Постанова
від 02.06.2010 по справі 2а-3593/10/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВ НИЙ СУД міста КИЄВА

01025, м. Київ, вул. Десятинна , 4/6, тел. 278-43-43

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Київ

02 червня 2010 року 10:10 № 2а-3593/10/2670

Окружний адміністратив ний суд міста Києва у складі г оловуючого судді Шейко Т.І. п ри секретарі судового засіда ння Деруга Н.О. розглянувши у відкритому судовому засідан ні адміністративну справу

за позовом Державної податкової інс пекції у Голосіївському райо ні м. Києва

до Товариства з обмеженою ві дповідальністю "Інтеррехт"

про припинення державної реєс трації суб'єкта підприємниць кої діяльності

за участю представників с торін:

від позивача - Сварич А.А ., дов-ть № 1281/9/10-011 від 03.03.10 р.

від відповідача - не з' яв ився

третя особа - не з' явилас ь

встановив:

Позивач звернувся до Окру жного адміністративного суд у міста Києва з позовом до Від повідача про припинення юрид ичної особи Товариства з обм еженою відповідальністю «Лі гал-Рудь»(код ЄДРПОУ - 33881149).

Позовні вимоги вмотивован і тим, що відповідно до витягу з єдиного державного реєстр у юридичних осіб та фізичних осіб підприємців Товариство з обмеженою відповідальніст ю «Лігаль-Рудь»за юридичною адресою не знаходиться, до то го ж, Відповідач не подає до де ржавних органів податкової с лужби та інших державних орг анів відповідно до законів д екларацій, бухгалтерської зв ітності та інших документів і відомостей, пов' язаних з о бчисленням і сплатою податкі в і зборів (обов' язкових пла тежів) більше 12-ти місяців.

У судовому засіданні Позив ач надав додаткові пояснення по справі та зазначив те, що д о Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних о сіб підприємців було внесено запис від 29.12.2009 року про зміну н азви Товариства з обмеженою відповідальністю «Лігал-Руд ь»на Товариство з обмеженою відповідальністю «Інтеррех т»у зв' язку з чим просив суд назву Відповідача по адміні стративній справі 2а-3593/10/2670 замі сть Товариства з обмеженою в ідповідальністю «Лігаль-Руд ь»читати як Товариство з обм еженою відповідальністю «Іт еррехт»та відповідно адресу Відповідача замість: 03039, вул. І зюмська, 7, м. Київ читати: 03040, вул . Васильківська 2, офіс 56, м. Київ .

Крім того, Позивач зазначив , що остання податкова звітні сть Товариством з обмеженою відповідальністю «Ітеррехт »була подана за 11 місяців 2008 ро ку, заборгованість перед дер жавним бюджетом відсутня, у з в' язку з чим просив суд прип инити юридичну особу останнь ого.

Відповідач в судове засіда ння не з' явився. Судовий вик лик, направлений на адресу Ві дповідача повернувся з відмі ткою відділення поштового зв ' язку «за зазначеною адресо ю не зареєстрований».

Відповідно до реєстраційн их документів поданих до поз овної заяви, місцезнаходженн я Відповідача: 03040, вул. Васильк івська, буд. 2, офіс 56, м. Київ, Укр аїна. Зазначена адреса співп адає з адресою Відповідача, з азначеною Позивачем та з адр есою, на яку направлявся судо вий виклик.

В силу ч. 8 ст. 35 КАС Укра їни вважається, що повістку в ручено юридичній особі, якщо вона доставлена за адресою, в несеною до відповідного держ авного реєстру.

З огляду на зазначене, суд вважає, що Відповідач повідо млений належним чином за адр есою, внесеною до державного реєстру. За таких обставин, не прибуття в судове засідання представника Відповідача не є перешкодою для розгляду сп рави.

Третя особа в судове засіда ння не прибула, про причину не явки суд не повідомила. Заяви про розгляд справи за відсут ності третьої особи до суду н е надходило. Пояснення щодо п редмету позову також не пода но.

Суд, дослідивши матеріали с прави, заслухавши пояснення Позивача, вважає, що позов під лягає задоволенню з огляду н а наступне.

Суб' єкт підприємницької діяльності - юридична особа Товариство з обмеженою відп овідальністю «Інтеррехт» ко д ЄДРПОУ № 33881149, зареєстроване Г олосіївською районною у м. Ки єві державною адміністрацію 02.12.2005 року.

Відповідач взятий на облік Державною податковою інспек цією у Голосіївському район і м. Києва з 05.12.2005 року за № 14072.

Відповідно до наданих нача льником юридичного управлін ня Державної податкової інсп екції у Голосіївському район і міста Києва Сименюк І.Ю. письмових пояснень від 02.06.2010 ро ку остання податкова звітніс ть Відповідачем була подана до державної податкової інсп екції у Голосіївському район і м. Києва за 11 місяців 2008 року, з аборгованість станом на 22.04.2010 р оку перед Державним бюджетом відсутня.

Відповідно до ч.1 ст. 42 Консти туції України кожен має прав о на підприємницьку діяльніс ть, яка не заборонена законом . При цьому, ст.ст. 67, 68 Конституці ї України встановлюють, що ко жен зобов' язаний сплачуват и податки і збори в порядку і р озмірах, встановлених законо м (ст. 67), кожен зобов' язаний не ухильно додержуватися Конст итуції України та законів Ук раїни, не посягати на права і с вободи, честь і гідність інши х людей. Незнання законів не з вільняє від юридичної відпов ідальності (ст.68).

Статтею 9 Закону України «Пр о систему оподаткування»пер едбачено обов' язок платник ів податків і зборів (обов' я зкових платежів) вести бухга лтерський облік, складати зв ітність про фінансово-господ арську діяльність і забезпеч увати її зберігання у термін и, встановлені законами; пода вати до державних податкових органів та інших державних о рганів відповідно до законів декларації, бухгалтерську з вітність та інші документи і відомості, пов' язані з обчи сленням і сплатою податків і зборів (обов' язкових плате жів); сплачувати належні суми податків і зборів (обов' язк ових платежів) у встановлені законами терміни.

Право звернення у передбач ених законом випадках до суд ових органів із заявою (позов ною заявою) про скасування де ржавної реєстрації суб' єкт а підприємницької діяльност і передбачено для органів де ржавної податкової служби п. 17 ч.1 ст.11 Закону України «Про де ржавну податкову службу в Ук раїні».

Відносини, які виникають у с фері державної реєстрації юр идичних осіб, а також фізични х осіб - підприємців регулюю ться Законом України «Про де ржавну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підп риємців».

Відповідно до ч.2 ст. 38 цього З акону підставами для постано влення судового рішення, щод о припинення юридичної особи , що не пов' язано з банкрутст вом юридичної особи є, зокрем а, неподання протягом року ор ганам державної податкової с лужби податкових декларацій , документів фінансової звіт ності відповідно до закону.

Адміністративним судам пі двідомчі спори про припиненн я юридичних осіб та державно ї реєстрації фізичних осіб - підприємців за позовами орга нів державної податкової слу жби. Різновидом такої катего рії справ є справи за позовам и про скасування державної р еєстрації.

Відповідно до ч.1 ст. 71 КАС Укр аїни кожна сторона повинна д овести ті обставини, на яких ґ рунтуються її вимоги та запе речення, крім випадків, встан овлених ст. 72 цього Кодексу.

Враховуючи викладені обст авини, зокрема той факт, що Від повідач протягом періоду, що перевищує один рік не звітує до податкових органів, дослі дивши матеріали справи та оц інивши докази, які є у справі з а своїм внутрішнім переконан ням, що ґрунтується на їх безп осередньому, всебічному, пов ному та об' єктивному дослід женні, суд прийшов до висновк у, що позовні вимоги є обґрунт ованими та підлягають задово ленню.

Частина 4 ст. 94 Кодексу адміні стративного судочинства Укр аїни передбачає, що у справах , в яких Позивачем є суб' єкт в ладних повноважень, а Відпов ідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійсн ені Позивачем, з Відповідача не стягуються.

Керуючись ст. 124 Конституції України, ст. ст. 69-71, 94, 160-163, 167, 254 Ко дексу адміністративного суд очинства України, Окружний а дміністративний суд міста Ки єва, -

постановив:

Позов Державної податк ової інспекції у Голосіївськ ому районі м. Києва задоволит и.

Припинити юридичну особу Товариства з обмеженою відп овідальністю «Ітеррехт», міс цезнаходження: 03040, вул. Велика Васильківська, буд. 2, офіс 56, м. К иїв, Україна, здійснену Голос іївською районною державною адміністрацією 02.12.2005 року код ЄДРПОУ 33881149.

У день набрання постанови законної сили направити її д ержавному реєстратору за міс цем реєстрації юридичної осо би для внесення до Єдиного де ржавного реєстру запису про судове рішення щодо скасуван ня державної реєстрації юрид ичної особи.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання заяви про апеляці йне оскарження, встановленог о Кодексом адміністративног о судочинства України, якщо т аку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляц ійне оскарження, але апеляці йна скарга не була подана у в становлений строк постанова набирає законної сили після закінчення цього строку.

Постанова може бути оскарж ена до суду апеляційної інст анції протягом десяти днів з а правилами, встановленими с т.ст. 185-187 КАС України шляхом под ання через суд першої інстан ції заяви про апеляційне оск арження з наступним поданням протягом двадцяти днів апел яційної скарги. Апеляційна с карга може бути подана без по переднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, вст ановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Суддя Т.І. Шейко

Дата складання та підп исання постанови в повному о бсязі - 09.06.2010 р.

Дата ухвалення рішення02.06.2010
Оприлюднено20.08.2010
Номер документу10776740
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3593/10/2670

Ухвала від 12.03.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шейко Т.І.

Постанова від 02.06.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шейко Т.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні