Постанова
від 31.05.2010 по справі 2а-4992/10/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВ НИЙ СУД міста КИЄВА

01025, м. Київ, вул. Десятинна , 4/6, тел. 278-43-43

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Київ

31 травня 2010 року 09:09 № 2а-4992/10/2670

Окружний адміністратив ний суд міста Києва у складі г оловуючого судді Шейко Т.І. п ри секретарі судового засіда ння Деруга Н.О. розглянувши у відкритому судовому засідан ні адміністративну справу

за позовом Луцька об'єднана державна податкова інспекція

до Товариство з обмеженою ві дповідальністю "Онікс Сервіс "

про стягнення податкового бор гу у розмірі 30 600,03грн.

за участю представників ст орін:

від позивача - Яр ошик Т.В., дов-сть № 43 від 27.07.10

від відповідача - не з' я вився

встановив:

Позивач, Луцька об' єдн ана державна податкова інспе кція звернулася до Окружного адміністративного суду міст а Києва з позовом до Товарист ва з обмеженою відповідальні стю «Онікс Сервіс»про стягне ння податкового боргу за рах унок активів в сумі 30 600,03 грн.

В обґрунтування позовних в имог Позивач зазначив, що за В ідповідачем обліковується п одатковий борг по платежах д о бюджету в загальній сумі 30 600 ,03 грн., в тому числі по орендній платі за землю, який виник в р езультаті самостійного пода ння до податкового органу по даткової декларації орендно ї плати за земельні ділянки д ержавної та комунальної влас ності, та у зв' язку з несплат ою у встановлений законом ст рок орендної плати за земель ні ділянки державної та кому нальної власності.

Представник Луцької об' є днаної державної податкової інспекції в судовому засіда нні виклав зміст позовних ви мог, та просив суд стягнути з Т овариства з обмеженою відпов ідальністю «Онікс Сервіс»по датковий борг, який облікову ється за Відповідачем.

Відповідач в судове засіда ння не з' явився. Судовий вик лик, направлений на адресу Ві дповідача повернувся з відмі ткою відділення поштового зв ' язку «вибула».

Відповідно до Витягу з Єдин ого державного реєстру юриди чних осіб та фізичних осіб-пі дприємців від 11.05.2010 року місцез находження Відповідача: 01103, ву л. Кіквідзе, 13, м. Київ, Україна. З азначена адреса співпадає з адресою Відповідача, вказано ю у позовній заяві та з адресо ю, на яку направлявся судовий виклик.

Інформації щодо зміни міс цезнаходження Відповідач до державного реєстратора та Д ержавної податкової інспекц ії у Печерському районі м. Киє ва не надавав.

В силу ч. 8 ст. 35 КАС Укра їни вважається, що повістку в ручено юридичній особі, якщо вона доставлена за адресою, в несеною до відповідного держ авного реєстру.

З огляду на зазначене , суд вважає, що Відповідач пов ідомлений належним чином за адресою, внесеною до державн ого реєстру. За таких обстави н, неприбуття в судове засіда ння представника Відповідач а не є перешкодою для розгляд у справи.

Суд, дослідивши матеріал и справи, заслухавши пояснен ня представника Луцької об' єднаної державної податково ї інспекції вважає, що позов п ідлягає задоволенню з огляду на наступне.

Товариство з обмеженою від повідальністю «Онікс Сервіс »діє на підставі Статуту, зар еєстрованого Печерською рай онною державною адміністрац ією у місті Києві 07.06.2004 року.

Товариство з обмеженою від повідальністю «Онікс Сервіс »являється платником податк ів і зборів, передбачених Зак оном України «Про систему оп одаткування»зареєстроване та перебуває на обліку в Держ авній податковій інспекції у Печерському районі м. Києва з 15.06.2004 року.

Отже, Відповідач належним ч ином зареєстрований як суб' єкт господарювання, а тому на нього поширюється дія закон ів та інших нормативно-право вих актів, які регулюють здій снення підприємницької діял ьності та сплату податків в У країні.

З матеріалів справи вбачає ться, що Відповідачем подава лися до Державної податкової інспекції у Печерському рай оні м. Києва податкові деклар ації орендної плати за земел ьні ділянки державної та ком унальної власності у відпові дності з якими за Відповідач ем обліковується заборгован ість в загальній сумі 30 600,03 грн. , так як дана сума Відповідаче м сплачена не була.

Відповідно до ст. 5 Закону Ук раїни «Про порядок погашення зобов' язань платників пода тків перед бюджетом та держа вними цільовими фондами»- по даткове зобов'язання, самост ійно визначене платником под атків у податковій деклараці ї, вважається узгодженим з дн я подання такої податкової д екларації.

Отже, зазначена сума боргу у розумінні ст. 5 Закону України «Про порядок погашення зобо в' язань платників податків перед бюджетом та цільовими фондами»є узгодженою.

Підпунктом 6.2.1 пункту 6.2 статт і 6 Закону України «Про порядо к погашення зобов' язань пла тників податків перед бюджет ом та цільовими фондами»пере дбачено, що у разі коли платни к податків не сплачує узгодж ену суму податкового зобов'я зання в установлені строки, п одатковий орган надсилає так ому платнику податків вимоги .

У зв' язку з існуванням под аткової заборгованості Відп овідачу на підставі п.п. 6.2.1 п.6.2 с т. 6 Закону України «Про порядо к погашення зобов' язань пла тників податків перед бюджет ом та цільовими фондами»було надіслано першу податкову в имогу від 19.02.2009 року № 1/63 та другу від 12.08.2009 року № 2/266.

Про те, дані податкові вимог и, залишені Відповідачем без відповіді та виконання.

Таким чином, на момент розгл яду даної справи, заборгован ість Відповідача по сплаті о рендної плати за земельні ді лянки державної та комунальн ої власності не погашена і ст ановить 30 600,03 грн.

Податковим боргом в розумі нні п. 1.3 ст. 1 Закону України «Пр о порядок погашення зобов' я зань платників податків пере д бюджетами та державними ці льовими фондами»від 21.12.2000 року № 2181 є податкове зобов' язанн я (з урахуванням штрафних сан кцій), самостійно узгоджене п латником податків або узгодж ене в адміністративному або судовому порядку, але не спла чене у встановлений строк, а т акож пеня, нарахована на суму такого податкового зобов' я зання.

Строки погашення податков ого зобов' язання передбаче ні п. 5.3 ст. 5 Закону України «Про порядок погашення зобов' яз ань платників податків перед бюджетами та державними ціл ьовими фондами».

Відповідно до п. 5.4.1. п. 5.4 ст. 5 Зак ону України «Про порядок пог ашення зобов' язань платник ів податків перед бюджетами та державними цільовими фонд ами», узгоджена сума податко вого зобов' язання, несплаче на платником податків у визн ачений цією статтею строк, ви значається сумою податковог о боргу.

Як свідчать обставини спра ви, податковий борг виник вна слідок несплати до бюджету п латежів, визначених контролю ючим органом, що є узгодженою сумою податкового зобов' яз ання.

Наявність податкового бор гу у Відповідача підтверджує ться податковими вимогами № 1/63 від 19.02.2009 року, № 2/266 від 12.08.2009 року, податковим розрахунком земе льного податку та довідкою п ро наявність заборгованості з податків і зборів (обов' яз кових платежів), що контролюю ться Луцькою об' єднаною дер жавною податковою інспекціє ю № 13875/10/24-1 від 12.08.2009 року.

Відповідно до п.п. 3.1.1 п. 3.1 ст. 3 За кону України «Про порядок по гашення зобов' язань платни ка податків перед бюджетами та державними цільовими фонд ами», активи платника податк ів можуть бути примусово стя гнені в рахунок погашення йо го податкового боргу виключн о за рішенням суду.

Як вбачається з матеріалів справи заборгованість платн ика податків перед бюджетом самостійно не погашена і ста ном на час розгляду справи ск ладає 30 600,03 грн., а тому підлягає стягненню у примусовому пор ядку.

Відповідно до ч. 4 ст. 94 КАС Укр аїни у справах, в яких Позивач ем є суб' єкт владних повнов ажень, а Відповідачем - фізи чна чи юридична особа, судові витрати, здійснені Позиваче м, з Відповідача не стягуютьс я.

Керуючись ст. 124 Конституції України, ст. ст. 69-71, 94, 160-163, 167, 254 Кодек су адміністративного судочи нства України, Окружний адмі ністративний суд міста Києва , -

постановив:

Позов Луцької об' єд наної державної податкової і нспекції задоволити.

Стягнути з Товариства з о бмеженою відповідальністю « Онікс Сервіс»(код ЄДРПОУ 32980591) п одаткову заборгованість в су мі 30 600 (тридцять тисяч шістсот грн.) 03 коп. на р/р № 34120999700002 в ГУ ДКУ у Волинській області, МФО 803014.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання заяви про апеляці йне оскарження, встановленог о Кодексом адміністративног о судочинства України, якщо т аку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляц ійне оскарження, але апеляці йна скарга не була подана у в становлений строк постанова набирає законної сили після закінчення цього строку.

Постанова може бути оскар жена до суду апеляційної інс танції протягом десяти днів за правилами, встановленими ст.ст. 185-187 КАС України шляхом по дання через суд першої інста нції заяви про апеляційне ос карження з наступним подання м протягом двадцяти днів апе ляційної скарги. Апеляційна скарга може бути подана без п опереднього подання заяви пр о апеляційне оскарження, якщ о скарга подається у строк, вс тановлений для подання заяви про апеляційне оскарження .

Суддя Т.І. Шейко

Дата складання поста нови в повному обсязі - 04.06.2010 р .

Дата ухвалення рішення31.05.2010
Оприлюднено20.08.2010
Номер документу10776787
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4992/10/2670

Ухвала від 31.03.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шейко Т.І.

Постанова від 31.05.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шейко Т.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні