Ухвала
від 12.12.2022 по справі 671/1955/22
ВОЛОЧИСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 671/1955/22

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

12 грудня 2022 року м. Волочиськ

Суддя Волочиського районного суду Хмельницької області Подіновська Г.В., ознайомившись із матеріалами позовної заяви ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) до Волочиської міської об`єднаної територіальної громади в особі Волочиської міської ради (місцезнаходження: 31200, Хмельницька область, м. Волочиськ, вул. Незалежності, 88) про визнання прав забудовника в порядку спадкування,

встановила:

07.12.2022 року позивачка звернулася до суду із вказаною позовною заявою. Підставою позову є заявлене позивачем право на спадщину після смерті її чоловіка ОСОБА_2 .

Подана позовна заява за формою і змістом відповідає вимогам ст.ст. 175, 177 ЦПК України та відсутні підстави для повернення заяви чи для відмови у відкритті провадження у справі, передбачені ст.ст. 185-186 ЦПК України. Справа підсудна Волочиському районному суду Хмельницької області. Судовий збір сплачено.

Враховуючи викладене, суд вважає за можливе відкрити провадження в справі, а її розгляд, з урахуванням положень ч. 4 ст. 274 ЦПК України, проводити за правилами загального позовного провадження.

Клопотання позивачки про витребування копії спадкової справи, на підставі ст. 84 ЦПК України підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 84, 187 ЦПК України,

ухвалила:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Волочиської міської об`єднаної територіальної громади в особі Волочиської міської ради про визнання прав забудовника в порядку спадкування прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження.

Підготовче засідання відбудеться 12 січня 2023 року о 10 годині 00 хвилин в залі судових засідань Волочиського районного суду Хмельницької області за адресою: Хмельницька область, м. Волочиськ, вул. Слави, 8.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: http://vl.km.court.gov.ua/sud2203/gromadyanam/csz/.

Учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Суд повідомляє про технічну можливість проведення судового засідання у вказаному режимі.

Встановити для поданнявідповідачем відзивуна позов п`ятнадцятиденний строк з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити справу за наявними у ній матеріалами.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив в порядку визначеному ст. 179 ЦПК України, а відповідач заперечення в порядку визначеному ст. 180 ЦПК України. Встановити позивачу строк на подачу до суду відповіді на відзив п`ять днів з дня отримання відзиву на позов, а відповідачу встановити строк на подачу до суду заперечень п`ять днів з дня отримання відповіді на відзив. Роз`яснити сторонам їх обов`язок надіслати копію відповіді на відзив та копію заперечення з доданими до них документами іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити, що позивач повинен подати докази разом з поданням позовної заяви, а відповідачі разом з поданням відзиву. Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї. Копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Учасники процесу відповідно до положень ст. 39 ЦПК України мають право заявити відвід судді, секретарю судового засідання, експерту, спеціалісту, перекладачу з підстав, зазначених у статтях 36, 37, 38 цього Кодексу. Відвід повинен бути вмотивованим і заявленим протягом десяти днів з дня отримання учасником справи ухвали про відкриття провадження у справі, але не пізніше початку підготовчого засідання або першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження. Після спливу вказаного строку заявляти відвід (самовідвід) дозволяється лише у виняткових випадках, коли про підставу відводу (самовідводу) заявнику не могло бути відомо до спливу вказаного строку, але не пізніше двох днів із дня, коли заявник дізнався про таку підставу.

Витребувати з Волочиської державної нотаріальної контори належним чином завірену копію спадкової справи № 69227592, заведену до майна померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 .

Зазначену копію спадкової справи в строк до 12 січня 2023 року направити до Волочиського районного суду Хмельницької області, за адресою: 31200, м. Волочиськ, вул. Слави, 8.

Копію даної ухвали надіслати учасникам справи в порядку, встановленому ст. 272 ЦПК України. Одночасно з копією ухвали відповідачу надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Ухвала набирає законної сили негайно після її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя: Г.В. Подіновська

СудВолочиський районний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення12.12.2022
Оприлюднено15.12.2022
Номер документу107835961
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —671/1955/22

Рішення від 01.02.2023

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Подіновська Г. В.

Ухвала від 12.01.2023

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Подіновська Г. В.

Ухвала від 12.12.2022

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Подіновська Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні