Ухвала
від 15.12.2022 по справі 578/879/22
КРАСНОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 578/879/22>

провадження № 1-кп/578/113/22>

УХВАЛА

про призначення судового розгляду

15 грудня 2022 року смт Краснопілля

Краснопільський районний суд Сумської області у складі головуючого судді ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , сторін кримінального провадження: прокурора ОСОБА_3 , обвинуваченого ОСОБА_4 , законного представника неповнолітнього обвинуваченого ОСОБА_5 , захисника неповнолітнього обвинуваченого ОСОБА_6 , інспектора сектору ювенальної провенції СРУП ГУНП в Сумській області капітана поліції- ОСОБА_7 за результатами проведення підготовчого судового засідання у кримінальному провадженні №12022200480001335 від 26.07.2022 року за обвинуваченням неповнолітнього ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 122КК України,

в с т а н о в и в:

31жовтня 2022року доКраснопільського районногосуду Сумськоїобласті відКраснопільського відділуОхтирської місцевоїпрокуратури Сумськоїобласті надійшовобвинувальний актз додаткамиу кримінальномупровадженні № 12022200480001335від 26.07.2022року за обвинуваченням неповнолітнього ОСОБА_4 , за ч.1 ст. 122 КК України.

Потерпілий та його законний представник , а також представник Відділу "Служба у справах дітей" Краснопільської селищної ради ОСОБА_8 в судове засідання не з`явились, повідомлені належним чином, що не перешкоджає проведенню підготовчого судового засідання за їх відсутністю.

Прокурор висловив думку про можливість призначення кримінального провадження до судового розгляду у відкритому судовому засіданні з викликом сторін та вважає доцільним доручення органу пробації складання досудової доповіді за місцем проживання обвинуваченого, зважаючи на неповнолітній вік обвинуваченого.

Інші учасники провадження не заперечували проти призначення кримінального провадження до судового розгляду та погодилися з думкою прокурора.

Вислухавши думки учасників провадження, вивчивши обвинувальний акт та реєстр матеріалів досудового розслідування, суд приходить до наступних висновків.

Дане кримінальне провадження підсудне Краснопільському районному суду Сумської області.

Обвинувальний акт складений відповідно до вимог ст. 291 КПК України, при його затвердженні прокурором дотримані вимоги закону.

Підстав для прийняття рішень, передбачених пунктами 1 - 4 частини 3 ст. 314 КПК України не встановлено, а тому є достатні підстави для призначення судового розгляду на підставі обвинувального акта.

З`ясовано питання про склад осіб, які братимуть участь у судовому розгляді.

Згідно із ч.1 ст.314-1 КПК України, з метою забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого, а також прийняття судового рішення про міру покарання представник уповноваженого органу з питань пробації складає досудову доповідь за ухвалою суду.

Відповідно до ст. 9 Закону України «Про пробацію», досудова доповідь - це за-безпечення суду формальною інформацією, що характеризує обвинуваченого, з метою прийняття судом рішення про міру його відповідальності.

Враховуючи, що відповідно до ст. 19 Закону України «Про пробацію» права, обо в`язки, відповідальність, правовий та соціальний захист персоналу органу пробації визначаються Законом України «Про Державну кримінально-виконавчу службу України» та цим Законом, складання досудової доповіді слід доручити Сумському районному сектору №2 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне доручити відповідному органу пробації скласти та подати суду досудову доповідь щодо обвинуваченого ОСОБА_4 .

Клопотань від учасників судового провадження про здійснення судового виклику певних осіб до суду для допиту, про витребування певних речей чи інших документів, про здійснення судового розгляду у закритому судовому засіданні та про обрання запобіжного заходу обвинуваченому не надійшло.

Враховуючи викладене,керуючись ст. 314-316 КПК України,

п о с т а н о в и в:

Призначити кримінальне провадження по обвинуваченню ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 122 КК України до судового розгляду у відкритому судовому засіданні в приміщенні Краснопільського районного суду Сумської області на 14 годину 30 хвилин 23 грудня 2022 року (смт. Краснопілля, вулиця Вокзальна, буд. №18, зал судових засідань № 2).

Розгляд кримінального провадження здійснювати суддею одноособово.

В судове засідання викликати учасників справи.

Доручити Сумському районному сектору № 2 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області (юридична адреса: вул. Сумська, буд. 5 смт Краснопілля Краснопільського району Сумської області, 42400) на судове засідання, призначене на 14-00 год. 23 грудня 2022 року підготувати і надати суду досудову доповідь щодо неповнолітнього обвинуваченого ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстрованого за адресою АДРЕСА_1 , що фактично проживає за адресою АДРЕСА_2 ..

Зобов`язати представників персоналу органу пробації невідкладно повідомляти суд про наявність або виникнення об`єктивних обставин, що унеможливлюють підготовку або своєчасне подання досудової доповіді.

Роз`яснити обвинуваченому ОСОБА_4 , що йому надається можливість брати участь у підготовці досудової доповіді, яка полягає у наданні персоналу органу пробації інформації, необхідної для підготовки такої доповіді.

Копію ухвали надіслати учасникам судового провадження.

Ухвала оскарженню не підлягає, однак заперечення на неї можуть бути включені до апеляційної скарги на вирок або на ухвалу про застосування чи відмову у застосуванні примусових заходів виховного та медичного характеру.

Суддя ОСОБА_9 ОСОБА_10

Дата ухвалення рішення15.12.2022
Оприлюднено20.12.2022
Номер документу107889206
СудочинствоКримінальне
Сутьнеповнолітнього ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 122КК України

Судовий реєстр по справі —578/879/22

Ухвала від 04.04.2024

Кримінальне

Краснопільський районний суд Сумської області

Басова В. І.

Вирок від 20.03.2023

Кримінальне

Краснопільський районний суд Сумської області

Басова В. І.

Ухвала від 15.12.2022

Кримінальне

Краснопільський районний суд Сумської області

Басова В. І.

Ухвала від 01.11.2022

Кримінальне

Краснопільський районний суд Сумської області

Басова В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні