Ухвала
від 09.12.2022 по справі 524/5833/22
АВТОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРЕМЕНЧУКА

Справа № 524/5833/22

Провадження № 2/524/3514/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 грудня 2022 року Суддя Автозаводського районного суду м. Кременчука Гончаренко О.В., перевіривши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Автозаводська районна адміністрації Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області, про визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням,

встановив:

У провадженні Автозаводського районного суду м. Кременчука Полтавської області перебуває дана цивільна справа.

05.12.2022 від Автозаводської районної адміністрації Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області надійшла інформація про місце реєстрації відповідача.

Зазначена позовна заява подана з додержанням вимог статей175,177 ЦПК України. На підставі ч. 1 ст. 27 ЦПК України підсудна даному суду.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Відповідно до п.2 ч.2ст.19 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим кодексом, у порядку, зокрема позовного провадження (загального або спрощеного).

З матеріалів позовної заяви вбачається, що дана справа не є малозначною і включена до переліку справ, які не підлягають розгляду в порядку спрощеного позовного провадження, оскільки предметом спору є визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням, а томупідлягає розгляду в порядку загального позовного провадження з призначенням підготовчого засідання.

Отже, суд вважає за необхідне прийняти позовну заяву до свого провадження зі стадії підготовчого засідання.

Керуючись ст. ст.33,260 ЦПК України, суддя,

постановив:

Прийняти позовну заяву до свого провадження та відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Автозаводська районна адміністрації Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області, про визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням.

Розгляд справи здійснювати в порядку загального позовного провадження.

Призначити у справі підготовче засіданняна 11.00год. 16лютого2023року в приміщенні Автозаводського районногосуду м.Кременчука за адресою: м. Кременчук, вул. Першотравнева, 29/5.

У підготовче засідання викликати учасників справи.

Роз`яснити відповідачу право у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення ухвали суду надати суду: відзив на позов, оформлений згідно з вимогами ч. 3 ст. 178 ЦПК України, з додатками, передбаченими ч.ч. 5, 6 ст. 178 ЦПК України.

Не пізніше 5 днів з дати отримання від позивача відповіді на відзив - подати до суду заперечення (ст. 180 ЦПК України) та докази їх направлення на адресу учасників справи.

Відповідно до ч. 1 ст.193ЦПКУкраїни у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Попередити відповідача, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст.178 ЦПК України).

Роз`яснитипозивачу право у п`ятиденний строк з дня отримання відзиву подати суду відповідь на відзив, оформлену згідно з вимогами ч. 3 ст. 178 ЦПК України, з додатками, передбаченими ч. 5 ст. 178 ЦПК України.

Роз`яснити сторонам право на подання заяви про врегулювання спору згідно ст.ст.201-205ЦПКУкраїни та право на укладення мирової угоди у справі згідно ст.ст. 207-208 ЦПК України.

Третя особа має право подати письмові пояснення щодо позову чи відзиву у п`ятнадцятиденний термін з дня їх отримання.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію поданій справі на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою http://court.gov.ua/sud1601/ із зазначенням індивідуального номеру провадження.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.В.Гончаренко

Дата ухвалення рішення09.12.2022
Оприлюднено13.12.2022
Номер документу107794167
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням

Судовий реєстр по справі —524/5833/22

Рішення від 18.09.2023

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Предоляк О. С.

Ухвала від 30.03.2023

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Гончаренко О. В.

Ухвала від 09.12.2022

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Гончаренко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні