстанню між Вінницею та Києвом, часом та витратами на дорогу.

Розглянувши заявлене клопотання, суд встановив наступне.

Відповідно до п. 2 ч. 3 ст. 44 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) учасники справи мають право, зокрема, брати участь у судових засіданнях, якщо інше не визначено законом.

Відповідно до статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання.

Судом встановлено, що заявлене клопотання подано в межах встановленого строку та відповідає вимогам, передбаченим ст. 195 КАС України.

Таким чином, враховуючи вище викладені норми законодавства та з`ясовані судом обставини, з метою забезпечення прав позивача на участь у судовому засіданні, суд дійшов висновку про необхідність проведення наступного підготовчого засідання в режимі відеоконференції та доручити забезпечення проведення відеоконференції Вінницькому окружному адміністративному суду.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 195, 243, 248, 256 КАС України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Підготовче засідання в адміністративній справі №640/14478/22 за позовом Головного управління ДПС у Вінницькій області до Міністерства юстиції України, третя особа, що не заявляє самостійних вимог Державне підприємство «Підприємство державної кримінально-виконавчої служби України», про надання дозволу на погашення боргу, яке відбудеться 20 грудня 2022 року о 13 год. 30 хв., провести за участю позивача у режимі відеоконференції.

2. Доручити забезпечення проведення відеоконференції Вінницькому окружному адміністративному суду (21001, м. Вінниця, вул. Брацлавська, 14).

3. Судове засідання для інших осіб, які беруть у справі, відбудеться в приміщенні Окружного адміністративного суду міста Києва за адресою: місто Київ, вулиця Болбочана Петра, 8, корпус 1, зал №7.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

Суддя Ю.Т. Мамедова

Дата ухвалення рішення07.12.2022
Оприлюднено08.12.2022
Номер документу107729332
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу адміністрування податків, зборів, платежів, а також контролю за дотриманням вимог податкового законодавства, зокрема щодо

Судовий реєстр по справі —640/14478/22

Ухвала від 07.12.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Мамедова Ю.Т.

Ухвала від 24.11.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Мамедова Ю.Т.

Ухвала від 31.10.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Мамедова Ю.Т.

Ухвала від 05.10.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Мамедова Ю.Т.

Ухвала від 06.09.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Мамедова Ю.Т.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні