Ухвала
від 16.12.2022 по справі 947/19355/22
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

Справа № 947/19355/22

Провадження № 1-кс/947/12792/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16.12.2022 року слідчий суддя Київського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в м. Одесі клопотання слідчого СВ СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу Одеської обласної прокуратури ОСОБА_4 про проведення обшуку у кримінальному провадженні за № 42021160000000342 від 13.07.2021 року, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України,

ВСТАНОВИВ:

Як вбачається з клопотання, слідчим управлінням ГУНП в Одеській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42021160000000342 від 13.07.2021 року, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Слідчий просить надати дозвіл на проведення обшуку транспортного засобу яким користується колишній директор ТОВ «Ремонтно-будівельний трест «ЧПМ» ОСОБА_5 , а саме в автомобілі марки «BMW» моделі «760LI», чорного кольору, 2005 року випуску, обґрунтовуючи необхідність в проведенні обшуку обставинами, викладеними в письмовому клопотанні про проведення обшуку.

Метою проведення обшуку в автомобілі яким користується ОСОБА_5 є виявлення та фіксація відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знарядь кримінального правопорушення, встановлення інших осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення, а також з метою виявлення та вилучення: документів, що містять інформацію про субпідрядних організацій, які брали (беруть) участь у виконанні будівельних робіт на виконання договору № 1390-В-ОДФ-17 від 24.07.2017, із зазначенням видів виконуваних ними робіт з даними про ліцензію на будівельну діяльність виконавців, повних анкетних даних відповідальних інженерно-технічних працівників; комплект виробничої та виконавчої документації на виконанні будівельні роботи з написами про відповідність виконаних в натурі робіт цій документації або внесеними в них змінам, що

зроблені в установленому Законом порядку; сертифікати, технічні паспорти, дані лабораторних випробувань та інші документи, які засвідчують якість матеріалів, конструкцій і виробі, що були застосовані при виконанні будівельних робіт; документи, що містять інформацію повного переліку технічного обладнання та матеріально-технічної бази, яке було використано при проведенні вищевказаних робіт, як самим ТОВ «РЕМОНТНО- БУДІВЕЛЬНИЙ ТРЕСТ ЧМП» (код 31430488), так і субпідрядними організаціями; усіх підписаних станом на 12.12.2022 актів виконаних робіт, актів звірок взаєморозрахунків, рахунки-фактури, накладні, копії товарно- транспортних накладних, картки бухгалтерських розрахунків, щодо руху ТМЦ разом з первинною бухгалтерською документацією між ТОВ «РЕМОНТНО-БУДІВЕЛЬНИЙ ТРЕСТ ЧМП» (код 31430488) та ДП «АМПУ», щодо виконання договору № 1390-В-ОДФ-17 від 24.07.2017; усіх підписаних станом на 12.12.2022 актів виконаних робіт, актів звірок взаєморозрахунків, рахунки-фактури, накладні, копії товарно-транспортних накладних, картки бухгалтерських розрахунків, щодо руху ТМЦ разом з первинною бухгалтерською документацією між ТОВ «РЕМОНТНО- БУДІВЕЛЬНИЙ ТРЕСТ ЧМП» (код 31430488) та ТОВ «ТРУБМОНТАЖКОМ» (код 42525194), ТОВ «НОРЛЕНТ КОМПАНІ» (код 41199975), ТОВ «БРУКФІЛД» (код 39001965) та ТОВ «ЕЛКО-БУД» (35600377), з усіма додатками та складеними на їх основі іншими документами, у тому числі, архівних документів щодо виконаних робіт; грошових коштів, отриманих в результаті вчинення кримінального правопорушення; бланків, а також інших речей і документів, які можуть містити інформацію про обставини вчинення вказаного кримінального правопорушення.

В судовому засіданні слідчий підтримала клопотання в повному обсязі.

Розглянувши клопотання, заслухавши думку слідчого, слідчий суддя дійшов наступного висновку.

Відповідно до ст.41 Конституції України право приватної власності є непорушним.

Згідно з Конституцією України та Законом України «Про міжнародні договори і угоди», чинні міжнародні договори, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України, є частиною національного законодавства України і підлягає застосуванню поряд з національним законодавством України.

Згідно ст.2 Закону України «Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини», рішення ЄСПЛ є обов`язковими для виконання Україною відповідно до ст.46 Конвенції.

У своїх висновках ЄСПЛ неодноразово зазначав, що аби не суперечити ст.8 Конвенції, втручання у приватне життя повинно здійснюватися «згідно із законом», мати легітимну мету та бути необхідним у демократичному суспільстві для досягнення цієї мети (рішення у справі «Кривіцька та Кривіцький проти України», п.42; «Шалімов проти України», п.84; «Кузнецов проти України», п.134).

У рішенні «Michaud v. France», п.94-1175, ЄСПЛ вказав, що вираз «передбачене законом» вимагає насамперед, щоб втручання ґрунтувалося на внутрішньому праві.

Згідно рішення «S. andMarper v. the UK», п.101, втручання буде таким, що є «необхідним у демократичному суспільстві», якщо воно відповідає вимогам «загальної суспільної необхідності», зокрема є пропорційним його «законній меті», і якщо причини, наведені національними властями в його виправдання, є «суттєвими і достатніми».

Відповідно до рішення ЄСПЛ у справі «Геращенко проти України», п.132, для винесення постанови про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи суди відповідно до законодавства повинні переконатися в тому, що існують достатні підстави вважати, що розшукувані предмети знаходяться там».

Згідно ст.223 КПК України слідчі (розшукові) дії є діями, спрямованими на отримання (збирання) доказів або перевірку вже отриманих доказів у конкретному кримінальному провадженні.

Підставами для проведення слідчої (розшукової) дії є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення її мети.

Відповідно до ч.1 ст.233 КПК України, ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті.

Згідно ст.234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місце знаходження розшукуваних осіб.

З урахуванням вищевикладеного, та враховуючи, що є достатні підстави вважати, що автомобілі який перебуває у фактичному користуванні ОСОБА_5 , можуть знаходитись речі та документи, зазначені в клопотанні які можуть містити інформацію про обставини вчинення вказаного кримінального правопорушення.

Враховуючи наявність достатніх підстав для проведення обшуку, слідчий суддя приходить до переконання, що клопотання слідчого підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 223, 233, 234, 235, 236, 369, 370, 372 КПК України, слідчий суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого СВ СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу Одеської обласної прокуратури ОСОБА_4 , про проведення обшуку у кримінальному провадженні за № 42021160000000342 від 13.07.2021 року, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України- задовольнити.

Надати дозвіл слідчому відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП в Одеській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 , іншим слідчим, які входять до складу групи слідчих, прокурорам, які входять до складу групи прокурорів, із залученням за дорученням слідчого оперативних співробітників Управління Служби безпеки України в Одеській області, на проведення обшуку транспортного засобу яким користується колишній директор ТОВ «Ремонтно-будівельний трест «ЧПМ»» ОСОБА_5 , а саме автомобіля марки «BMW» моделі «760LI», чорного кольору, 2005 року випуску, н.з.т.з. НОМЕР_1 (№ кузова НОМЕР_2 ), з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знарядь кримінального правопорушення, встановлення інших осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення, а також з метою виявлення та вилучення: документів, що містять інформацію про субпідрядних організацій, які брали (беруть) участь у виконанні будівельних робіт на виконання договору № 1390-В-ОДФ-17 від 24.07.2017, із зазначенням видів виконуваних ними робіт з даними про ліцензію на будівельну діяльність виконавців, повних анкетних даних відповідальних інженерно-технічних працівників; комплект виробничої та виконавчої документації на виконанні будівельні роботи з написами про відповідність виконаних в натурі робіт цій документації або внесеними в них змінам, що зроблені в установленому Законом порядку; сертифікати, технічні паспорти, дані лабораторних випробувань та інші документи, які засвідчують якість матеріалів, конструкцій і виробі, що були застосовані при виконанні будівельних робіт; документи, що містять інформацію повного переліку технічного обладнання та матеріально-технічної бази, яке було використано при проведенні вищевказаних робіт, як самим ТОВ «РЕМОНТНО- БУДІВЕЛЬНИЙ ТРЕСТ ЧМП» (код 31430488), так і субпідрядними організаціями; усіх підписаних станом на 12.12.2022 актів виконаних робіт, актів звірок взаєморозрахунків, рахунки-фактури, накладні, копії товарно- транспортних накладних, картки бухгалтерських розрахунків, щодо руху ТМЦ разом з первинною бухгалтерською документацією між ТОВ

«РЕМОНТНО-БУДІВЕЛЬНИЙ ТРЕСТ ЧМП» (код 31430488) та ДП «АМПУ», щодо виконання договору № 1390-В-ОДФ-17 від 24.07.2017; усіх підписаних станом на 12.12.2022 актів виконаних робіт, актів звірок взаєморозрахунків, рахунки-фактури, накладні, копії товарно-транспортних накладних, картки бухгалтерських розрахунків, щодо руху ТМЦ разом з первинною бухгалтерською документацією між ТОВ «РЕМОНТНО- БУДІВЕЛЬНИЙ ТРЕСТ ЧМП» (код 31430488) та ТОВ «ТРУБМОНТАЖКОМ» (код 42525194), ТОВ «НОРЛЕНТ КОМПАНІ» (код 41199975), ТОВ «БРУКФІЛД» (код 39001965) та ТОВ «ЕЛКО-БУД» (35600377), з усіма додатками та складеними на їх основі іншими документами, у тому числі, архівних документів щодо виконаних робіт; грошових коштів, отриманих в результаті вчинення кримінального правопорушення; бланків, а також інших речей і документів, які можуть містити інформацію про обставини вчинення вказаного кримінального правопорушення.

Визначити строк дії ухвали про дозвіл на проведення обшуку один місяць.

Ухвала про дозвіл на проведення обшуку може бути виконана слідчим чи прокурором.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1 .

Дата ухвалення рішення16.12.2022
Оприлюднено18.12.2023
Номер документу107900764
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку у кримінальному провадженні за № 42021160000000342 від 13.07.2021 року, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України

Судовий реєстр по справі —947/19355/22

Ухвала від 16.12.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 16.12.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 16.12.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 16.12.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 16.12.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 16.12.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 16.12.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 30.08.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні