Ухвала
від 06.12.2022 по справі 496/2166/22
БІЛЯЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 496/2166/22

Провадження № 2/496/1227/22

У Х В А Л А

06 грудня 2022 року м. Біляївка

Біляївський районний суд Одеської області у складі:

головуючого - судді Горяєва І.М.,

за участю секретаря - Желяпової О.Ф.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду м. Біляївка в порядку загального позовного провадження клопотання позивача про залучення та заміну третьої особи по справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Служба у справах дітей Біляївської районної ради Біляївського району Одеської області про позбавлення батьківських прав,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернулася до суду з вказаним позовом.

18.10.2022 року від позивача до суду надійшли клопотання про залучення у якості третьої особи службу у справах дітей Черкаської міської ради та заміну неналежної третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Службу у справах дітей Біляївської районної ради Біляївського району Одеської області на іншу належну сторону, а саме службу у справах дітей Дачненської сільської ради.

Позивачка до судового засідання не з`явилася, однак в телефонному режимі просила розглянути вказані клопотання у її відсутність та наполягала на задоволенні.

Відповідач до судового засідання не з`явився, про причини не явки суд не повідомив.

Дослідивши матеріали клопотання та матеріали цивільної справи, суд дійшов до наступного висновку.

Відповідно до ч. 1, 4ст. 53 ЦПК Українитреті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. У заявах про залучення третіх осіб і в заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Дослідивши матеріали справи, та враховуючи те, що позивачка разом з малолітньою донькою ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 проживають в м. Черкаси, тому надання висновку щодо доцільності позбавлення батьківських прав ОСОБА_2 належить до територіальної підвідомчості Служби у справах дітей Черкаської міської ради, тому суд вважає за необхідне залучити Службу у справах дітей Черкаської міської ради у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет позову до участі у розгляді справи.

Щодо клопотання в частині зміни неналежної третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Службу у справах дітей Біляївської районної ради Біляївського району Одеської області на іншу належну сторону, а саме службу у справах дітей Дачненської сільської ради, в цій частині суд відмовляє у задоволенні клопотання, оскільки ці вимоги не обґрунтовані, а також суд враховує ту обставину, що позивачка разом з дитиною на теперішній час мешкають (як стверджує позивачка) у м. Черкаси.

Враховуючи вищенаведене, керуючись ст. 53, 54, 258 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В:

Клопотання позивача ОСОБА_1 про залучення третьої особи задовольнити частково.

Змінити третю особу,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмету спору:Службу усправах дітейБіляївської районноїради Біляївськогорайону Одеськоїобласті натретю особу, якане заявляєсамостійних вимогна предметпозову- Службу усправах дітейЧеркаської міськоїради (Черкаськаобласть,м.Черкаси,вул.Благовісна,170)до участіу розглядісправи запозовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав.

Направити залученій особі ухвалу та позовну заяву з додатками, для відома.

В іншій частині клопотання не підлягає задоволенню.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І.М. Горяєв

СудБіляївський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення06.12.2022
Оприлюднено09.12.2022
Номер документу107733232
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —496/2166/22

Ухвала від 14.07.2023

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Горяєв І. М.

Ухвала від 19.04.2023

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Горяєв І. М.

Ухвала від 06.12.2022

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Горяєв І. М.

Ухвала від 02.08.2022

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Горяєв І. М.

Ухвала від 13.07.2022

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Горяєв І. М.

Ухвала від 23.06.2022

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Горяєв І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні