Ухвала
від 08.12.2022 по справі 460/24887/22
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

08 грудня 2022 року м. Рівне№460/24887/22

Рівненський окружний адміністративний суд у складі судді С.М. Дуляницька розглянувши за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи заяву позивача про продовження строку для подання відповіді на відзив у справі № 460/24887/22 за позовом

Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "ІДНА" доГоловного управління ДПС у Рівненській області про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення,

В С Т А Н О В И В:

Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю "ІДНА" звернулося до суду з позовом до Головного управління ДПС у Рівненській області про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення.

Ухвалою Рівненського окружного адміністративного суду від 17.08.2022 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито спрощене провадження в адміністративній справі. Повідомлено сторін, що розгляд справи відбудеться без повідомлення (виклику) учасників справи. Встановлено відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня одержання копії ухвали про відкриття спрощеного провадження у справі для подання до суду відзиву на позовну заяву, який відповідатиме вимогам ст.162 КАС України. Витребувано від Головного управління ДПС у Рівненській області засвідчені належним чином копії: документів та матеріалів, які стали підставою для прийняття оскаржуваного податкового повідомлення-рішення; розрахунок податкового зобов`язання до оскаржуваного податкового повідомлення-рішення; всі документи та матеріали, що стосуються предмету спору.

Від відповідача до суду надійшов відзив на позовну заяву та документи, на виконання ухвали суду від 17.08.2022.

Позивачем надано через канцелярію суду заяву, згідно якої останній просить продовжити строк на подання відповіді на відзив (заперечень на відзив).

Суд, дослідивши матеріали справи та подану заяву, дійшов наступного висновку.

Відповідно до частини 3 статті 163 Кодексу адміністративного судочинства України, відповідь на відзив подається в строк, встановлений судом. Суд має встановити такий строк подання відповіді на відзив, який дасть змогу позивачу підготувати свої пояснення, міркування та аргументи та відповідні докази, іншим учасникам справи - отримати відповідь на відзив завчасно до початку розгляду справи по суті, а відповідачу - надати учасникам справи заперечення завчасно до початку розгляду справи по суті.

Відповідно до приписів ч. 1, 2 ст. 121 КАС України, суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Поважними причинами визнаються лише такі обставини, які є об`єктивно непереборними, не залежать від волевиявлення особи, що звернулась з адміністративним позовом, пов`язані з дійсно істотними перешкодами чи труднощами для своєчасного вчинення процесуальних дій та підтверджені належними доказами.

З урахуванням наведеного, а також з метою забезпечення прав позивача на подання відповіді на відзив, з`ясування всіх обставин справи, суд вважає за можливе продовжити строк для подання відповіді на відзив до 20 грудня 2022 року.

Згідно з ч. 6 ст. 121 КАС України, про поновлення або продовження процесуального строку, відмову у поновленні або продовженні процесуального строку суд постановляє ухвалу, яка не пізніше наступного дня з дня її постановлення надсилається особі, яка звернулася із відповідною заявою.

Керуючись статтями 241, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В :

Заяву Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "ІДНА" про продовження строку на подання відповіді на відзив у справі №460/24887/22 - задовольнити.

Продовжити Сільськогосподарському товариству з обмеженою відповідальністю "ІДНА" строк для подання відповіді на відзив на позовну заяву у справі №460/24887/22, - до 20 грудня 2022 року.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала окремо не оскаржується. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя С.М. Дуляницька

Дата ухвалення рішення08.12.2022
Оприлюднено12.12.2022
Номер документу107754840
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення

Судовий реєстр по справі —460/24887/22

Рішення від 06.02.2023

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

С.М. Дуляницька

Ухвала від 08.12.2022

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

С.М. Дуляницька

Ухвала від 18.09.2022

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

С.М. Дуляницька

Ухвала від 16.08.2022

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

С.М. Дуляницька

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні