Ухвала
від 12.12.2022 по справі 175/476/22
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 175/476/22

Провадження № 6/175/59/22

2022 рік

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

12 грудня 2022 року смт Слобожанське

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області в складі:

головуючої: судді Дараган Л.В.

за участю секретаря судового засідання: Шакірової В.Ю.

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву ОСОБА_1 про заміну боржника його правонаступником,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні суду перебувала цивільна справа за заявою ОСОБА_1 про видачу судового наказу про стягнення нарахованої, але невиплаченої працівникові суми заробітної плати з Комунального некомерційного підприємства оздоровлення та відпочинку дітей «Ювілейний» Дніпровської районної ради Дніпропетровської області.

Стягувач у поданій до суду заяві просить замінити боржника його правонаступником.

В судове засідання стягувач не з`явився, від нього надійшла заява про розгляд справи за його відсутності, заяву підтримує в повному обсязі.

В судове засідання представник боржника не з`явився з невідомої суду причини, однак його неявка не перешкоджає розгляду питання про заміну боржника його правонаступником.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, у зв`язку з неявкою в судове засідання всіх учасників справи та здійснення судом розгляду справи за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, вивчивши матеріали цивільної справи, приходить до висновку необхідність задоволення цієї заяви, виходячи з таких підстав.

Відповідно до ст. 55 ЦПК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Так, судовим наказом Дніпропетровського районного суду Дніпропетровської області від 15 лютого 2022 року стягнуто з Комунального некомерційного підприємства оздоровлення та відпочинку дітей «Ювілейний» Дніпровської районної ради Дніпропетровської області, розпорядником вищого рівня якого є Дніпровська районна рада Дніпропетровської області, на користь ОСОБА_1 суму нарахованої, але не виплаченої заробітної плати за період з липня 2021 року по лютий 2022 року в розмірі 53862 гривні 08 копійок. Стягнуто з Комунального некомерційного підприємства оздоровлення та відпочинку дітей «Ювілейний» Дніпровської районної ради Дніпропетровської області на користь держави судовий збір у розмірі 248 гривень 10 копійок.

Згідно з рішенням Дніпровської районної ради Дніпропетровської області від 19 квітня 2022 року № 121-7/VIII, передано зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Дніпровського району у комунальну власність Дніпровської міської ради Комунальне некомерційне підприємство оздоровлення та відпочинку дітей «Ювілейний» Дніпровської районної ради Дніпропетровської області.

Згідно з рішенням Дніпровської міської ради від 29 вересня 2022 року № 44/27, внесено зміни до рішення міської ради від 20 липня 2022 року № 40/25, у тексті рішення слова «Комунальне некомерційне підприємство оздоровлення та відпочинку дітей «Ювілейний» Дніпровської міської ради» замінено словами «Комунальне підприємство оздоровлення та відпочинку «Ювілейний» Дніпровської міської ради» у відповідних відмінках, затверджено статут Комунального підприємства оздоровлення та відпочинку «Ювілейний» Дніпровської міської ради у новій редакції.

Згідно зі статутом Комунального підприємства оздоровлення та відпочинку «Ювілейний» Дніпровської міської ради (нова редакція), який затверджений рішенням Дніпровської міської ради від 29 вересня 2022 року № 44/27, Комунальне підприємство оздоровлення та відпочинку «Ювілейний» Дніпровської міської ради є правонаступником усього майна, всіх прав та обов`язків Комунального некомерційного підприємства оздоровлення та відпочинку дітей «Ювілейний» Дніпровської районної ради Дніпропетровської області.

Тобто, вбачається, що Комунальне підприємство оздоровлення та відпочинку «Ювілейний» Дніпровської міської ради дійсно є правонаступником боржника Комунального некомерційного підприємства оздоровлення та відпочинку дітей «Ювілейний» Дніпровської районної ради Дніпропетровської області у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 про видачу судового наказу про стягнення нарахованої, але невиплаченої працівникові суми заробітної плати.

Таким чином, враховуючи вищевикладене, суд вважає за необхідне замінити боржника у справі Комунальне некомерційне підприємство оздоровлення та відпочинку дітей «Ювілейний» Дніпровської районної ради Дніпропетровської області його правонаступником Комунальним підприємством оздоровлення та відпочинку «Ювілейний» Дніпровської міської ради.

Керуючись ст.ст. 55, 247 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Заяву ОСОБА_1 про заміну боржника його правонаступником задовольнити.

Замінити сторону у цивільній справі № 175/476/22 за заявою ОСОБА_1 про видачу судового наказу про стягнення нарахованої, але невиплаченої працівникові суми заробітної плати, боржника Комунальне некомерційне підприємство оздоровлення та відпочинку дітей «Ювілейний» Дніпровської районної ради Дніпропетровської області його правонаступником Комунальним підприємством оздоровлення та відпочинку «Ювілейний» Дніпровської міської ради (місцезнаходження: м. Дніпро, вул. Мечникова, 7, код ЄДРПОУ 26369211), розпорядником вищого рівня якого є Департамент з питань внутрішньої та інформаційної політики Дніпровської міської ради (місцезнаходження: м. Дніпро, просп. Дмитра Яворницького, 75, код ЄДРПОУ 40871476).

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, а ухвала, що постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга до Дніпровського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення ухвали. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження у разі, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя:

Дата ухвалення рішення12.12.2022
Оприлюднено22.12.2022
Номер документу107948150
СудочинствоЦивільне
Сутьзаміну боржника його правонаступником

Судовий реєстр по справі —175/476/22

Ухвала від 12.12.2022

Цивільне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Дараган Л. В.

Судовий наказ від 15.02.2022

Цивільне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Озерянська Ж. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні