Постанова
від 14.05.2010 по справі 2а-5344/10/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА



  

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД  міста КИЄВА

01025,  м. Київ,  вул. Десятинна,  4/6, тел. 278-43-43

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

м. Київ

 14 травня 2010 року           08:53           № 2а-5344/10/2670

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі головуючого судді  Шейко Т.І. при секретарі судового засідання  Деруга Н.О.  розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу

за позовом

 Державної податкової інспекції у Дніпровському районі міста Києва

до

 Товариства з обмеженою відповідальністю "Ен. Ай.Пі.Ем.Україна ЛТД"

про

 припинення юридичної особи

за участю представників сторін:

від позивача –не з’явився

від відповідача – не з’явився

третя особа –не з’явилась

встановив:

Позивач звернувся до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом до Відповідача про припинення юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю «Ен. Ай. Пі. Ем. Україна ЛТД» (код ЄДРПОУ –35646521).

Позовні вимоги мотивовані тим, що Відповідач починаючи з 2009 року по теперішній час не подає до органів державної податкової служби податкові декларації та бухгалтерські звіти, що свідчить про невиконання ним обов’язків, передбачених ст. 9  Закону України «Про систему оподаткування»щодо подання до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларацій, бухгалтерської звітності та інших документів і відомостей, пов’язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов’язкових платежів).

Позивач у судове засідання не з’явився, надіславши до суду телефонограму, в якій просив розгляд даної справи провести без участі їхнього представника.

Відповідач в судове засідання не прибув. Судовий виклик, направлений на адресу Відповідача повернувся до суду з відміткою відділення поштового зв’язку «за зазначеною адресою не проживає».

Відповідно до Довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, місцезнаходження Відповідача: 02002, м. Київ, вул. М. Раскової, буд.19, Україна. Зазначена адреса співпадає з адресою Відповідача, вказаною у позовній заяві та з адресою на яку направлявся судовий виклик.

Інформації щодо зміни місцезнаходження Відповідач до державного реєстратора та Державної податкової інспекції у Дніпровському районі м. Києва не надавав.

          В силу ч. 8 ст. 35 КАС України вважається, що повістку вручено юридичній особі, якщо вона доставлена за адресою, внесеною до відповідного державного реєстру.

З огляду на зазначене, суд вважає, що Відповідач повідомлений належним чином за адресою, внесеною до державного реєстру. За таких обставин, неприбуття в судове засідання представника відповідача не є перешкодою для розгляду справи.

Третя особа в судове засідання не з’явилась, про причини неявки суд не повідомила, хоча попереджалась про місце, дату та час судового засідання належним чином.

Суд, дослідивши матеріали справи, вважає, що позов підлягає задоволенню з огляду на наступне.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Ен.Ай.Пі.Ем. Україна ЛТД», ідентифікаційний код 35646521, зареєстроване Дніпровською районною державною адміністрацією міста Києва 28.01.2008 року, місцезнаходження: 02002, м. Київ, вул. М. Раскової, буд.19, Україна.

Відповідач взятий на облік Державною податковою інспекцією у Дніпровському районі м. Києва з 25.01.2008 року.

Відповідно до Довідки ДПІ № 62/1510 від 27.02.2010 року остання декларація з податку на прибутку була надана до Державної податкової інспекції у Дніпровському районі м. Києва 06.02.2009 року.

Таким чином, починаючи з 06.02.2009 року звітності до податкових органів Відповідач не подає.

Заборгованості із сплати податків, зборів (обов’язкових платежів) Відповідач не має, що підтверджується Довідкою ДПІ № 9746/10/24-111 від 01.03.2010 року.

Відповідно до ч.1 ст. 42 Конституції України кожен має право на підприємницьку діяльність, яка не заборонена законом. При цьому, ст.ст. 67, 68 Конституції України встановлюють, що кожен зобов’язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом (ст. 67), кожен зобов’язаний неухильно додержуватися Конституції України та законів України, не посягати на права і свободи, честь і гідність інших людей. Незнання законів не звільняє від юридичної відповідальності (ст.68).

Статтею 9 Закону України «Про систему оподаткування»передбачено обов’язок платників податків і зборів (обов’язкових платежів) вести бухгалтерський облік, складати звітність про фінансово-господарську діяльність і забезпечувати її зберігання у терміни, встановлені законами; подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов’язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов’язкових платежів); сплачувати належні суми податків і зборів (обов’язкових платежів) у встановлені законами терміни.

Право звернення у передбачених законом випадках до судових органів із заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб’єкта підприємницької діяльності передбачено для органів державної податкової служби п. 17 ч.1 ст.11 Закону України «Про державну податкову службу в Україні».

Відносини, які виникають у сфері державної реєстрації юридичних осіб, а також фізичних осіб –підприємців регулюються Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців».

Відповідно до ч.2 ст. 38 цього Закону підставами для постановлення судового рішення, щодо припинення юридичної особи, що не пов’язано з банкрутством юридичної особи є, зокрема, неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Адміністративним судам підвідомчі спори про припинення юридичних осіб та державної реєстрації фізичних осіб –підприємців за позовами органів державної податкової служби. Різновидом такої категорії справ є справи за позовами про скасування державної реєстрації.

Відповідно до ч.1 ст. 71 КАС України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених ст. 72 цього Кодексу.

Враховуючи викладені обставини, зокрема той факт, що Відповідач протягом періоду, що перевищує один рік не звітує до податкових органів, дослідивши матеріали справи та оцінивши докази, які є у справі за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на їх безпосередньому, всебічному, повному та об’єктивному дослідженні, суд прийшов до висновку, що позовні вимоги є обґрунтованими та підлягають задоволенню.

Частина 4 ст. 94 Кодексу адміністративного судочинства України передбачає, що у справах, в яких Позивачем є суб’єкт владних повноважень, а Відповідачем –фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені Позивачем, з Відповідача не стягуються.

Керуючись ст. 124 Конституції України, ст. ст. 69-71, 94, 160-163, 167, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд міста Києва, -

постановив:

Позов Державної податкової інспекції у Дніпровському районі м. Києва задоволити.

          

Припинити державну реєстрацію юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю «Ен.Ай.Пі.Ем. Україна ЛТД», місцезнаходження: 02002, м. Київ, вул. М. Раскової, буд.19, Україна, здійснену Дніпровською районною державною адміністрацією 28.01.2008 року ідентифікаційний код 35646521.

          

У день набрання постанови законної сили направити її державному реєстратору за місцем реєстрації юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення щодо скасування державної реєстрації юридичної особи.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, встановленого Кодексом адміністративного судочинства України, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не  була подана у встановлений строк постанова набирає законної сили після закінчення цього строку.

Постанова може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції протягом десяти днів за правилами, встановленими ст.ст. 185-187 КАС України шляхом подання через суд першої інстанції заяви про апеляційне оскарження з наступним поданням протягом двадцяти днів апеляційної скарги. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

          Суддя                                                                                                Т.І. Шейко

 Дата складання та підписання постанови в повному обсязі –21.05.2010 р..

Дата ухвалення рішення14.05.2010
Оприлюднено20.08.2010
Номер документу10776741
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-5344/10/2670

Ухвала від 08.04.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шейко Т.І.

Постанова від 14.05.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шейко Т.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні