Постанова
від 04.06.2010 по справі 2а-5856/10/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВ НИЙ СУД міста КИЄВА

01025, м. Київ, вул. Десятинна , 4/6, тел. 278-43-43

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Київ

04 червня 2010 року 10:01 № 2а-5856/10/2670

Окружний адміністрати вний суд міста Києва у складі :

головуючого судді Шейко Т. І.

при секретарі судового зас ідання Деруга Н.О.,

у відкритому судовому за сіданні вирішив адміністрат ивну справу

за позовом Державної податкової інсп екції у Деснянському районі м. Києва

до Товариства з обмеженою ві дповідальністю «ТУР»

третя особа Деснянська районна у міс ті Києві державна адміністра ція

про припинення юридичної осо би

за участю представників с торін:

від позивача - Петренко Р.О., представник за доручен ням

від відповідача - не з' яв ився

третя особа - не з' явилас ь

встановив:

Позивач звернувся до Ок ружного адміністративного с уду міста Києва з позовом до В ідповідача про припинення юр идичної особи Товариства з о бмеженою відповідальністю « ТУР»(код ЄДРПОУ 21506293).

Позовні вимоги мотивовані тим, що Відповідач не подає по даткової звітності, що свідч ить про невиконання обов' яз ків, передбачених п.2 ст. 9 Закон у України «Про систему опода ткування»щодо подання до дер жавних податкових органів та інших державних органів від повідно до законів деклараці ї, бухгалтерську звітність т а інші документи і відомості , пов' язані з обчисленням і с платою податків і зборів (обо в' язкових платежів).

У судовому засіданні Позив ач підтримав позовні вимоги та просив суд їх задоволити.

Відповідач відзиву на поз ов не надав, явку своїх предст авників в судове засідання н е забезпечив, хоча належним ч ином повідомлявся про дату, ч ас та місце судового засідан ня.

Відповідно до Свідоцтва пр о державну реєстрацію (переє страцію) суб' єкта підприємн ицької діяльності - юридично ї особи, місцезнаходження Ві дповідача: 02217, вул. Миколи Зак ревського, 27/2, кв. 180, м. Київ, Укр аїна. Зазначена адреса співп адає з адресою Відповідача, в казаною у позовній заяві та з адресою, на яку направлявся с удовий виклик.

Інформації щодо зміни місц езнаходження Відповідач до д ержавного реєстратора та Дер жавної податкової інспекції у Деснянському районі м. Києв а не надавав. Згідно витягу з Є диного державного реєстру юр идичних осіб та фізичних осі б - підприємців від 25.05.2010 року, за ідентифікаційним кодом 21506 293 в Єдиному державному реєстр і юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців записів не знайдено.

В силу ч. 8 ст. 35 КАС Укра їни вважається, що повістку в ручено юридичній особі, якщо вона доставлена за адресою, в несеною до відповідного держ авного реєстру.

З огляду на зазначене, суд вважає, що Відповідач повідо млений належним чином за адр есою, внесеною до державного реєстру. За таких обставин, не прибуття в судове засідання представника Відповідача не є перешкодою для розгляду сп рави.

Третя особа в судове засіда ння не прибула, про причину не явки суд не повідомила. Заяви про розгляд справи за відсут ності третьої особи до суду н е надходило. Пояснення щодо п редмету позову також не пода но.

Суд, дослідивши матеріали справи, заслухавши поясненн я Позивача, вважає, що позов пі длягає задоволенню з огляду на наступне.

Суб' єкт підприємницької діяльності - юридична особа Товариство з обмеженою відп овідальністю «ТУР»ідентифі каційний код № 21506293, зареєстров ане Деснянською районною у м . Києві державною адміністра цію 06.08.1993 року.

Відповідач взятий на облік в органах державної податко вої служби з 06.08.1993 року за № 2153/384.

Станом на 30.03.2010 року Відповід ач перебуває на обліку у Держ авній податковій інспекції у Деснянському районі м. Києва .

Як встановлено судом, Відпо відач не подає до державної п одаткової інспекції у Деснян ському районі м. Києва деклар ації, бухгалтерську звітніст ь та інші документи і відомос ті, пов' язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (о бов' язкових платежів) з січ ня 2002 року.

Відповідно довідки № 4224/9/24-138 ві д 31.05.2010 року заборгованості із с плати податків, зборів (обов' язкових платежів) Відповідач не має

Відповідно до ч.1 ст. 42 Консти туції України кожен має прав о на підприємницьку діяльніс ть, яка не заборонена законом . При цьому, ст.ст. 67, 68 Конституці ї України встановлюють, що ко жен зобов' язаний сплачуват и податки і збори в порядку і р озмірах, встановлених законо м (ст. 67), кожен зобов' язаний не ухильно додержуватися Конст итуції України та законів Ук раїни, не посягати на права і с вободи, честь і гідність інши х людей. Незнання законів не з вільняє від юридичної відпов ідальності (ст.68).

Статтею 9 Закону України «Пр о систему оподаткування»пер едбачено обов' язок платник ів податків і зборів (обов' я зкових платежів) вести бухга лтерський облік, складати зв ітність про фінансово-господ арську діяльність і забезпеч увати її зберігання у термін и, встановлені законами; пода вати до державних податкових органів та інших державних о рганів відповідно до законів декларації, бухгалтерську з вітність та інші документи і відомості, пов' язані з обчи сленням і сплатою податків і зборів (обов' язкових плате жів); сплачувати належні суми податків і зборів (обов' язк ових платежів) у встановлені законами терміни.

Право звернення у передбач ених законом випадках до суд ових органів із заявою (позов ною заявою) про скасування де ржавної реєстрації суб' єкт а підприємницької діяльност і передбачено для органів де ржавної податкової служби п. 17 ч.1 ст.11 Закону України «Про де ржавну податкову службу в Ук раїні».

Відносини, які виникають у с фері державної реєстрації юр идичних осіб, а також фізични х осіб - підприємців регулюю ться Законом України «Про де ржавну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підп риємців».

Відповідно до ч.2 ст. 38 цього З акону підставами для постано влення судового рішення, щод о припинення юридичної особи , що не пов' язано з банкрутст вом юридичної особи є, зокрем а, неподання протягом року ор ганам державної податкової с лужби податкових декларацій , документів фінансової звіт ності відповідно до закону.

Адміністративним судам пі двідомчі спори про припиненн я юридичних осіб та державно ї реєстрації фізичних осіб - підприємців за позовами орга нів державної податкової слу жби. Різновидом такої катего рії справ є справи за позовам и про скасування державної р еєстрації.

Відповідно до ч.1 ст. 71 КАС Ук раїни кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та зап еречення, крім випадків, вста новлених статтею 72 цього Коде ксу.

Враховуючи викладені обст авини, зокрема той факт, що Від повідач протягом періоду, що перевищує один рік, не звітує до податкових органів, дослі дивши матеріали справи та оц інивши докази, які є у справі з а своїм внутрішнім переконан ням, що ґрунтується на їх безп осередньому, всебічному, пов ному та об' єктивному дослід женні, суд прийшов до висновк у, що позовні вимоги є обґрунт ованими та підлягають задово ленню.

Частина 4 ст. 94 КАС України пе редбачає, що у справах, в яких Позивачем є суб' єкт владних повноважень, а Відповідачем - фізична чи юридична особа , судові витрати, здійснені По зивачем, з Відповідача не стя гуються.

Таким чином судові витрати не підлягають стягненню з ві дповідача.

Враховуючи наведене та керуючись ст. 124 Конституці ї України, ст. ст. 69-71, 94, 160-163, 167, 254 Коде ксу адміністративного судоч инства України, Окружний адм іністративний суд міста Києв а, -

постановив:

Позов Державної податкової інспекції у Десн янському районі м. Києва задо волити.

Припинити юридичн у особу Товариства з обмежен ою відповідальністю «ТУР», м ісцезнаходження: 02217, вул. Мик оли Закревського, 27/2, кв. 180, м. Киї в, Україна, ідентифікаційни й код 21506293, здійснену Деснянськ ою районною у місті Києві дер жавною адміністрацією 06.08.1993 ро ку.

У день набрання постанови законної сили направити її д ержавному реєстратору за міс цем реєстрації юридичної осо би для внесення до Єдиного де ржавного реєстру запису про судове рішення щодо скасуван ня державної реєстрації юрид ичної особи.

Постанова набирає законн ої сили після закінчення стр оку подання заяви про апеляц ійне оскарження, встановлено го Кодексом адміністративно го судочинства України, якщо таку заяву не було подано. Якщ о було подано заяву про апеля ційне оскарження, але апеляц ійна скарга не була подана у встановлений строк постанов а набирає законної сили післ я закінчення цього строку.

Постанова може бути оскарж ена до суду апеляційної інст анції протягом десяти днів з а правилами, встановленими с т.ст. 185-187 КАС України шляхом под ання через суд першої інстан ції заяви про апеляційне оск арження з наступним поданням протягом двадцяти днів апел яційної скарги. Апеляційна с карга може бути подана без по переднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, вст ановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Суддя Шей ко Т.І.

Повний текст постанови ск ладено та підписано 10.06.2010 р. .

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення04.06.2010
Оприлюднено20.08.2010
Номер документу10776672
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-5856/10/2670

Ухвала від 16.04.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шейко Т.І.

Постанова від 04.06.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шейко Т.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні