Ухвала
від 20.12.2022 по справі 152/1261/22
ШАРГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Шаргородський районний суд

Вінницької області

У Х В А Л А

20 грудня 2022 року

м. Шаргород

Справа № 152/1261/22

Провадження № 2/152/375/22

Суддя Шаргородського районного суду Вінницької області Соколовська Т.О., розглянувши та перевіривши на відповідність вимогам ЦПК України позовну заяву ОСОБА_1 в інтересах якої діє адвокат Хомко С.В. до Приватного підприємства «Юхимівське», з участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Товариства з обмеженою відповідальністю «Селищанське» про стягнення коштів,

встановив:

16.12.2022 ОСОБА_1 звернулася до Шаргородського районного суду Вінницької області через свого представника - адвоката Хомко С.В. з позовною заявою до ПП «Юхимівське», з участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору ТОВ «Селищанське» про стягнення коштів у якому просить стягнути з відповідача заборгованість за договорами суборенди земельних ділянок (паїв) в розмірі 8486 715, 88 грн.

Позовна заява подана з додержанням вимог, викладених у статтях 175, 177 ЦПК України.

Справа підлягає розглядові в судах у порядку цивільного судочинства на підставі ст. 19 ЦПК України.

Справа підсудна Шаргородському районному суду Вінницької області на підставі ч.2 ст. 27 ЦПК України.

Підстав для відмови у відкритті провадження у справі, передбачених ч. 1 ст. 186 ЦПК України, та для повернення позовної заяви, передбачених ч. 4 ст. 185 ЦПК України не вбачається.

Слід прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

Відповідно до ч.2 ст.19ЦПК України цивільне судочинство у порядку позовного провадження здійснюється за правилами загального та спрощеного провадження. Ці правила визначаються ухвалою суду про відкриття провадження (п.п.4 ч.2ст.187 ЦПК України).

При цьому згідно ч.ч.3-4 ст.274ЦПК України при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: ціну позову; значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес. В порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах: що виникають з сімейних відносин, крім спорів про стягнення аліментів та поділ майна подружжя; щодо спадкування; щодо приватизації державного житлового фонду; щодо визнання необґрунтованими активів та їх витребування; в яких ціна позову перевищує двісті п`ятдесят розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; інші вимоги, об`єднані з вищезазначеними вимогами.

З огляду на ціну позову, значення справи для сторін, обраний позивачем спосіб захисту, дана справа підлягає розгляду за правилами загального провадження, з проведенням підготовчого засідання.

Керуючись ст.ст. 4, 19, 23, 27, 175, 177-181, 187, 260, 274 ЦПК України,

постановив:

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 в інтересах якої діє адвокат Хомко С.В. до Приватного підприємства «Юхимівське», з участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Товариства з обмеженою відповідальністю «Селищанське» про стягнення коштів та відкрити провадження у справі.

Розгляд справи здійснювати в порядку загального позовного провадження з проведенням підготовчого засідання.

Відкрити підготовче провадження.

Підготовче засідання призначити на 13 годину 20 січня 2023 року у залі судових засідань №1 Шаргородського районного суду Вінницької області (вул. Героїв Майдану, 231, м. Шаргород, Жмеринський район Вінницька область) з викликом сторін.

Запропонувати відповідачу ПП «Юхимівське» в п`ятнадцятиденнийстрок здня отриманнякопії цієїухвали податидо судувідзив напозовну заяву,який маєвідповідати вимогам,встановленим статтею178ЦПК України.До відзивуна позовнузаяву сліддодати докази,що підтверджуютьобставини,на якихґрунтуються запереченнявідповідача,якщо такідокази ненадані позивачемта документи,що підтверджуютьнадіслання (надання)відзиву ідоданих донього доказівпозивачу та третій особі.

Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Повідомити відповідача про те, що відповідно до ч.1 ст.193 ЦПК України у строк для подання відзиву він має право пред`явити зустрічний позов.

Повідомити відповідача, що у випадку визнання позову, у строк, встановлений судом для надання відзиву ПП «Юхимівське» може надіслати до суду заяву про визнання позовних вимог.

Копію відзиву та доданих до нього документів відповідачу слід також у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення цієї ухвали надіслати позивачеві та третій особі.

Запропонувати позивачу ОСОБА_1 в п`ятиденний строк з дня вручення відзиву на позов подати до суду відповідь на відзив, яка має відповідати вимогам, встановленимстаттею 179 ЦПК України.

До відповіді на відзив слід додати докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються пояснення, аргументи і міркування щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень і мотиви їх визнання або відхилення, якщо такі докази не надані позивачем чи відповідачем та документи, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до неї доказів відповідачу та третій особі.

Запропонувати відповідачу ПП «Юхимівське» в п`ятиденний строк з дня вручення відповіді на відзив на позов подати до суду заперечення, які мають відповідати вимогам, встановленимстаттею 180 ЦПК України.

До заперечень слід додати докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються пояснення, аргументи і міркування щодо наведених позивачем у відповіді на відзив заперечень і мотиви їх визнання або відхилення, якщо такі докази не надані позивачем чи відповідачем та документи, що підтверджують надіслання (надання) заперечень і доданих до них доказів позивачу та третій особі.

Запропонувати третійособі ТОВ «Селищанське» в п`ятнадцятиденний строк з дня отримання копії цієї ухвали подати до суду письмові пояснення щодо позову, які мають відповідати вимогам, встановленим статтею 181 ЦПК України. До пояснень щодо позову слід додати докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову, якщо такі докази не надані позивачем та документи, що підтверджують надіслання (надання) пояснень і доданих до них доказів позивачу та відповідачу.

Крім того,запропонувати третійособі - ТОВ«Селищанське» у п`ятиденний строк з дня отримання відзиву відповідача надати письмові пояснення щодо відзиву.

Роз`яснити учасникам справи, що будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні відповідати вимогамст. 183 ЦПК України. Суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання зазначених вимог, повертає її заявнику без розгляду.

Роз`яснити учасникам справи, якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу. Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї. Копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними. Учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом (ст.84 ЦПК України). Письмові, речові та електронні докази, які не можна доставити до суду, оглядаються за їх місцезнаходженням. Виклик свідків здійснюється за заявою учасника справи. Заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання (ст. 91 ЦПК України).

Попередити учасників справи про недопустимість зловживання процесуальними правами, шляхом подання завідомо безпідставного позову, позову за відсутності предмета спору або у спорі, який має очевидно штучний характер; умисного неповідомлення про осіб, які мають бути залучені до участі у справі, тощо.

Учасники судового процесу та їхні представники повинні добросовісно користуватися процесуальними правами. У разі, якщо подання скарги, заяви, клопотання буде визнане зловживанням процесуальними правами, суд з урахуванням обставин справи має право залишити без розгляду або повернути скаргу, заяву, клопотання.

Повідомити учасників справи про можливість одержання інформації по справі зі сторінки на офіційному веб-порталі Судової влади України в мережі Інтернет за веб - адресою http://court.gov.ua/.

Копію цієїухвали надіслатиучасникам справи.Крім того,відповідачу татретій особінадіслати копіїпозовної заявиз копіямидоданих донеї документів.

Ухвала, в частині недотримання правил підсудності, може бути оскаржена в апеляційному порядку до Вінницького апеляційного суду учасником справи, а також особою, яка не бере участі у справі, якщо суд вирішив питання про її права, свободи, інтереси та (або) обов`язки, протягом п`ятнадцятиднів здня її отримання.

Ухвала постановлена та підписана 20.12.2022.

Головуючий суддя: Т.О. Соколовська

Дата ухвалення рішення20.12.2022
Оприлюднено22.12.2022

Судовий реєстр по справі —152/1261/22

Ухвала від 11.10.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Дундар Ірина Олександрівна

Ухвала від 13.09.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Дундар Ірина Олександрівна

Постанова від 08.08.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Ковальчук О. В.

Постанова від 08.08.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Ковальчук О. В.

Постанова від 08.08.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Ковальчук О. В.

Постанова від 08.08.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Ковальчук О. В.

Ухвала від 21.07.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Ковальчук О. В.

Ухвала від 21.07.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Ковальчук О. В.

Ухвала від 21.07.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Ковальчук О. В.

Ухвала від 21.07.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Ковальчук О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні