Постанова
від 18.07.2010 по справі 2а-4866/10/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

   

  18.07.2010                                                                                                                                                                                                                                                                   < копія > 

                                   

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

                              

06 липня 2010 р.  

Справа № 2а-4866/10/0470

          Дніпропетровський  окружний  адміністративний  суд  у  складі:

головуючий суддя:                                        Букіна Л.Є.

при секретарі судового засідання:          Муренко Н.О.                    

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Дніпропетровську адміністративний позов Державної податкової інспекції у Кіровському районі м.Дніпропетровська до Товариства з обмеженою відповідальністю господарського підприємства «Граніт»про припинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ :

До Дніпропетровського окружного адміністративного суду 16 квітня 2010 р. надійшов адміністративний позов Державної податкової інспекції у Кіровському районі м.Дніпропетровська до Товариства з обмеженою відповідальністю господарського підприємства «Граніт»про припинення юридичної особи.

Позовні вимоги обґрунтовано тим, що відповідач не надає звітність до Державної податкової інспекції у Кіровському районі м.Дніпропетровська понад один рік.

Представник позивача до судового засідання надав клопотання, в якому просив суд розглянути справу за відсутності представника позивача.

 Відповідач до судового засідання не з’явився, заперечення на позовну заяву не надав, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином.

Дослідивши матеріали справи суд дійшов висновку, що позовні вимоги підлягають задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до п. 2, 3 ч.1 статті 9 Закону України «Про систему оподаткування», платники податків і зборів (обов’язкових платежів) зобов’язані подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов’язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов’язкових платежів); сплачувати належні суми податків і зборів (обов’язкових платежів) у встановлені законами терміни.

Згідно із п.17 статті 11 Закону України «Про державну податкову службу України», органи державної податкової служби у випадках, в межах компетенції та у порядку, встановлених законами України, мають право звертатися у передбачених законом випадках до судових органів із заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб’єкта підприємницької діяльності.

У відповідності до ч.7 статті 9 КАС України, у разі відсутності закону, що регулює відповідні правовідносини, суд застосовує закон, що регулює подібні правовідносини (аналогія закону).

Згідно ч.1 ст.38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних і фізичних осіб-підприємців», суд, який постановив рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов’язане з банкрутством  юридичної особи, у день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

Судом встановлено, що відповідачем звітність не подається з 25.07.2008 року, що підтверджується відповідною довідкою (а.с.7).

Пунктом 8.6 Порядку обліку платників податків, зборів (обов’язкових платежів), затвердженого наказом Державної податкової адміністрації України від 19.02.98 року № 80 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 16.03.98 р. за № 172/2612 передбачено, що якщо платник податків не має заборгованості перед бюджетом, та у разі неподання протягом одного року в органи державної податкової служби податкових декларацій, документів податкової звітності; якщо установчі документи суперечать чинному законодавству; провадження діяльності, яка суперечить установчим документам та законодавству; наявності в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням; наявності в органу державної податкової служби передбачених законами України інших підстав для постановлення судового рішення щодо припинення (ліквідації) чи скасування державної реєстрації суб'єкта господарювання, то керівник органу державної податкової служби приймає рішення у вигляді розпорядження відносно платника податків - про звернення до суду або господарського суду із заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності, постановлення судового рішення про припинення юридичної особи чи підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця, скасування державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи, визнання повністю або частково недійсними установчих документів чи змін до них.

Судом встановлено, що відповідач заборгованості перед бюджетом немає, що підтверджується відповідною довідкою (а.с.8).

Керівником податкового органу винесено розпорядження про звернення до суду про припинення підприємницької діяльності фізичної особи –підприємця, копію якого долучено до матеріалів справи.

За таких підстав, суд вважає, що позовні вимоги підлягають задоволенню.

Керуючись ст.160-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Державної податкової інспекції у Кіровському районі м.Дніпропетровська  – задовольнити повністю.

Припинити  юридичну особу Товариства з обмеженою відповідальністю господарського підприємства «Граніт» (код ЄДРПОУ 13416363).  

Постанова набирає законної сили відповідно до статті 254 КАС України.

Постанова може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Дніпропетровський окружний адміністративний в порядку та строки, передбачені статтею 186 КАС України.

Постанова складена у повному обсязі 09.07.2010 р.

 Головуючий суддя                                               Л.Є. Букіна   

                                                                         

Дата ухвалення рішення18.07.2010
Оприлюднено19.08.2010
Номер документу10791394
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4866/10/0470

Ухвала від 19.05.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Букіна Лілія Євгенівна

Ухвала від 22.04.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Букіна Лілія Євгенівна

Постанова від 18.07.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Букіна Лілія Євгенівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні