Постанова
від 16.12.2008 по справі 2а-19772/08
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа №2а-19772/08

Категорія № 70

ПОСТАНОВА

Іменем України

«16» грудня 2008 p.

Луганський окружний адмін істративний суд у складі:

судді Ковальової Т.І.

при секретарі судового зас ідання Скрипкіної А.О.

в присутності сторін:

представник позивача: Фі латов Ю.В.

відповідач: не з'явився.

Розглянувши у відкритому судовому засіданні адмініст ративний позов Державної под аткової інспекції у Артемівс ькому районі м. Луганська до п риватного підприємства Наук ово-виробнича фірма ВФ "Інтел ект-сервіс" про припинення юр идичної особи , -

ВСТАНОВИВ:

01 вересня 2008 року Державної податкової інспекції у Арте мівському районі м. Луганськ а звернулась до суду з позово м до приватного підприємства Науково-виробнича фірма ВФ "І нтелект-сервіс" про припинен ня юридичної особи.

В обґрунтування своїх позо вних вимог позивач пояснив, щ о приватного підприємства На уково-виробнича фірма ВФ "Інт елект-сервіс" зареєстровано виконавчим комітетом Луганс ької міської ради за № 1209 від 28 б ерезня 2001 року та знаходиться на податковому обліку у Держ авної податкової інспекції у Артемівському районі м. Луга нська з 11 квітня 2001 року.

Згідно довідки про встанов лення фактичного місцезнахо дження платника податків при ватного підприємства Науков о-виробнича фірма ВФ "Інтелек т-сервіс" за юридичною адресо ю, вказаною у СДР (м. Луганськ, п ров. Союзний, 27) не знаходиться , у зв'язку з чим позивач проси ть припинити юридичну особу відповідача.

Представник позивача у суд овому засіданні позов підтри мав, просив припинити юридич ну особу.

Відповідач в судове засіда ння не з'явився, на адресу суду повернувся конверт з відміт кою про те, що за зазначеною ад ресою адресат не знаходиться .

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, вивчивши матеріали справи, суд вважає , що позов підлягає задоволен ню з таких підстав.

Судом встановлено та підтв ерджується матеріалами спра ви, що приватне підприємство Науково-виробнича фірма ВФ "І нтелект-сервіс" зареєстрован о виконавчим комітетом Луган ської міської ради за № 1209 від 2 8 березня 2001 року та знаходитьс я на податковому обліку у Дер жавної податкової інспекції у Артемівському районі м. Луг анська з 11 квітня 2001 року.

У відповідності із п. 7 ст. 19 За кону України «Про державну р еєстрацію юридичниї осіб та фізичних осіб - підприємців» від 15.05. 2003 року юридична особа щ орічно, починаючи з наступно го року з дати її державної ре єстрації, протягом одного мі сяця зобов'язана подати або н адіслати рекомендованим лис том державному реєстратору р еєстраційну картку встановл еного зразка про підтверджен ня відомостей про юридичну о собу.

До теперішнього часу підпр иємство не подало реєстрацій ну картку про підтвердження відомостей про юридичну особ у, у зв"язку з чим державний ре єстратор вніс до Єдиного дер жавного реєстру запис про ві дсутність юридичної особи за вказаною адресою.

Згідно п. 2 ст. 38 Закону Україн и від 15.05.2003р. № 755 - IV «Про державну р еєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» підставами для постановлени я судового рішення щодо прип инення юридичної особи, що не пов"язано з банкрутством юри дичної особи, зокрема є наявн ість в Єдиному державному ре єстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням. Оскіл ьки відповідач більше року н е подає органам державної по даткової інспекції реєстрац ійну картку про підтвердженн я відомостей про юридичну ос обу, то це є підставою припине ння його юридичної особи.

Питання по судових витрата х не вирішується, оскільки по зивач звільнений від їх спла ти у встановленому порядку, а ст. 94 Кодексу адміністративно го судочинства України не пе редбачено їх стягнення у дан их випадках.

На підставі викладеного, ке руючись ст.ст. 17, 18, 94, 158-163 Кодексу а дміністративного судочинст ва України, ст.ст. 33, 38 Закону Укр аїни «Про державну реєстраці ю юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців», ст. 9 Закон у України «Про систему опода ткування», суд

ПОСТАНОВИВ:

Позовні вимоги Державної податкової інспекції у Арте мівському районі м. Луганськ а до приватного підприємства Науково-виробнича фірма ВФ "І нтелект-сервіс" про припинен ня юридичної особи задовольн ити повністю.

Припинити юридичну особу в ідповідача - приватне підпри ємство Науково-виробнича фір ма ВФ "Інтелект-сервіс" (ід. код 31376431, юридична адреса: м. Луганс ьк, пров. Союзний, 27), зареєстров аного виконавчим комітетом Л уганської міської ради за № 120 9 від 28 березня 2001 року.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Донецького апеляційного ад міністративного суду через с уд першої інстанції шляхом п одачі в 10-денний строк з дня пр оголошення постанови заяви п ро апеляційне оскарження і п оданням після цього протягом 20 днів апеляційної скарги. Ап еляційна скарга може бути по дана без попереднього поданн я заяви про апеляційне оскар ження, якщо скарга подається у строк, встановлений для под ання заяви про апеляційне ос карження.

Постанова суду набирає зак онної сили після закінчення строку апеляційного оскарже ння.

Дата ухвалення рішення16.12.2008
Оприлюднено25.08.2010
Номер документу10794307
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-19772/08

Постанова від 16.12.2008

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Ковальова Т.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні