Постанова
від 14.12.2022 по справі 362/5114/22
ВАСИЛЬКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 362/5114/22

Провадження № 1-кс/362/865/22

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

14 грудня 2022 року року Васильківський міськрайонний суд Київської області у складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши увідкритому судовомузасіданні вм.Василькові Київськоїобласті клопотанняслідчого укримінальному провадженні слідчогоСВ ВП№1Обухівського РУПГУНП вКиївській області ОСОБА_4 ,погоджене зпрокурором Васильківськоговідділу Обухівськоїокружної прокуратуриКиївської області ОСОБА_5 про наданнядозволу напроведення оглядуу кримінальномупровадженні №12022111140000631від 11.11.2022 року, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 272 КК України,

в с т а н о в и в:

Слідчий, за погодженням з прокурором, звернувся до слідчого судді з клопотанням, в якому просив: надати дозвіл слідчому СВ ВП №1 Обухівського РУП ГУНП в Київській області ОСОБА_6 , слідчому СВ ВП №1 Обухівського РУП ГУНП в Київській області ОСОБА_7 , прокурору Васильківського відділу Обухівської окружної прокуратури Київської області ОСОБА_5 на проведення огляду території ТОВ «НВК`ВК СИСТЕМА» (ЄДРПОУ: 35511869) з метою виявлення та фіксації слідів кримінального правопорушення, вилучення об`єктів, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, встановлення правових підстав перебування ОСОБА_8 на території ТОВ «НВК`ВК СИСТЕМА», встановлення осіб, які забезпечують контрольно-пропускний режим на територію ТОВ «НВК`ВК СИСТЕМА», виявлення місця перебування ОСОБА_8 до моменту отримання тілесних ушкоджень, внаслідок чого відбулася його біологічна смерть, встановлення наявності камер відеоспостереження, які могли зафіксувати факт отримання тілесних ушкоджень ОСОБА_8 , виявлення документів пов`язаних з працевлаштуванням/звільненням ОСОБА_8 на ТОВ «НВК`ВК СИСТЕМА», виявлення документів, пов`язаних з охороною праці на будівництві, виявлення журналів/актів нещасних випадків на території, які розташовуються за адресою: АДРЕСА_1 , котрою є земельна ділянка із площею 1481,5 кв.м., яка включає в себе фактичну адресу: АДРЕСА_1 , який згідно інформаційної довідки № 316383103 перебуває у власності приватного підприємства «Компанія«РЕН1» (ЄДРПОУ: 36378585), керівником якої являється ОСОБА_9 на підставі свідоцтва про право власності, серія САС, номер НОМЕР_1 , видане 20.05.2009 року.

В обґрунтування клопотання посилався на те, що Слідчим відділенням відділу поліції №1 Обухівського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Київській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12022111140000631 від 11.11.2022, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 272 КК України.

Досудовим слідством досліджуються обставини порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві/будівництві/підприємстві, що спричинило смерть ОСОБА_8 ІНФОРМАЦІЯ_1 , що мало місце за адресою: Київська область, м. Васильків, вул. Тракторна, 9А, на ТОВ «НВК`ВК СИСТЕМА». (ІПНПУ 11515).

24.11.2022, з метою проведення повного та об`єктивного досудового розслідування, направлено запит до ТОВ «НВК`ВК СИСТЕМА» про надання інформації в порядку ст. 93 КПК України, а саме завірені належним чином копії наступних документів, а саме: виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, установчих документів на ТОВ «НВК`ВК СИСТЕМА», наказу про прийняття (звільнення) на роботу, а також копії паспорту громадянина України ОСОБА_8 ІНФОРМАЦІЯ_1 , заяву ОСОБА_8 про прийняття на роботу, трудового договіру ОСОБА_8 , медичної та трудові книги ОСОБА_8 , посадових обов`язків ОСОБА_8 , правил внутрішнього трудового розпорядку, встановлених на ТОВ «НВК`ВК СИСТЕМА», журналу виходу та відходу з роботи працівників протягом 01 квітня по 07 листопада 2022 року, відомостей про проведення позапланових інструктажів з питань охорони праці протягом 01 квітня по 07 листопада 2022 року, відомостей про проведення планових інструктажів з питань охорони праці, журналу реєстрації нещасних випадків за 2022 рік, акти про нещасні випадки за 2022 рік, повідомлення про наслідки нещасних випадків на виробництві за 2022 рік. Однак, до теперішнього часу відповідь слідчим СВ ВП №1 Обухівського РУП ГУНП в Київськой області не отримано.

Зазначені документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та будуть використані як доказ, а також дадуть змогу повно, всебічно та неупереджено дослідити всі обставини кримінального правопорушення.

Згідно допиту потерпілої ОСОБА_10 ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_8 отримав тілесні ушкодження на місці своєї роботи за 10 днів до 12.10.2022 року, коли ловив падаючий вуглекислий балон, де був офіційно працевлаштований більш ніж пів року.

Згідно допиту свідка ОСОБА_11 ІНФОРМАЦІЯ_3 , останній вказує, що під час транспортування до лікарні батька ОСОБА_8 дізнався в нього, що травму останній отримав на місці своєї роботи за два тижні до 12.10.2022 за адресою: м. Васильків, вул. Тракторна 9-А на ТОВ «НВК» ВК СИСТЕМА», де працював зварювальником, а саме ОСОБА_8 розповів, що підіймаючи вуглекислотний балон заболіла, потягнулась спина та почав звертатись до лікарів. До отриманої травми проблем зі здоров`ям не було. Також ОСОБА_11 додав, що батько ОСОБА_8 постійно скаржився на порушення охорони праці, а саме що були відсутні захисні споруди на приладах.

В ході проведення досудового розслідування виникла необхідність у проведенні огляду території ТОВ «НВК`ВК СИСТЕМА» (ЄДРПОУ: 35511869), розташованого за адресою: Київська область, м. Васильків, вул. Тракторна, 9А, котрою є земельна ділянка із площею 1481,5 кв.м., яка включає в себе фактичну адресу: АДРЕСА_1 , який згідно інформаційної довідки № 316383103 перебуває у власності приватного підприємства «Компанія«РЕН1» (ЄДРПОУ: 36378585), керівником якої являється ОСОБА_9 на підставі свідоцтва про право власності, серія САС, номер НОМЕР_1 , видане 20.05.2009 року, з метою фіксації слідів кримінального правопорушення, вилучення об`єктів, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, встановлення правових підстав перебування ОСОБА_8 на території ТОВ «НВК`ВК СИСТЕМА», встановлення осіб, які забезпечують контрольно-пропускний режим на територію ТОВ «НВК`ВК СИСТЕМА», виявлення місця перебування ОСОБА_8 до моменту отримання тілесних ушкоджень, внаслідок чого відбулася його біологічна смерть, встановлення наявності камер відеоспостереження, які могли зафіксувати факт отримання тілесних ушкоджень ОСОБА_8 , виявлення документів пов`язаних з працевлаштуванням/звільненням ОСОБА_8 на ТОВ «НВК`ВК СИСТЕМА», виявлення документів, пов`язаних з охороною праці на будівництві, виявлення журналів/актів нещасних випадків на території, які розташовуються за адресою: АДРЕСА_1 .

В судовому засіданні слідчий подане клопотання підтримав, просив його задовольнити.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали, що долучені до клопотання слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з огляду на таке.

У відповідності до ст.93 КПК України сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, службових та фізичних осіб речей, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених цим Кодексом.

Згідно ч.1 ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті.

У відповідності до ч. 1, 2 ст. 237 КПК України з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей, документів та комп`ютерних даних.

Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Слідчим суддею встановлено, що Слідчим відділенням відділу поліції №1 Обухівського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Київській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12022111140000631 від 11.11.2022, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 272 КК України.

Досудовим слідством досліджуються обставини порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві/будівництві/підприємстві, що спричинило смерть ОСОБА_8 ІНФОРМАЦІЯ_1 , що мало місце за адресою: Київська область, м. Васильків, вул. Тракторна, 9А, на ТОВ «НВК`ВК СИСТЕМА». (ІПНПУ 11515).

Згідно допиту потерпілої ОСОБА_10 ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_8 отримав тілесні ушкодження на місці своєї роботи за 10 днів до 12.10.2022 року, коли ловив падаючий вуглекислий балон, де був офіційно працевлаштований більш ніж пів року.

Згідно допиту свідка ОСОБА_11 ІНФОРМАЦІЯ_3 , останній вказує, що під час транспортування до лікарні батька ОСОБА_8 дізнався в нього, що травму останній отримав на місці своєї роботи за два тижні до 12.10.2022 за адресою: м. Васильків, вул. Тракторна 9-А на ТОВ «НВК» ВК СИСТЕМА», де працював зварювальником, а саме ОСОБА_8 розповів, що підіймаючи вуглекислотний балон заболіла, потягнулась спина та почав звертатись до лікарів. До отриманої травми проблем зі здоров`ям не було. Також ОСОБА_11 додав, що батько ОСОБА_8 постійно скаржився на порушення охорони праці, а саме що були відсутні захисні споруди на приладах.

В ході проведення досудового розслідування виникла необхідність у проведенні огляду території ТОВ «НВК`ВК СИСТЕМА» (ЄДРПОУ: 35511869), з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення. Згідно із наданими в судовому засіданні документами вказане підприємство зареєстроване за адресою: Київська область, м. Васильків, вул. Тракторна, 9А на земельній ділянці з кадастровим номером 3210700000:04:030:0007, що є комунальною власністю. Нежитлова будівля та цех пластмас з офісними приміщеннями за вказаною вище адресою належить на праві власності ПП «Компанія «РЕН 1».

На підставі наведеного та керуючись статтями 93, 233, 237, 309 КПК України, слідчий суддя,

п о с т а н о в и в:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення огляду території ТОВ «НВК`ВК СИСТЕМА» (ЄДРПОУ: 35511869), що розташована за адресою: Київська область, м. Васильків, вул. Тракторна, 9А на земельній ділянці з кадастровим номером 3210700000:04:030:0007, що є комунальною власністю та нежитлових будівель, цеху пластмас з офісними приміщеннями, що належить на праві власності ПП «Компанія «РЕН 1».

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудВасильківський міськрайонний суд Київської області
Дата ухвалення рішення14.12.2022
Оприлюднено17.01.2023
Номер документу107856514
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про огляд житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —362/5114/22

Постанова від 14.12.2022

Кримінальне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Радченко Г. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні