Ухвала
від 07.12.2022 по справі 758/12785/18
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 758/12785/18

Категорія 24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

07 грудня 2022 року Подільський районний суд міста Києва у складі:

головуючого судді - Скрипник О. Г. ,

при секретарі - Федченко С.Б.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі районного суду в м. Києві цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства «Страхова компанія «АРКС», третя особа: Товариство з обмеженою відповідальністю «Беніш Джі Пі Ес Україна» про стягнення страхового відшкодування, -

В С Т А Н О В И В :

У вересня 2018 року адвокат Швачко О.В. звернувся до Подільського районного суду м. Києва в інтересах ОСОБА_1 з позовом до Приватного акціонерного товариства «Страхова компанія «АРКС», третя особа: Товариство з обмеженою відповідальністю «Беніш Джі Пі Ес Україна» про стягнення страхового відшкодування.

Ухвалою Подільського районного суду м. Києва від 07.02.2019 року, прийнято позовну заяву до розгляду та призначено підготовче судове засідання (суддя Васильченко О.В.).

На підставі протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 04.06.2021 року, справу передано в провадження судді Скрипник О.Г..

Ухвалою Подільського районного суду м. Києва від 07.06.2021 року, прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі.

Позивачка та її представник повторно не з`явилися в судове засідання і від них не надходила заява про розгляд справи за їхньої відсутності.

Про судові засідання, призначені на 30.05.2022 року, 22.09.2022 та 07.12.2022 року позивач та її представник повідомлялися належним чином, причину неявки до суду не повідомили.

Представник відповідача в судове засідання не з`явився, подав заяву, в якій просив розгляд справи проводити за його відсутності та не заперечував проти залишення позову без розгляду.

Представник третьої особи в судове засідання не з`явився, про розгляд справи повідомлявся належним чином, причину неявки до суду не повідомив.

Суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до наступного.

Відповідно до ч. 3 ст. 131 ЦПК України, учасники судового процесу зобов`язані повідомляти суд про причини неявки у судове засідання. У разі неповідомлення суду про причини неявки вважається, що учасники судового процесу не з`явилися в судове засідання без поважних причин.

Частиною 5 ст. 223, п. 3ч. 1 ст. 257 ЦПК України визначено, що у разі повторної неявки позивача в судове засідання без поважних причин або неповідомлення ним про причини неявки суд залишає позовну заяву без розгляду, крім випадку, якщо від нього надійшла заява про розгляд справи за його відсутності, і його нез`явлення не перешкоджає вирішенню спору.

За таких обставин, належним чином повідомлений позивач та її представник повторно не з`явилися в судове засідання і від них не надходила заява про розгляд справи за їхньої відсутності, що є підставою для постановлення ухвали про залишення позовної заяви без розгляду.

На підставі наведеного, позовна заява підлягає залишенню без розгляду у зв`язку із повторною неявкою позивача та її представника в судове засідання.

Керуючись ст. ст. 223, 257 ЦПК України, суд -

П О С Т А Н О В И В :

Позовну заяву ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства «Страхова компанія «АРКС», третя особа: Товариство з обмеженою відповідальністю «Беніш Джі Пі Ес Україна» про стягнення страхового відшкодування - залишити без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Київського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

СуддяО. Г. Скрипник

Дата ухвалення рішення07.12.2022
Оприлюднено14.12.2022
Номер документу107826236
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення страхового відшкодування

Судовий реєстр по справі —758/12785/18

Ухвала від 07.12.2022

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Скрипник О. Г.

Ухвала від 07.06.2021

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Скрипник О. Г.

Ухвала від 07.02.2019

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Васильченко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні