Постанова
від 28.07.2010 по справі 2а-2032/10/2770
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

< Копия >

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВН ИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

ПОСТАНОВА

Іменем України

28.07.10 Справа №2а-2032/10/2770

м. Севастополь

11 год. 37 хв.

Окружний адміністративний суд міста Севастополя в скла ді:

головуючого судді - Водяхін а С.А.;

при секретарі - Єньшиній Н.Б .,

з участю представників:

позивача: Державної подат кової інспекції у Ленінськом у районі м. Севастополя - Бой ко Ірини Валеріївни, довіре ність № 356/10-004 від 11.06.2010 р.

відповідача - Товариство з о бмеженою відповідальністю "У крспецтермінал" - не з'явився, про час та місце судового роз гляду справи повідомлений у порядку, передбаченому главо ю 3 КАС України, про причини не явки суду не повідомив, явку п овноважного представника до суду не забезпечив;розгляну вши у відкритому судовому за сіданні в приміщенні суду в м . Севастополі адміністративн у справу за позовом Державно ї податкової інспекції у Лен інському районі м. Севастопо ля до Товариства з обмеженою відповідальністю "Укрспецте рмінал" про припинення юриди чної особи,

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інспе кція у Ленінському районі м. С евастополя звернулась з позо вом до Товариства з обмежено ю відповідальністю "Укрспецт ермінал" про припинення юрид ичної особи.

Позовні вимоги обґрунтова ні тим, що ТОВ "Укрспецтерміна л" зареєстроване в Державної податкової інспекції у Лені нському районі м. Севастопол я (далі ДПІ у Ленінському райо ні м. Севастополя) як платник п одатків та зборів, проте пона д рік не надає податкову звіт ність. Позивач просить припи нити юридичну особу відповід ача.

У судовому засіданні предс тавник ДПІ у Ленінському рай оні м. Севастополя позов підт римав у повному обсязі, напол ягав на його задоволенні.

В судове засідання відпові дач ТОВ "Укрспецтермінал" пов новаженого представника не н аправив. Про день, час та місце розгляду справи повідомляло ся у порядку, встановленому Г лавою 3 КАС України, про причин и не прибуття представника в ідповідача або поважність пр ичин неприбуття суд не повід омив.

Керуючись ст. 128 КАС України, суд вважає можливе розглянут и справу у відсутність поваж ного представника відповіда ча, за наявними у матеріалах с прави доказами.

Суд, заслухавши пояснення п редставника позивача, встано вивши обставини по справі, до слідивши матеріали справи, в важає, що позовні вимоги підл ягають задоволенню з наступн их підстав.

Відповідно п. 4 ч. 1 ст. 17 КАС Укр аїни, компетенція адміністра тивних судів поширюється на спори за зверненням суб' єкт ів владних повноважень у вип адках, встановлених законом.

Відповідно до ст. 4 Закону Ук раїни «Про державну податков у службу в Україні», Державна податкова адміністрація Укр аїни є центральним органом в иконавчої влади, у підпорядк уванні якої, зокрема, знаходи ться Державна податкова інсп екція в Ленінському районі м . Севастополя.

Згідно п. 8. ст. 19 Господарсько го кодексу України, усі суб' єкти господарювання зобов' язані здійснювати первинний (оперативний) та бухгалтерсь кий облік результатів своєї роботи, складати статистичну інформацію, а також надавати відповідно до вимог закону ф інансову звітність та статис тичну інформацію щодо своєї господарської діяльності, ін ші дані, визначені законом.

Відповідно до ст. 4 Закону Ук раїни «Про систему оподаткув ання»платниками податків і з борів (обов'язкових платежів ) є юридичні та фізичні особи, на яких відповідно до Закону покладено обов'язок сплачув ати податки і збори (обов'язко ві платежі).

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 9 Зако ну України «Про систему опод аткування», платники податкі в і зборів (обов'язкових плате жів) зобов'язані подавати до д ержавних податкових органів та інших державних органів в ідповідно до законів деклара ції, бухгалтерську звітність та інші документи і відомост і, пов' язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (об ов'язкових платежів).

Судом встановлено, що ТОВ "У крспецтермінал" зареєстров ано як юридична особа (а.с. 8), за реєстровано в ДПІ у Ленінськ ому районі м. Севастополя як п латник податків та зборів (а.с . 7).

ТОВ "Укрспецтермінал" зар еєстровано за адресою: 99029, м. Се вастополь, проспект Генерала Острякова, 25.

Згідно довідки ДПІ у Ленінс ькому районі м. Севастополя, П П "Логин" заборгованості пере д бюджетом не має (а.с. 5).

Проте понад року, а саме з ІІ кварталу 2008 року, відповідач н е надає податкову звітність, у зв' язку з чим ДПІ у Ленінсь кому районі м. Севастополя бу ло складено довідку про пору шення податкового законодав ства (а.с. 6).

Відповідно до ч. 2 ст. 38 Закону України «Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб-підприємців», підс тавами для постановлення суд ом рішення щодо припинення ю ридичної особи, що не пов'язан о з банкрутством юридичної о соби, зокрема є неподання про тягом року органам державної податкової служби податкови х декларацій, документів фін ансової звітності відповідн о до закону.

Враховуючи наведене, встан овлені факти ненадання відпо відачем до державної податко вої інспекції податкових дек ларацій та документів фінанс ової звітності більше року, щ о є порушенням встановлених законодавчими актами правил здійснення господарської ді яльності та є підставою для п рипинення такого суб' єкта г осподарювання, також приймаю чи до уваги право органів дер жавної податкової служби зве ртатися до суду з позовом про припинення юридичної особи, суд дійшов до висновку, що поз овні вимоги обґрунтованими і підлягають задоволенню.

Відповідно до ч. 3 ст. 160 КАС Укр аїни повний текст постанови складений та підписаний 29.07.2010 р .

Керуючись ст. ст. 158-163, 167 КАС Укр аїни, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Д ержавної податкової інспекц ії у Ленінському районі м. Се вастополя - задовольнити.

Припинити юридичну особу - Т овариство з обмеженою відпов ідальністю "Укрспецтермінал ", юридична адреса - 99029, м. Севаст ополь, проспект Генерала Ост рякова, 25, ЄДРПОУ 33365348, розрахунк ові рахунки № 2600230171095, № 2600230171112, № 2600230171196 в СМВ №4548 ВАТ "Державний Ощадни й банк України", МФО 384027, № 26009054801136 в С Ф ПАТ КБ "Приватбанк", м. Севаст ополь, МФО 324935.

Заходи щодо здійснення лік відаційної процедури поклас ти на Приватне підприємство "Логин".

Копію постанови, після набр ання законної сили, направит и до Державного реєстратора у Ленінському районі м. Севас тополя.

Постанова набирає законно ї сили в порядку, встановлено му ст. 254 КАС України, та може бу ти оскаржена до Севастопольс ького апеляційного адмініст ративного суду у порядок і ст роки, передбачені ст. 186 КАС Укр аїни.

Постанова не набрала зако нної сили.

Суддя < п ідпис > С.А. Водяхін

< З оригіналом згідно >

< Суддя > < підпис > < Суддя >

СудОкружний адміністративний суд міста Севастополя
Дата ухвалення рішення28.07.2010
Оприлюднено19.08.2010
Номер документу10792300
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2032/10/2770

Постанова від 28.07.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Севастополя

Водяхін С.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні