Ухвала
від 22.12.2022 по справі 158/1682/22
КІВЕРЦІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 158/1682/22

Провадження № 2/0158/518/22

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

22 грудня 2022 року м. Ківерці

Ківерцівський районний суд Волинської області у складі:

головуючого судді Польової М.М.,

з участю секретаря судового засідання Сороки І.Є.,

розглянувши в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «АГРО ЗАХІД» про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою та повернення її власнику, скасування державної реєстрації права оренди земельної ділянки,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «АГРО ЗАХІД» про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою, повернення її власнику, скасування державної реєстрації права оренди земельної ділянки.

Ухвалою судді Ківерцівського районного суду Волинської області від 18.08.2022 відкрито загальне позовне провадження та призначено підготовче засідання.

20.12.2022 позивачем подано до суду нотаріально засвідчену заяву про відмову від позову та закриття провадження у справі.

Учасники процесу в судове засідання не прибули, хоча були належним чином повідомленні про дату, час та місце розгляду справи. Представник відповідача подав до суду заяву про розгляд справи без його участі.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що заява позивача підлягає до задоволення, виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 206 ЦПК України позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві.

Згідно із п. 4 ч. 1 ст. 255 ЦПК України суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмова прийнята судом.

На підставі наведеного суд, приймаючи відмову позивача від позову, дійшов висновку про необхідність закриття провадження у справі.

Керуючись статтями 206, 255, 256 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В :

Провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «АГРО ЗАХІД» про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою та повернення її власнику, скасування державної реєстрації права оренди земельної ділянки закрити.

Ухвала набирає законної сили в порядку та строки, визначені статтею 261 ЦПК України.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Волинського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги на ухвалу суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя Ківерцівського районного суду М.М. Польова

СудКіверцівський районний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення22.12.2022
Оприлюднено26.12.2022
Номер документу108011810
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: щодо усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою

Судовий реєстр по справі —158/1682/22

Ухвала від 22.12.2022

Цивільне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Польова М. М.

Ухвала від 12.09.2022

Цивільне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Польова М. М.

Ухвала від 17.08.2022

Цивільне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Польова М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні