Постанова
від 30.07.2010 по справі 5557/10/1570
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2а-5557/10/1570

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 липня 2010 року м. Одеса

Одеський окружний адм іністративний суд у складі

головуючого судді: Тарасишиної О .М.,

при секретарі судового зас ідання: Таратунсь кій О.В.,

представника Позивача Перуняк М.О. ,

відповідача не з' яви вся

розглянувши у ві дкритому судовому засіданні в приміщенні Одеського окру жного адміністративного суд у адміністративну справу за позовом Державної податково ї інспекції у Суворовському районі м. Одеси до товариства з обмеженою відповідальніст ю «РАВЕЛІН-КОМ»про припиненн я юридичної особи, що не пов' язане з банкрутством, -

ВСТАНОВИВ:

З оригіналом згідно

Державна податкова інс пекція у Суворовському район і м. Одеси звернулась з позово м до товариства з обмеженою в ідповідальністю «РАВЕЛІН-КО М»про припинення юридичної о соби, що не пов' язане з банкр утством. Свої вимоги позивач обґрунтовує тим, що відповід ач більше одного року не пода є до Державної податкової ін спекції у Суворовському райо ні м. Одеси звіти про фінансов о-господарську діяльність.

До судового засідання пред ставник позивача з' явився, підтримав позовні вимоги у п овному обсязі та просив прип инити юридичну особу товарис тво з обмеженою відповідальн істю «РАВЕЛІН-КОМ».

Відповідач до судового зас ідання не з'явився, про час та місце судового розгляду був повідомлений належним чином , у т.ч. через засоби масової ін формації. Будь-яких клопотан ь від відповідача про відкла дення розгляду справи до суд у не надходило.

Суд, дослідивши матеріали с прави та надані докази, вважа є, що позов підлягає задоволе нню з наступних підстав.

Позивач на підставі ст.1 Зак ону України «Про державну по даткову службу»є місцевим пі дрозділом центрального орга ну державної виконавчої влад и та згідно ст.ст.7,10,11 цього ж Зак ону здійснює повноваження що до встановлення порушень под аткового законодавства, нара хування стягнення заборгова ності з податків та зборів, шт рафних санкцій у тому числі й в судовому порядку. Позови що до стягнення податкової забо ргованості та припинення під приємницької діяльності від несені до компетенції адміні стративних судів згідно п.4 ч.1 ст.17, п.5 ч.4 ст.50, ст.104 КАС України.

Товариство з обмеженою від повідальністю «РАВЕЛІН-КОМ» взято на облік в Державній по датковій інспекції у Суворов ському районі м. Одеси в якост і платника податків з 27.12.2007 року за № 5702 (а. с. 9).

Як вбачається з довідки ДП І у Суворовському районі м. Од еси № 150 від 01.04.2010 року, відповіда ч не має податкової заборгов аності зі сплати податків та зборів до бюджетів всіх рівн ів (а.с. 10).

Судом встановлено, що старш им державним податковим інсп ектором відділу адмініструв ання податку на додану варті сть управління оподаткуванн я юридичних осіб Державної п одаткової інспекції у Суворо вському районі м. Одеси Мат русенко О.І. проведено пере вірку з питань неподання под аткової звітності до Державн ої податкової інспекції у Су воровському районі м. Одеси, з а результатами якої складено акт № 1963/15-02 від 19.04.2010 року, в якому з азначається, що товариство з обмеженою відповідальністю «РАВЕЛІН-КОМ»з 1 кварталу 2009 ро ку не подає до Державної пода ткової інспекції у Суворовсь кому районі м. Одеси податков их декларацій та документів фінансової звітності (а. с. 11).

Відповідно до ст. 9 Закону У країни „Про систему оподатку вання" передбачено, що платни ки податків і зборів (обов'язк ових платежів) зобов'язані ве сти бухгалтерський облік, ск ладати звітність про фінансо во-господарську діяльність і забезпечувати її зберігання у терміни, встановлені закон ом; подавати до державних под аткових органів та інших дер жавних органів відповідно до законів декларації, бухгалт ерську звітність та інші док ументи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою пода тків і зборів (обов'язкових пл атежів).

Згідно ч. 2 ст. 38 Закону Украї ни “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб - підприємців ” від 15.05.2003р. №755-ІV, неподання протягом року органам державної податково ї служби податкових декларац ій, документів фінансової зв ітності відповідно до закону є підставою для прийняття су дового рішення про припиненн я юридичної особи.

Пунктом 15 ст.58 Господарськог о Кодексу України передбачен о, що скасування (припинення) д ержавної реєстрації суб'єкта господарювання здійснюєтьс я за його особистою заявою, а т акож на підставі рішення суд у у випадках визнання недійс ними або такими, що суперечат ь законодавству, установчих документів, або здійснення д іяльності, що суперечить зак ону чи установчим документам , або в інших випадках, передба чених законом. Скасування де ржавної реєстрації припиняє господарську діяльність і є підставою для здійснення за ходів щодо ліквідації суб'єк та господарювання.

За таких обставин, позовні вимоги державної податкової інспекції у Суворовському р айоні м. Одеси про припинення юридичної особи, доведені, об ґрунтовані, відповідають чин ному законодавству, і підляг ають задоволенню.

Відповідно до ч. 1 ст. 38 Зако ну України «Про державну реє страцію юридичних осіб та фі зичних осіб - підприємців»с уд, який постановив рішення щ одо припинення юридичної осо би, що не пов' язане з банкрут ством юридичної особи, у день набрання таким рішенням зак онної сили направляє його ко пію державному реєстратору з а місцезнаходженням юридичн ої особи для внесення до Єдин ого державного реєстру запис у про судове рішення.

Керуючись: ст. 38 Зако ну України «Про державну реє страцію юридичних осіб та фі зичних осіб - підприємців»с т. 9 Закону України «Про систем у оподаткування», ст.58 ГК Укра їни, ст.ст. 10, 11, 94, 154, 160-163 КАС України , суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позо в Державної податкової інспе кції у Суворовському районі м. Одеси до товариство з обмеж еною відповідальністю «РАВЕ ЛІН-КОМ»про припинення юриди чної особи, що не пов' язано з банкрутством - задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу т овариство з обмеженою відпов ідальністю «РАВЕЛІН-КОМ»(65006, м. Одеса, вул. Академіка Забол отного,87, кв.1; код ЄДРПОУ 35641455).

Копію постанови в день набр ання законної сили направити державному реєстратору за м ісцем реєстрації юридичної о соби для внесення до Єдиного державного реєстру запису п ро судову постанову про прип инення юридичної особи товар иства з обмеженою відповідал ьністю «РАВЕЛІН-КОМ».

Постанову може бути оскар жено до Одеського апеляційно го адміністративного суду шл яхом подання до Одеського ок ружного адміністративного с уду заяви про апеляційне оск арження протягом десяти днів з дня проголошення постанов и, а також подання апеляційно ї скарги протягом двадцяти д нів після подання заяви про а пеляційне оскарження. Апеляц ійна скарга може бути подана без попереднього подання за яви про апеляційне оскарженн я, якщо скарга подається у стр ок, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарж ення.

Повний текст постанови скл адено та підписано суддею 30 ли пня 2010 року.

Суддядпис/ О.М. Тарасиши на

Адміністративний позов Де ржавної податкової інспекці ї у Суворовському районі м. Од еси до товариство з обмежено ю відповідальністю «РАВЕЛІН -КОМ» про припинення юридичн ої особи, що не пов' язано з ба нкрутством - задовольнити по вністю.

30 липня 2010 року

Дата ухвалення рішення30.07.2010
Оприлюднено20.08.2010
Номер документу10775467
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —5557/10/1570

Ухвала від 11.06.2010

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Тарасишина О.М.

Ухвала від 26.05.2010

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Тарасишина О.М.

Постанова від 30.07.2010

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Тарасишина О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні