Ухвала
від 12.12.2022 по справі 757/43403/17-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/43403/17-ц

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"12" грудня 2022 р. Печерський районний суд м. Києва

суддя Батрин О.В.

секретар Габрись О.М.,

учасники справи:

позивач: ОСОБА_1

відповідач 1:Публічне акціонерне товариство «Фідобанк»

відповідач 2: Товариство з обмеженою відповідальністю «Факторингова компанія «Глобал Фінанс»

відповідач 3: Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінанс Траст Груп»

відповідач 4: Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Іновація»

третя особа: ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства «Фідобанк», Товариства з обмеженою відповідальністю «Факторингова компанія «Глобал Фінанс», Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінанс Траст Груп», Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Інновація», третя особа ОСОБА_2 про визнання недійсними договорів про відступлення прав вимоги,

В С Т А Н О В И В :

Позивач до судових засідань, які призначались на 12 год. 19 вересня 2022 року, 12 год. 30 хв. 12 грудня 2022 року не з`явився, хоча про час, день та місце розгляду справи повідомлявся належним чином, що стверджується відповідними довідками про доставку смс-повідомлення - судової повістки на телефон позивача, зазначений ним у позовній заяві (а.с. 215, 220).

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення заяви без розгляду, якщо належним чином повідомлений позивач повторно не з`явився в судове засідання або не повідомив про причини неявки, крім випадку, якщо від нього надійшла заява про розгляд справи за його відсутності і його нез`явлення не перешкоджає розгляду справи.

Тобто закон не вимагає встановлення судом причин повторної неявки позивача до судового засідання для вирішення питання про залишення позову без розгляду.

При цьому, суд враховує і положення ч. 1 ст. 44 ЦПК України, що учасники судового процесу та їхні представники повинні добросовісно користуватися процесуальними правами, в тому числі і щодо явки до суду, зазначення правильної поштової адреси, отримання процесуальних документів, повідомлення суд про неможливість явки до суду тощо; зловживання процесуальними правами не допускається.

Враховуючи, що у справі триває судовий розгляд, позивач до судових засідань повторно не з`явився, хоча про час, день та місце розгляду справи був належним чином повідомлений, суд на підставі п. 3 ч. 1 ст. 257 ЦПК України дійшов висновку про залишення позову без розгляду.

На підставі викладеного та керуючись п. 3 ч. 1 ст. 257, ч. 1 ст. 155, 354, 355 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В :

Позов ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства «Фідобанк», Товариства з обмеженою відповідальністю «Факторингова компанія «Глобал Фінанс», Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінанс Траст Груп», Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Інновація», третя особа ОСОБА_2 про визнання недійсними договорів про відступлення прав вимоги - залишити без розгляду.

Роз`яснити позивачу, що після усунення умов, що були підставою для залишення заяви без розгляду, він має право звернутися до суду повторно.

Ухвала суду може бути оскаржена до Київського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя О.В.Батрин

Дата ухвалення рішення12.12.2022
Оприлюднено15.12.2022
Номер документу107880703
СудочинствоЦивільне
Сутьвідступлення прав вимоги

Судовий реєстр по справі —757/43403/17-ц

Ухвала від 12.12.2022

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Батрин О. В.

Ухвала від 20.07.2022

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Батрин О. В.

Ухвала від 18.07.2022

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Батрин О. В.

Ухвала від 19.01.2022

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Батрин О. В.

Ухвала від 29.10.2021

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Батрин О. В.

Ухвала від 07.08.2017

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Писанець В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні