Ухвала
від 13.12.2022 по справі 910/6703/22
ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

вул. Шолуденка, буд. 1, літера А, м. Київ, 04116, (044) 230-06-58 inbox@anec.court.gov.ua

УХВАЛА

про затвердження мирової угоди

"13" грудня 2022 р. Справа№ 910/6703/22

Північний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого: Коротун О.М.

суддів: Суліма В.В.

Майданевича А.Г.

за участю секретаря судового засідання Безрука Д.Д,

у судове засідання представники учасників апеляційного провадження не з`явились;

за апеляційною Фізичної особи-підприємця Афанасьєвої Оксани Олександрівни

на рішення Господарського суду міста Києва від 17.10.2022

у справі № 910/6703/22 (суддя - Трофименко Т. Ю.)

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ХЕЛСІ ЛАБ"

до Фізичної особи-підприємця Афанасьєвої Оксани Олександрівни

про стягнення 327 346,00 грн,

УСТАНОВИВ:

Рішенням Господарського суду міста Києва від 17.10.2022 позов задоволено повністю. Стягнуто з Фізичної особи-підприємця Афанасьєвої Оксани Олександрівни на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "ХЕЛСІ ЛАБ" борг у розмірі 327 346,00 грн. та судовий збір у розмірі 4 910,19 грн.

Не погодившись з ухваленим рішенням, Фізична особа підприємець Афанасьєва Оксана Олександрівна 07.11.2022 (згідно з відомостями відділення поштового зв`язку) звернулася безпосередньо до Північного апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою, в якій просила скасувати рішення Господарського суду міста Києва від 17.10.2022 та ухвалити нове рішення, яким відмовити позивачу у задоволенні позову.

Ухвалою Північного апеляційного господарського суду від 16.11.2022 було відкрито апеляційне провадження за апеляційною скаргою Фізичної особи-підприємця Афанасьєвої Оксани Олександрівни на рішення Господарського суду міста Києва від 17.10.2022 у справі № 910/6703/22.

09.12.2022 через відділ документального забезпечення суду від відповідача надійшла заява про розгляд справи за відсутності відповідача, яке задовольняється судом апеляційної інстанції.

09.12.2022 через відділ документального забезпечення суду надійшла спільна заява сторін про затвердження мирової угоди у справі № 910/6703/22. Вказана заява мотивована тим, що з метою мирного врегулювання спору у справі № 910/6703/22 позивачем та відповідачем укладена мирова угода від 09.12.2022, яка надається суду для затвердження.

В судове засідання 13.12.2022 представники сторін не з`явились, про час та місце судового засідання повідомлені належним чином.

Розглянувши спільну заяву сторін про затвердження мирової угоди, заслухавши думку сторін, суд дійшов наступних висновків.

Згідно ст. 274 Господарського процесуального кодексу України, у суді апеляційної інстанції позивач має право відмовитися від позову, а сторони - укласти мирову угоду відповідно до загальних правил про ці процесуальні дії незалежно від того, хто подав апеляційну скаргу.

Якщо заява про відмову від позову чи мирова угода сторін відповідають вимогам статей 191, 192 цього Кодексу, суд постановляє ухвалу про прийняття відмови позивача від позову або про затвердження мирової угоди сторін, якою одночасно визнає нечинним судове рішення першої інстанції, яким закінчено розгляд справи, та закриває провадження у справі.

За змістом ст. 192 Господарського процесуального кодексу України мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов`язків сторін. У мировій угоді сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, якщо мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу. До ухвалення судового рішення у зв`язку з укладенням сторонами мирової угоди суд роз`яснює сторонам наслідки такого рішення, перевіряє, чи не обмежені представники сторін вчинити відповідні дії.

Суд постановляє ухвалу про відмову у затвердженні мирової угоди і продовжує судовий розгляд, якщо: 1) умови мирової угоди суперечать закону або порушують права чи охоронювані законом інтереси інших осіб, є невиконуваними; або 2) одну із сторін мирової угоди представляє її законний представник, дії якого суперечать інтересам особи, яку він представляє.

Матеріали справи не містять даних про те, що умови мирової угоди суперечить закону або порушують права чи охоронювані законом інтереси інших осіб. Умови поданої на затвердження мирової угоди не є невиконуваними.

Судом апеляційної інстанції досліджено умови мирової угоди, перевірено повноваження осіб зі сторони позивача та відповідача.

Мирова угода від 09.12.2022 зі сторони позивача підписана директором Сірук Мариною Вікторівною.

Зі сторони відповідача вказана мирова угода підписана Афанасьєвою Оксаною Олександрівною особисто.

При цьому, колегія суду звертає увагу сторін, що відповідно до ст. 193 Господарського процесуального кодексу України виконання мирової угоди здійснюється особами, які її уклали, в порядку і строки, передбачені цією угодою.

Відповідно до ч. 4 ст. 192 ГПК України укладена мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд, цією самою ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 275 Господарського процесуального кодексу України суд апеляційної інстанції за результатами розгляду апеляційної скарги має право визнати нечинним судове рішення суду першої інстанції повністю або частково у передбачених цим Кодексом випадках і закрити провадження у справі у відповідній частині.

Згідно зі п. 7 ч. 1 ст. 231 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд закриває провадження у справі, якщо сторони уклали мирову угоду і вона затверджена судом.

Перевіривши, чи не обмежені представники сторін вчиняти відповідні дії, а також зважаючи на те, що в даному конкретному випадку умови мирової угоди не суперечать закону та не порушують права чи охоронювані законом інтереси інших осіб, суд дійшов висновку про затвердження укладеної між сторонами у даній справі мирової угоди.

Враховуючи затвердження апеляційним судом мирової угоди, оскаржуване рішення підлягає визнанню нечинним, а провадження у справі № 910/6703/22 - закриттю.

При цьому, колегія суддів роз`яснює, що відповідно до ч. 1 ст. 231 Господарського процесуального кодексу України у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду із спору між тими самим сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

За змістом ч. 4 ст. 231 Господарського процесуального кодексу України про закриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, а також вирішує питання про розподіл між сторонами судових витрат, повернення судового збору з бюджету.

Згідно ч. 2 ст. 130 Господарського процесуального кодексу України у разі укладення мирової угоди, відмови від позову, визнання позову відповідачем на стадії перегляду рішення в апеляційному чи касаційному порядку, суд у відповідній ухвалі у порядку, встановленому законом, вирішує питання про повернення скаржнику (заявнику) з державного бюджету 50 відсотків судового збору, сплаченого ним під час подання відповідної апеляційної чи касаційної скарги.

Згідно ч. 4 ст. 7 Закону України "Про судовий збір" у разі укладення мирової угоди, відмови від позову, визнання позову відповідачем на стадії перегляду рішення в апеляційному чи касаційному порядку суд у відповідній ухвалі у порядку, встановленому законом, вирішує питання про повернення скаржнику (заявнику) з державного бюджету 50 відсотків судового збору, сплаченого ним при поданні відповідної апеляційної чи касаційної скарги.

Таким чином, апелянт не позбавлений права звернутися із відповідним клопотанням до суду апеляційної інстанції після прийняття вказаної ухвали.

Керуючись ст.ст. 42, 192, 231, 274 Господарського процесуального кодексу України, Київський апеляційний господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1. Заяву Фізичної особи-підприємця Афанасьєвої Оксани Олександрівни та Товариства з обмеженою відповідальністю "ХЕЛСІ ЛАБ" про затвердження мирової угоди у справі № 910/6703/22 - задовольнити.

2. Затвердити мирову угоду сторін наступного змісту:

«МИРОВА УГОДА

ПО СПРАВІ № 910/6703/22

Київ 09 грудня 2022 року

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ХЕЛСІ ЛАБ», ідентифікаційний код 43439709, місцезнаходження: 03115, м. Київ, вулиця Вітрука Генерала, будинок 10-А, в особі директора Сірук Марини Вікторівни, яка діє на підставі Статуту, надалі - «Позивач», з однієї сторони, та

Фізична особа-підприємець Афанасьєва Оксана Олександрівна, РНОКПП НОМЕР_1 , місцезнаходження: АДРЕСА_1 , надалі - «Відповідач», з іншої сторони, надалі разом Сторони, а кожна окремо - Сторона,

які є Сторонами судового провадження у господарській справі № 910/6703/22 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «ХЕЛСІ ЛАБ» до фізичної особи- підприємця Афанасьєвої Оксани Олександрівни про стягнення грошових коштів з Відповідача на користь Позивача за Договором №7/К-2021 від 04.03.2021 у загальній сумі 332 256 грн. 19 коп. (триста тридцять дві тисячі двісті п`ятдесят шість гривень 19 копiйок) -заборгованості, з яких: 327 346 грн. 00 коп. (триста двадцять сім тисяч триста сорок шість гривень 00 копійок - основного боргу; 4 910 грн. 19 коп. (чотири тисячі дев`ятсот десять гривень 19 копійок) - судового збору, яка розглядалась Господарським судом міста Києва,

керуючись ст.ст. 192, 193, 274 Господарського процесуального кодексу України, з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок, уклали цю Мирову угоду (надалі Мирова угода) у господарській справі № 910/6703/22 на - нижчевикладених умовах:

1. Сторони домовились врегулювати спір по справі №910/6703/20 шляхом підписання та виконання Мирової угоди.

2. Сторони встановили та підтверджують, що станом на день укладення цієї Мирової угоди, сума основної заборгованості Відповідача перед Позивачем за надані медичні послуги по Договору № 7/K-2021 від 04.03.2021 - становить 282 746, 00 грн (двісті вісімдесят дві тисячі сімсот сорок шість гривень 00 копійок).

2.1. Позивач підтверджує, що Відповідачем було погашено заборгованість у розмірі 44 600, 00:

- 13.07.2022 1 600,00 (одна тисяча шістсот гривень 00 копійок) грн, призначення платежу: оплата за медичні послуги згідно рахунку 165 від 31.10.2021 без ПДВ;

- 18.07.2022 - 3 000,00 (три тисячі гривень 00 копійок), призначення платежу: оплата за медичні послуги згідно рахунку 165 від 31.10.2021 без ПДВ.

- 01.09.2022 - 6 000,00 (шість тисяч гривень 00 копійок) грн, призначення платежу: оплата за медичні послуги згідно рахунку 165 від 31.10.2021 без ПДВ;

- 30.09.2022 - 34 000,00 (тридцять чотири тисячі гривень 00 копійок) грн, призначення платежу: оплата за медичні послуги згідно рахунку 165 від 31.10.2021 без ПДВ.

3. Сторони дійшли взаємної згоди про те, що погашення основної суми заборгованості та судового збору, що в сумі складає 287 656,19 грн (двісті вісімдесят сім тисяч шістсот п`ятдесят шість гривень 19 копiйок) за наступним графіком:

Дата платежуСума платежуЗалишок заборгованості 287656,19 грнГрудень 202212746,00274910,19Січень 202260000,00214910,19Лютий 202260000,00154910,19Березень 202250000,00104910,19Квітень 202250000,0054910,19Травень 202254910,190

4. Відповідач зобов`язується здійснювати перерахування сум заборгованості в безготівковій формі за цією Мировою угодою за наступними реквізитами Позивача:

Отримувач: Товариство з обмеженою відповідальністю «Хелсі Лаб»

Ідентифікаційний код: 43439709

Рахунок отримувача: п/р НОМЕР_2

В АБ УКРГАЗБАНК»

3 призначенням платежу: «Оплата грошових коштів згідно з Мировою угодою від 09 грудня 2022 року по справі № 910/6703/22».

Оплати вважаються здійсненими з моменту надходження коштів на поточний банківський рахунок Позивача.

5. Сторони визнають та підтверджують, що Ухвала Північного апеляційного господарського суду про затвердження Мирової угоди по справі № 910/6703/22 буде виконавчим документом та у разі порушення порядку та строків її виконання, що визначені в пункті 3 цієї мирової угоди, може бути пред`явлена Позивачем до примусового виконання.

6. Сторони заявляють, що ні в процесі укладення цієї Мирової угоди, ні в процесі виконання її умов не були, не будуть і не можуть бути порушені права будь-яких третіх осіб.

7. Сторони усвідомлюють наслідки укладення мирової угоди, зокрема передбачені статтею 274 Господарського процесуального кодексу України. Мирова угода укладена Сторонами у відповідності до вимог статті 192 Господарського процесуального кодексу України з метою врегулювання спору на основі взаємних поступок і стосується прав та обов`язків сторiн, предмета позову та є підставою для закриття провадження у справі. Сторони підтверджують, що Мирова угода укладена у добровільному порядку.

8. Сторони підтверджують, що особи, які підписали від імені Сторін цю Мирову угоду, мають всі необхідні для підписання цієї Мирової угоди повноваження і не мають будь-яких обмежень їх повноважень та/або правоздатності, та/або дієздатності.

9. Мирова угода набирає чинності з моменту постановлення Північним апеляційним господарським судом Ухвали про затвердження цієї Мирової угоди та є обов`язковою до виконання Сторонами.

10. Якщо у процесі виконання цієї Мирової угоди відбудуться реорганізація, зміни підпорядкованості чи форми власності однієї зі Сторін або обох сторін, ця угода зберiгає силу для правонаступника такої Сторони.

11. За цим документом Стягувачем є Товариства обмеженою відповідальністю "ХЕЛСІ ЛАБ" (Місцезнаходження: вул. Вітрука Генерала, 10-а, м. Київ, 03115, ідентифікаційний код 43439709); Боржником є: Фізична особа-підприємець Афанасьєва Оксана Олександрівна (Місцезнаходження: АДРЕСА_2 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_3 ).

12. Мирова угода укладена повноважними представниками Сторін, засвідчена їх підписами у 3 (трьох) автентичних примірниках українською мовою, 1 (один) з яких передається Північному апеляційному господарському суду зі спільною заявою Сторін про затвердження Мирової угоди, та по 1 (одному) для кожної Сторони.

ПОЗИВАЧ:

Товариства з обмеженою відповідальністю "ХЕЛСІ ЛАБ" (Місцезнаходження: вул. Вітрука Генерала, 10-а, м. Київ, 03115, ідентифікаційний код 43439709), в особі директора Сірук Марини Вікторівни


ВІДПОВІДАЧ:

Фізична особа-підприємець Афанасьєва Оксана Олександрівна (Місцезнаходження: АДРЕСА_2 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 )


»

3. Рішення Господарського суду міста Києва від 17.10.2022 у справі № 910/6703/22 - визнати нечинним.

4. Провадження у справі № 910/6703/22 закрити.

5. Матеріали справи № 910/6703/22 повернути до місцевого господарського суду першої інстанції.

6. Відповідно до вимог Закону України "Про виконавче провадження" ця ухвала є виконавчим документом та може бути пред`явлена до виконання у строк до 13.12.2025.

7. Під час відкриття виконавчого провадження стягувачем за цією ухвалою є Товариство з обмеженою відповідальністю "ХЕЛСІ ЛАБ" (Місцезнаходження: вул. Вітрука Генерала, 10-а, м. Київ, 03115, ідентифікаційний код 43439709), а боржником є Фізична особа-підприємець Афанасьєва Оксана Олександрівна (Місцезнаходження: АДРЕСА_2 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 ).

Ухвала набирає законної сили в порядку встановленому ст. 235 Господарського процесуального кодексу України. Порядок та строки касаційного оскарження встановлені статтями 287-289 ГПК України.

Головуючий суддя О.М. Коротун

Судді В.В. Сулім

А.Г. Майданевич

Дата ухвалення рішення13.12.2022
Оприлюднено19.12.2022
Номер документу107902339
СудочинствоГосподарське
Сутьзатвердження мирової угоди "13" грудня 2022 р. Справа№ 910/6703/22 Північний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів: головуючого: Коротун О.М. суддів: Суліма В.В. Майданевича А.Г.

Судовий реєстр по справі —910/6703/22

Ухвала від 20.01.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Коротун О.М.

Ухвала від 13.12.2022

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Коротун О.М.

Ухвала від 16.11.2022

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Коротун О.М.

Рішення від 17.10.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Трофименко Т.Ю.

Ухвала від 01.08.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Трофименко Т.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні