Ухвала
від 13.12.2022 по справі 758/6338/21
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 758/6338/21

У Х В А Л А

13 грудня 2022 року м. Київ

Подільський районний суд м. Києва в складі судді Петрова Д.В., розглянувши клопотання представника відповідача АТ «Комерційний банк «Земельний капітал» адвоката Чернюка В.В. про проведення судового засідання в режимі відеоконференції в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 в особі представника адвоката Ксенжика Костянтина Вікторовича до державного реєстратора Комунального підприємства «Реєстратор» Нікітіної Юлії Володимирівни, Товариства з обмеженою відповідальністю «Азентіс-Істейн», ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , приватного нотаріуса Дніпровського міського нотаріального округу Вакуленко Світлани Олександрівни, Акціонерного товариства «Комерційний банк «Земельний капітал», третя особа - приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Шишкіна Алла Олександрівна, про витребування майна з чужого незаконного володіння, визнання дій протиправними, зобов`язання вчинити певні дії та визнання недійсними договорів,

В С Т А Н О В И В :

У провадженні Подільського районного суду м. Києва знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 в особі представника адвоката Ксенжика К.В. до державного реєстратора КП «Реєстратор» Нікітіної Ю.В., ТОВ «Азентіс-Істейн», ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , приватного нотаріуса Дніпровського міського нотаріального округу Вакуленко С.О., АТ «КБ «Земельний капітал», третя особа - приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Шишкіна А.О., про витребування майна з чужого незаконного володіння, визнання дій протиправними, зобов`язання вчинити певні дії та визнання недійсними договорів.

12.12.2022 від представника відповідача АТ «Комерційний банк «Земельний капітал» адвоката Чернюка В.В. до суду надійшло клопотання про проведення судового засідання призначеного на 23.01.2023 о 15:00 год в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою програми «EasyCon».

Розглянувши вказане клопотання, суд дійшов висновку про його задоволення, з огляду на наступне.

Відповідно до частин 1, 4, 5 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» або Державною судовою адміністрацією України.

Відповідно до ч. 2 ст. 212 ЦПК України учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

У зв`язку з військовою агресією російської федерації проти України, на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони України, відповідно до пункту 20 частини першої статті 106 Конституції України, Закону України «Про правовий режим воєнного стану», Указом Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022, затвердженим Верховною Радою України (Закон України № 2102-IX від 24.02.2022), з подальшими змінами в Україні введено воєнний стан з 05 години 30 хвилин 24 лютого 2022 року.

Як вбачається з поданого представником відповідача клопотання, представник відповідача АТ «Комерційний банк «Земельний капітал» адвокат Чернюк В.В. зареєстрований за допомогою електронного цифрового підпису в «EasyCon».

З огляду на викладене, суддя вважає можливим провести судове засідання призначене на 23.01.2023 на 15:00 год. за участі представника відповідача АТ «Комерційний банк «Земельний капітал» адвоката Чернюка В.В. в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів.

Керуючись ст. 12, 212, 258-260 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В :

Клопотання представника відповідача АТ «Комерційний банк «Земельний капітал» адвоката Чернюка Віталія Вікторовича про проведення судового засідання в режимі відеоконференції - задовольнити.

Провести судове засідання, яке призначено на 15 годину 00 хвилин 23 січня 2023 року у справі за позовом ОСОБА_1 в особі представника адвоката Ксенжика Костянтина Вікторовича до державного реєстратора Комунального підприємства «Реєстратор» Нікітіної Юлії Володимирівни, Товариства з обмеженою відповідальністю «Азентіс-Істейн», ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , приватного нотаріуса Дніпровського міського нотаріального округу Вакуленко Світлани Олександрівни, Акціонерного товариства «Комерційний банк «Земельний капітал», третя особа - приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Шишкіна Алла Олександрівна, про витребування майна з чужого незаконного володіння, визнання дій протиправними, зобов`язання вчинити певні дії та визнання недійсними договорів - в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за участі представника відповідача АТ «Комерційний банк «Земельний капітал» адвоката Чернюка Віталія Вікторовича.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню оремо від рішення не підлягає.

Суддя Д.В. Петров

Дата ухвалення рішення13.12.2022
Оприлюднено14.12.2022
Номер документу107826224
СудочинствоЦивільне
Сутьвитребування майна з чужого незаконного володіння, визнання дій протиправними, зобов`язання вчинити певні дії та визнання недійсними договорів

Судовий реєстр по справі —758/6338/21

Ухвала від 31.10.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Зайцев Андрій Юрійович

Ухвала від 24.10.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Зайцев Андрій Юрійович

Ухвала від 23.10.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Зайцев Андрій Юрійович

Постанова від 28.09.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Мазурик Олена Федорівна

Ухвала від 20.06.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Мазурик Олена Федорівна

Ухвала від 20.06.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Мазурик Олена Федорівна

Ухвала від 17.05.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Мазурик Олена Федорівна

Ухвала від 30.03.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Мазурик Олена Федорівна

Ухвала від 10.03.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Мазурик Олена Федорівна

Рішення від 07.02.2023

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Петров Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні