Ухвала
від 07.12.2022 по справі 922/2123/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під`їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-14, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

"07" грудня 2022 р. м. ХарківСправа № 922/2123/22

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Пономаренко Т.О.

при секретарі судового засідання Стеріоні В.С.

розглянувши справу

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Люмьєр Енерджі" (04060, м.Київ, вул.Ризька, б.73-Г, офіс 7, код ЄДРПОУ 43872743) до Спеціалізованого комунального підприємства "ХАРКІВЗЕЛЕНБУД" Харківської міської ради (61145, м.Харків, вул.Клочківська, б.195-А, код ЄДРПОУ 03362152) про стягнення заборгованості за участю представників:

позивача - не з`явився;

відповідача - не з`явився.

ВСТАНОВИВ:

09.11.2022 Товариство з обмеженою відповідальністю "Люмьєр Енерджі" звернулось до Господарського суду Харківської області з позовною заявою до Спеціалізованого комунального підприємства "ХАРКІВЗЕЛЕНБУД" Харківської міської ради, в якій просить суд стягнути з відповідача заборгованість за Договором №04/22 про постачання електричної енергії споживачу від 04.01.2022 в сумі 3 309 837,87 грн., в тому числі: суму основного боргу у розмірі 2 732 765,63 грн., 3% річних у розмірі 56 587,43 грн., індекс інфляції у розмірі 520 484,81 грн., а також покласти на відповідача судові витрати.

Ухвалою Господарського суду Харківської області від 10.11.2022 прийнято позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Люмьєр Енерджі" до Спеціалізованого комунального підприємства "ХАРКІВЗЕЛЕНБУД" Харківської міської ради про стягнення заборгованості до розгляду та відкрито провадження у справі №922/2123/22. Вирішено справу розглядати за правилами загального позовного провадження. Розпочато підготовче провадження і призначити підготовче засідання на 07 грудня 2022 року о 11:15. Відповідачу, згідно статті 165 ГПК України, встановлено строк 15 днів з дня вручення цієї ухвали для подання відзиву на позов. Роз`яснено відповідачу, що відповідно до ч.2 ст.178 ГПК України, у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи. Позивачу, згідно статті 166 ГПК України, встановлено строк 5 днів на подання до суду відповіді на відзив з дня його отримання. Встановлено відповідачу строк 5 днів на подання заперечень на відповідь позивача на відзив, оформлених відповідно до ст.167 ГПК України. Звернуто увагу учасників справи, що подання доказів у справі здійснюється учасниками справи на стадії підготовчого провадження. Доведено до відома учасників справи, що явка їх представників в судове засідання не є обов`язковою. Звернуто увагу учасників справи на можливість розгляду справи за відсутності їх представників за наявними у справі матеріалами у разі подання відповідного клопотання відповідно до ч.3 ст.196 ГПК України. Роз`яснено учасникам справи можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції відповідно до вимог статті 197 Господарського процесуального кодексу України. Роз`яснено учасникам справи положення ст.202 ГПК України, відповідно до якої неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи (заяви) по суті, крім випадків, визначених цією статтею. Повідомлено учасників справи, що заяви по суті справи, заяви з процесуальних питань, клопотання, пояснення, додаткові письмові докази можуть бути ними подані в електронному вигляді на електронну адресу суду, через особистий кабінет в системі «Електронний суд», поштою або дистанційними засобами зв`язку. Вирішено, що учасникам справи необхідно письмово повідомити суд про оптимальний для них спосіб отримання інформації щодо розгляду справи.

05.12.2022 через канцелярію Господарського суду Харківської області сторони надали спільну заяву про затвердження мирової угоди (вх.№15493/22 від 05.12.2022), в якій просять суд:

- затвердити мирову угоду у справі № 922/2123/22 між Товариством з обмеженою відповідальністю "Люмьєр Енерджі" та Спеціалізованим комунальним підприємством "ХАРКІВЗЕЛЕНБУД" Харківської міської ради;

- повернути Товариству з обмеженою відповідальністю "Люмьєр Енерджі" з Державного бюджету України 50% судового збору, сплаченого при поданні позову до Господарського суду Харківської області;

- закрити провадження у справі №922/2123/22.

Разом із заявою про затвердження мирової угоди сторони надали оригінал мирової угоди від 02.12.2022.

В підготовче засідання 07.12.2022 представники сторін не з`явились.

Від представника відповідача через канцелярію господарського суду Харківської області надійшло клопотання (вх.№15752 від 07.12.2022) про затвердження мирової угоди без участі представника Спеціалізованого комунального підприємства "ХАРКІВЗЕЛЕНБУД" Харківської міської ради.

Розглянувши матеріали справи та надану сторонами мирову угоду, укладену 02.12.2022 між Товариством з обмеженою відповідальністю "Люмьєр Енерджі" та Спеціалізованим комунальним підприємством "ХАРКІВЗЕЛЕНБУД" Харківської міської ради, суд виходить з наступного.

Частиною 7 статті 46 ГПК України передбачено, що сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії судового процесу.

Частиною 1 статті 192 ГПК України визначено, що мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов`язків сторін. У мировій угоді сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, якщо мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб.

Частиною 2 статті 192 ГПК України передбачено, що сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу.

До ухвалення судового рішення у зв`язку з укладенням сторонами мирової угоди суд роз`яснює сторонам наслідки такого рішення, перевіряє, чи не обмежені представники сторін вчинити відповідні дії (ч. 3 ст. 192 ГПК України).

Дослідивши текст поданої мирової угоди, судом встановлено, що її умови стосуються прав та обов`язків сторін щодо предмету позову. Мирова угода не суперечить інтересам сторін, не зачіпає інтересів третіх осіб і не суперечить вимогам чинного законодавства, відповідає фактичним обставинам справи та підписана повноважними представниками сторін.

Частиною 4 статті 192 ГПК України встановлено, що укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд цією самою ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Статтею 193 ГПК України передбачено, що виконання мирової угоди здійснюється особами, які її уклали, в порядку і строки, передбачені цією угодою. Ухвала про затвердження мирової угоди є виконавчим документом та має відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим Законом України "Про виконавче провадження". У разі невиконання затвердженої судом мирової угоди ухвала суду про затвердження мирової угоди може бути подана для її примусового виконання в порядку, передбаченому законодавством для виконання судових рішень.

Враховуючи вищенаведене, беручи до уваги те, що дана мирова угода не суперечить чинному законодавству та інтересам сторін, її підписано повноважними представниками обох сторін, вона стосується лише прав і обов`язків сторін щодо предмета спору, суд вважає за можливе задовольнити спільну заяву про затвердження мирової угоди (вх.№15493/22 від 05.12.2022) Товариства з обмеженою відповідальністю "Люмьєр Енерджі" та Спеціалізованого комунального підприємства "ХАРКІВЗЕЛЕНБУД" Харківської міської ради та затвердити мирову угоду, укладену 02.12.2022 між Товариством з обмеженою відповідальністю "Люмьєр Енерджі" та Спеціалізованим комунальним підприємством "ХАРКІВЗЕЛЕНБУД" Харківської міської ради.

В пункті 7 частини 1 статті 231 ГПК України зазначено, що господарський суд закриває провадження у справі, якщо сторони уклали мирову угоду і вона затверджена судом.

Частиною 4 статті 231 ГПК України встановлено, що про закриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, а також вирішує питання про розподіл між сторонами судових витрат, повернення судового збору з бюджету.

Відповідно до п.5 ч.1 ст.7 Закону України "Про судовий збір" сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі закриття (припинення) провадження у справі (крім випадків, якщо провадження у справі закрито у зв`язку з відмовою позивача від позову і така відмова визнана судом), у тому числі в апеляційній та касаційній інстанціях.

Згідно з ч.3 ст.7 Закону України "Про судовий збір" у разі укладення мирової угоди до прийняття рішення у справі судом першої інстанції, відмови позивача від позову, визнання позову відповідачем до початку розгляду справи по суті суд у відповідній ухвалі чи рішенні у порядку, встановленому законом, вирішує питання про повернення позивачу з державного бюджету 50 відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову, а в разі якщо домовленості про укладення мирової угоди, відмову позивача від позову або визнання позову відповідачем досягнуто сторонами за результатами проведення медіації - 60 відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову.

Враховуючи клопотання сторін про повернення Товариству з обмеженою відповідальністю "Люмьєр Енерджі" з Державного бюджету України 50% судового збору, сплаченого при поданні позову до Господарського суду Харківської області, беручи до уваги, що під час укладення мирової угоди, сторони дійшли згоди стосовно розподілу судових витрат в частині сплаченого судового збору, суд вважає за доцільне повернення позивачу з Державного бюджету України 50 відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову, а саме у розмірі 24 823,78 грн.

Керуючись 46, 192, 193, 231, 234 Господарського процесуального кодексу України, -

УХВАЛИВ:

1. Спільну заяву про затвердження мирової угоди (вх.№15493/22 від 05.12.2022) Товариства з обмеженою відповідальністю "Люмьєр Енерджі" та Спеціалізованого комунального підприємства "ХАРКІВЗЕЛЕНБУД" Харківської міської ради - задовольнити.

2. Затвердити мирову угоду у справі № 922/2123/22 укладену між Товариством з обмеженою відповідальністю "Люмьєр Енерджі" та Спеціалізованим комунальним підприємством "ХАРКІВЗЕЛЕНБУД" Харківської міської ради "02" грудня 2022 р. такого змісту:

МИРОВА УГОДА

по справі № 922/2123/22

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Люмьєр Енерджі» (код ЄДРПОУ: 43872743) до Спеціалізованого комунального підприємства «Харківзеленбуд» Харківської міської ради (код ЄДРПОУ: 03362152) про стягнення заборгованості

м. Харків «02» грудня 2022 року

Ми, ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЛЮМЬЄР ЕНЕРДЖІ», зареєстроване відповідно до законодавства України (код ЄДРПОУ: 43872743), місцезнаходження якого зареєстровано за адресою: 04060, м. Київ, вул. Ризька, 73-Г, офіс 7, надалі іменоване - СТОРОНА №1 / ТОВ «Люмьєр Енерджі», від імені якого на підставі Статуту діє директор - Ярослав БУРДИКА, з одного боку, та

СПЕЦІАЛІЗОВАНЕ КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО «ХАРКІВЗЕЛЕНБУД» ХАРКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ, зареєстровано відповідно до законодавства України (код ЄДРПОУ: 03362152), місцезнаходження якого зареєстровано за адресою: 61145, м. Харків, вул. Клочківська, 195А, надалі іменоване - СТОРОНА №2 / СКП «Харківзеленбуд» ХМР, від імені якого на підставі Статуту діє директор - Олександр СУХОВЄЙ, з іншого боку, що є Сторонами у судовій справі № 922/2123/22, яка перебуває у провадженні судді Господарського суду Харківської області - Пономаренко Т.О. за позовом ТОВ «Люмьер Енерджі» до СКП «Харківзеленбуд» ХМР про стягнення заборгованості, з метою повного та остаточного врегулювання спору між Сторонами на підставі взаємних поступок, керуючись ч. 7 ст. 46, ст. 192 Господарського процесуального кодексу України (надалі - ГПК України), уклали цю Мирову угоду про наступне:

1. З метою погашення існуючої заборгованості за договором № 04/22 про постачання електричної енергії споживачу від 04.01.2022 у сумі 2 732 765,63 грн (два мільйони сімсот тридцять дві тисячі сімсот шістдесят п`ять гривень шістдесят три копійки), Сторони домовились, що зазначена сума підлягає сплаті СТОРОНОЮ №2 у строк до «19» грудня 2022 року включно у повному обсязі.

2. Погашення заборгованості, зазначеної у п. 1 цієї мирової угоди, здійснюється шляхом перерахування грошових коштів СТОРОНОЮ № 2 на користь СТОРОНИ № 1 за наступними банківськими реквізитами: НОМЕР_1 у філії ХОУ АТ «Ощадбанк».

3. У разі зміни банківських реквізитів СТОРОНА №1 зобов`язується негайно, на наступний робочий день після настання зазначених змін, письмово повідомити про це СТОРОНУ №2 шляхом направлення відповідного листа з новими банківськими реквізитами на електронну адресу: khzelenbud@ukr.net, та за юридичною адресою СТОРОНИ №2 цінним листом з описом вкладення та повідомленням про вручення.

4. Зобов`язання СТОРОНИ №2 зі сплати грошових коштів за цією мировою угодою вважаються виконаними у повному обсязі за умови надходження на рахунок СТОРОНИ № 1 грошових коштів у сумі, що встановлена в п.1 цієї мирової угоди.

5. Після виконання СТОРОНОЮ №2 взятих на себе зобов`язань згідно з п.1 цієї мирової угоди у повному обсязі, - Сторони складають двосторонній Акт звіряння розрахунків, в якому відображають повне виконання умов цієї мирової угоди та відсутність заборгованості СТОРОНИ №2 перед СТОРОНОЮ №1, що виникла в рамках договору № 04/22 про постачання електричної енергії споживачу від 04.01.2022 та є предметом спору по судовій справі № 922/2123/22.

6. Сторони домовились, що суми 3% річних та індексу інфляції, розраховані СТОРОНОЮ №1 та зазначені в позовній заяві, в загальній сумі 577 072,24 грн (п`ятсот сімдесят сім тисяч сімдесят дві гривні двадцять чотири копійки), а також інших нарахувань, які могли бути нараховані до дати виконання СТОРОНОЮ №2 зобов`язань за п.1 цієї мирової угоди, не підлягають сплаті.

7. Сторони домовились, що судові витрати, пов`язані з розглядом справи № 922/2123/22, складаються лише із судового збору за подання позовної заяви та підлягають розподілу наступним чином: 50 % судового збору повертаються СТОРОНІ № 1 з державного бюджету в порядку ч. 1 ст. 130 ГПК України, інші 50 % судового збору розподіляються між Сторонами порівну, у зв`язку з чим СТОРОНА №2 зобов`язується сплатити СТОРОНІ №1 12 411,89 грн (дванадцять тисяч чотириста одинадцять гривень вісімдесят дев`ять копійок) до «31» грудня 2022 року включно.

8. Всі витрати, пов`язані з наданням правової допомоги та витрати, пов`язані з реалізацією цієї мирової угоди, Сторони несуть самостійно.

9. Сторонами в порядку та формі, встановлених чинним законодавством України, досягнуто згоди щодо всіх істотних умов мирової угоди.

10. Сторони заявляють, що ані в процесі укладення і підписання мирової угоди, ані в процесі виконання її умов не були й не будуть, і не можуть бути порушені права чи охоронювані законом інтереси будь-яких третіх осіб, зокрема держави.

11. Сторони підтверджують, що укладення та виконання ними цієї мирової угоди не суперечить нормам чинного законодавства України та відповідає їх вимогам (зокрема, волевиявлення сторін є вільним, усвідомленим і відповідає їх внутрішній волі; умови мирової угоди зрозумілі і відповідають реальній домовленості та інтересам сторін; мирова угода не приховує іншого правочину і спрямована на реальне настання наслідків, які обумовлені у ній), а також цілям діяльності сторін, положенням їх установчих документів чи інших локальних актів.

12. Мирова угода укладається сторонами при повному розумінні своїх прав та обов`язків, наслідки укладення та затвердження мирової угоди судом, в т.ч передбачені статтями 192, 193, 231 ГПК України, сторонам зрозумілі.

13. Усі зміни та доповнення до цієї мирової угоди можуть бути внесені письмово за взаємною згодою сторін.

14. Мирову угоду складено у трьох оригінальних примірниках, по одному для кожної зі сторін, один - для подання до Господарського суду Харківської області на затвердження.

15. Ця мирова угода передається на затвердження до Господарського суду Харківської області у справі № 922/2123/22 і набуває чинності з моменту затвердження цієї мирової угоди судом та в частині розрахунків діє до повного її виконання. Ухвала про затвердження мирової угоди є виконавчим документом згідно із Законом України «Про виконавче провадження».

16. Після виконання Сторонами своїх зобов`язань в повному обсязі згідно цієї мирової угоди СТОРОНА №1 до СТОРОНИ №2 та СТОРОНА №2 до СТОРОНИ №1 жодних претензій не мають.

17. Представники Сторін, що підписують цю мирову угоду, підтверджують, що вони мають всі передбачені чинним законодавством України та установчими документами повноваження представляти відповідну сторону і підписувати від її імені мирову угоду та не мають будь-яких застережень та/або обмежень таких повноважень та/або своєї правоздатності, та/або дієздатності стосовно укладення цієї мирової угоди.

РЕКВІЗИТИ ТА ПІДПИСИ СТОРІН

СТОРОНА №1 СТОРОНА №2

ТОВ «Люмьер Енерджі» СКП «Харківзеленбуд» ХМР

Код ЄДРПОУ: 43872743 Код ЄДРПОУ: 03362152

Юридична адреса: Юридична адреса:

04060, м.Київ, вул.Ризька, 73-Г, офіс 7 61145, м.Харків, вул.Клочківська, 195А

Банківські реквізити: Банківські реквізити:

п/рUA773518230000026004300147752, п/р НОМЕР_2

рахунок із спец. режимом використання в АБ «Укргазбанк» м. Київ

НОМЕР_3 Статус платника податку:

у філії ХОУ АТ «Ощадбанк» Платник податку на прибуток на

Статус платника податку: загальних підставах

Платник податку на прибуток на Платник податку на додану вартість

загальних підставах ІПН: 033621520302

Платник податку на додану вартість

ІПН: 438727426590

Директор Директор


ОСОБА_1
ОСОБА_2

3. Дана ухвала відповідно до норм Закону України "Про виконавче провадження" є виконавчим документом, який набирає чинності з моменту його прийняття, з "07" грудня 2022 р., та може бути пред`явлена до виконання протягом трьох років, до "08" грудня 2025 р.

Стягувачем за цією ухвалою є Товариство з обмеженою відповідальністю "Люмьєр Енерджі", 04060, м. Київ, вул. Ризька, б.73-Г, офіс 7, код ЄДРПОУ 43872743

Боржником є Спеціалізоване комунальне підприємство "ХАРКІВЗЕЛЕНБУД" Харківської міської ради, 61145, м. Харків, вул. Клочківська, б.195-А, код ЄДРПОУ 03362152.

4. Закрити провадження у справі №922/2123/22.

Наслідки закриття провадження по справі, передбачені ст. 231 Господарського процесуального кодексу України, сторонам відомі.

5. Повернути Товариству з обмеженою відповідальністю "Люмьєр Енерджі" (04060, м. Київ, вул. Ризька, б.73-Г, оф.7, код ЄДРПОУ 43872743) з державного бюджету України 50 відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову, у розмірі 24 823 (двадцять чотири тисячі вісімсот двадцять три) грн. 78 коп.

Ухвала в частині повернення судового збору з державного бюджету України є виконавчим документом.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення і може бути оскаржена в частині закриття провадження по справі шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Східного апеляційного господарського суду в порядку ст.ст. 255-257 ГПК України.

Повний текст ухвали складено та підписано 07.12.2022.

Суддя Т.О. Пономаренко

Дата ухвалення рішення07.12.2022
Оприлюднено09.12.2022
Номер документу107746233
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —922/2123/22

Ухвала від 07.12.2022

Господарське

Господарський суд Харківської області

Пономаренко Т.О.

Ухвала від 10.11.2022

Господарське

Господарський суд Харківської області

Пономаренко Т.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні