Постанова
від 30.10.2007 по справі 14/4812а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

14/4812а

                                       ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ                                 

                                                                                                              

ПОСТАНОВА             

І М Е Н Е М  У К Р А Ї Н И

          "30" жовтня 2007 р. 15 год. 00 хв.                                                       Справа №  14/4812а

    Господарський суд у складі головуючого судді Хабазні Ю.А., при секретарі судового засідання Волні С.В., за участю представника позивача Кривошиї О.А. (за довіреністю),  розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Черкаси у приміщенні суду адміністративну справу за позовною заявою

позивачадержавної податкової інспекції у Корсунь-Шевченківському районі

до відповідачаСФГ "Злагода"

третьої особищо не заявляє самостійних вимог на стороні позивача –державного реєстратора - Корсунь-Шевченківської райдержадміністрації

проприпинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством, –

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся з позовом про припинення юридичної особи відповідача, як  суб'єкта підприємницької діяльності, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, з підстав неподання ним протягом року документів фінансової звітності та податкових  декларацій.

У судовому засіданні представник позивача позовні вимоги підтримав.

Відповідач та третя особа були належним чином (рекомендованим листом)  повідомлені про час і місце розгляду справи, однак відповідач на пропозицією суду в направлених йому ухвалі про порушення провадження у адміністративній справі та повістках заперечень на позов не надіслав, сторони участі своїх представників у судове засідання не забезпечили і про причини неприбуття у судове засідання не повідомили, що відповідно до  ч. 2 ст.128 Кодексу адміністративного судочинства України не є перешкодою для розгляду справи.

Відповідно до ст. 71, 128 Кодексу адміністративного судочинства України справу вирішено на підставі наявних у ній доказів.

Заслухавши представника позивача та дослідивши наявні у справі докази суд  встановив наступне.

Відповідач зареєстрований як юридична особа розпорядженням Корсунь-Шевченківської районної державної адміністрації, запис у журналі обліку реєстраційних справ за №45 від 03.03.2003 року, довідка Черкаського обласного управління статистики                 № 23-659 видана 04.03.2003 року, а як платник податку взятий на облік Корсунь-Шевченківською міжрайонною державною податковою інспекцією.

Відповідно до ст. 9 Закону України “Про систему оподаткування”, положень Закону України “Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” відповідач зобов'язаний подавати до органів державної податкової служби та інших контролюючих органів податкові декларації та розрахунки (далі –податкові декларації) у строки встановлені законодавством, на підставі яких здійснюється нарахування та/або сплата податку, збору (обов'язкового платежу).

Однак, з 01.01.2006 року відповідач такі документи до органів державної податкової служби не подавав, що підтверджується довідкою позивача.

Неподання відповідачем протягом року до органів державної податкової служби передбачених чинним законодавством документів фінансової звітності та податкових декларацій відповідно до ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” є підставою для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи за позовом органів державної податкової служби ( п. 17 ст. 11 Закону України “Про державну податкову службу в Україні”).

З відповідача на користь Державного бюджету України підлягають стягненню судові витати у розмірі 3,40 грн.

Керуючись ст.ст. 94,161,163,186 Кодексу адміністративного судочинства України, суд –

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу селянське (фермерське) господарство  „Злагода” (зареєстроване Корсунь-Шевченківською районною державною адміністрацією, запис у журналі обліку реєстраційних справ за №45 від 03.03.2003 року, довідка Черкаського обласного управління статистики  № 23-659 видана 04.03.2003 року, адреса –Черкаська обл., Корсунь-Шевченківський район, с. Шендерівка,  ідентифікаційний код 32324117).

Стягнути з селянського (фермерського) господарства  „Злагода”  (Черкаська обл., Корсунь-Шевченківський район, с. Шендерівка,  ідентифікаційний код 32324117) в доход державного бюджету України через місцеву державну податкову інспекцію для зарахування на реєстраційний рахунок ВДК у м. Черкаси №31117095700002 в управлінні Державного казначейства в Черкаській області, МФО 854018, 3,40 грн. державного мита.

Призначити комісію з припинення юридичної особи, поклавши виконання її функцій на орган управління юридичної особи (директора) та встановити наступні граничні строки при здійсненні ліквідаційної процедури з дня прийняття цієї постанови: 1 місяць для поміщення повідомлення в друкованих засобах масової інформації про припинення юридичної особи, 4 місяці для пред'явлення вимог кредиторами, 5 місяців для складення проміжного ліквідаційного балансу, 7 місяців для завершення ліквідації.

Постанова може бути оскаржена до Київського апеляційного адміністративного суду через господарський суд Черкаської області шляхом подання заяви про апеляційне оскарження на протязі 10 днів з дня складення повного тексту постанови та наступного подання апеляційної скарги протягом 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Копію цієї постанови направити державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи.

                    Суддя                                                              Хабазня Ю.А.

Дата ухвалення рішення30.10.2007
Оприлюднено02.11.2007

Судовий реєстр по справі —14/4812а

Постанова від 30.10.2007

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні