Постанова
від 10.08.2010 по справі 2а-3214/10/1470
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



  

Миколаївський окружний адміністративний суд  

вул. Заводська, 11, м. Миколаїв, 54055  

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

 10.08.2010 р.   21.08.2010                                                                                № 2а-3214/10/1470  

м. Миколаїв

17:55

Миколаївський окружний адміністративний суд у складі судді Біоносенко В.В., за участю секретаря судового засідання Клець Г.М., розглянувши адміністративну справу без фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу

за позовом

Державної податкової інспекції у Корабельному районі м. Миколаєва

(вул. Артема, 1-а, м. Миколаїв, 54052

до відповідача

Товариства з обмеженою відповідальністю «Лінк-Трейд»

(вул. Подвойського, 6, м. Миколаїв, 54050

про припинення юридичної особи

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з позовом про припинення юридичної особи відповідача у зв’язку з наявністю в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

До суду надійшло клопотання позивача про підтримку позову у повному обсязі та розгляду справи без його участі.

Відповідач заперечень на позов не надав.

Судом надсилалися повідомлення за місцезнаходженням відповідача, але він в судові засідання не з’являвся.

Відповідно до ч.4 ст.128 КАС України у разі повторного неприбуття відповідача, який не є суб'єктом владних повноважень, належним чином повідомленого про дату, час і місце судового розгляду, без поважних причин або без повідомлення ним про причини неприбуття, розгляд справи не відкладається і справу може бути вирішено на підставі наявних у ній доказів.

Відповідно до ч.1 ст. 41 КАС України у разі неявки у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності осіб, які беруть участь у справі (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Розглядаючи адміністративну справу, суд досліджував письмові докази, надані позивачем, та прийшов до такого висновку.

          Товариство з обмеженою відповідальністю «Лінк-Трейд»зареєстроване як юридична особа державним реєстратором Миколаївської міської ради 03.11.2008 року (арк.спр.6-8).

Згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (арк.спр.7), виконавчим комітетом Миколаївської міської ради здійснено реєстраційну дію, якою внесено інформацію щодо відсутності юридичної особи за місцезнаходженням.

          Частиною 2 ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців” передбачено, що підставами для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи є, зокрема, наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Згідно наданих позивачем відомостей у позивача відсутня заборгованість перед державним бюджетом по податкам (арк.спр.11), Фондами соціального страхування (арк.спр. 12,14), Пенсійним фондом України (арк.спр.13).

Відповідно до п.17 ч.1 ст.11 Закону України “Про державну податкову службу в Україні” органи державної податкової служби мають права звертатися у передбачених законом випадках до судових органів із заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності.

Позов поданий до адміністративного суду у межах строку, передбаченого ст.99 КАС України.

Судові витрати відсутні.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку, що позовні вимоги обґрунтовані, підтверджені матеріалами справи та їх належить задовольнити в повному обсязі.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 158-163 КАС України, -

П О С Т А Н О В И В:

1. Позов задовольнити в повному обсязі.

2. Припинити юридичну особу – товариство з обмеженою відповідальністю «Лінк-Трейд» (код 36200742), зареєстровану 03.11.2008 державним реєстратором Миколаївської міської ради.

3. Постанову для виконання надіслати державному реєстратору Миколаївської міської ради, якого зобов’язати повідомити суд про виконання рішення.

4. Роз’яснити сторонам строк і порядок набрання цією постановою законної сили та її оскарження.

          Постанова або ухвала суду першої інстанції, якщо інше не встановлено цим Кодексом, набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, встановленого цим Кодексом, якщо таку заяву не було подано.

Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встановлений цим Кодексом, постанова або ухвала суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга подається до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Суддя                                                                                         В.В. Біоносенко

Дата ухвалення рішення10.08.2010
Оприлюднено19.08.2010
Номер документу10791928
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3214/10/1470

Постанова від 10.08.2010

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Біоносенко В. В.

Ухвала від 27.05.2010

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Біоносенко В. В.

Ухвала від 27.05.2010

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Біоносенко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні