Ухвала
від 08.12.2022 по справі 126/2039/22
БЕРШАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

іменем України

про залишення заяви без розгляду

Справа № 126/2039/22

Провадження № 2-о/126/69/2022

"08" грудня 2022 р. м. Бершадь

Бершадський районний суд Вінницької області

в складі головуючого судді Хмель Р. В.

присяжних Романенка А.А., Святюк А.С.

зі секретарем Дончик О.А.

за участі представника заявника, адвокат Дудіна Л.В.

представника заінтересованої особи, Коновал О.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Бершадь цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Відділ соціального захисту населення та охорони здоров`я Бершадської міської ради, Орган опіки і піклування виконком Бершадської міської ради Гайсинського району Вінницької області про визнання особи недієздатною та призначення опікуна,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 , звернувся до суду із заявою про визнання особи недієздатною та призначення опікуна, відповідно у якій просить суд визнати недієздатним ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та призначити її опікуном.

Ухвалою Бершадського районного суду Вінницької області від 31.10.2022 року відкрито провадження у справі.

Від заявниці ОСОБА_1 , надійшла заява про залишення її заяви про визнання фізичної особи недієздатною без розгляду.

Представник ОСОБА_2 , адвокат Дудін Л.В., в судовому засіданні заяву про залишення заяви без розгляду підтримав, просив її задовольнити.

Представник заінтересованої особи, органу опіки та піклування Коновал О.В. не заперечувала проти задоволення клопотання заявниці про залишення заяви без розгляду.

Інші учаснику судового процесу в судове засідання не з`явилися.

Дослідивши матеріали справи, суд, дійшов наступного висновку.

Виходячи з положень п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України, суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач подав заяву про залишення позову без розгляду.

Ст. 13 ЦПК України передбачає право позивача на власний розсуд розпоряджатись своїми правами щодо предмета спору, у зв`язку з чим виключно позивачу належить право вибору характеру своїх процесуальних дій: залишити позов без розгляду, чи закінчити судовий розгляд справи.

Оскільки заявниця користуючись своїм правом на ініціювання заяви про залишення без розгляду поданої неї заяви, просить залишити її без розгляду, що не суперечить чинному законодавству, суд приходить до висновку, що заяву слід залишити без розгляду.

Керуючись ст. 257 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа Відділ соціального захисту населення та охорони здоров`я Бершадської міської ради, Орган опіки і піклування виконком Бершадської міської ради Гайсинського району Вінницької області про визнання особи недієздатною та призначення опікуна, залишити без розгляду, роз`яснивши заявнику положення ч. 2 ст. 257 ЦПК України, згідно якої особа, заяву якої залишено без розгляду, має право звернутися до суду повторно.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана до Вінницького апеляційного суду, протягом п`ятнадцяти днів з дня складення ухвали.

Учасник справи, якому ухвала не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Р. В. Хмель

Присяжні А.А.Романенко

А.С.Святюк

Дата ухвалення рішення08.12.2022
Оприлюднено12.12.2022
Номер документу107787773
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —126/2039/22

Ухвала від 08.12.2022

Цивільне

Бершадський районний суд Вінницької області

Хмель Р. В.

Ухвала від 08.12.2022

Цивільне

Бершадський районний суд Вінницької області

Хмель Р. В.

Ухвала від 31.10.2022

Цивільне

Бершадський районний суд Вінницької області

Хмель Р. В.

Ухвала від 20.10.2022

Цивільне

Бершадський районний суд Вінницької області

Хмель Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні