Ухвала
від 14.12.2022 по справі 375/1162/22
РОКИТНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 375/1162/22

Провадження № 2-з/375/14/22

У Х В А Л А

про забезпечення позову

14 грудня 2022 року смт Рокитне

Рокитнянський районний суд Київської області в складі:

головуючої судді Штифорук О.В.

за участю секретаря судового засідання Семенюти Я.В.

розглянувши всудовому засіданнів залісуду всмт Рокитне,без фіксуваннясудового процесуза допомогоюзвукозаписувального технічногозасобу відповіднодо положеньч.2ст.247ЦПК України,заяву позивача ОСОБА_1 про забезпечення позову у справі за позовом ОСОБА_1 до Рокитнянської селищної ради Білоцерківського району Київської області, треті особи: приватний нотаріус Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Білоцерківського районного нотаріального округу Київської області Липовенко Наталія Іванівна; ОСОБА_2 про визнання недійсним та скасування рішень Рокитнянської селищної ради Київської області, виключення з Державного реєстру речових прав власності на нерухоме майно інформації про реєстрацію права власності,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні суду знаходиться вище вказана цивільна справа.

Позивач звернулася до суду з заявою про забезпечення позову шляхом "заборони приватному нотаріусу Білоцерківського районного нотаріального округу Київської області Липовенко Наталії Іванівни видати свідоцтва про право на спакдщину за законом, яка відкрилась після смерті ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1 , спадкова справа № 1/2022" до витрішення питання по суті.

Суд, розглянувши зазначену вище заяву, дослідивши матеріали справи, враховуючи її обґрунтування, приходить до висновку про наявність підстав для забезпечення позову.

Згідно ч. 1, 2ст. 149 ЦПК України, суд за заявою учасника справи має право вжити передбачених статтею 150 цього Кодексу заходів забезпечення позову. Забезпечення позову допускається як до пред`явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду.

Згідно з п. 4 ч. 1ст. 150 ЦПК України, позов забезпечується шляхом забороною іншим особам вчиняти дії щодо предмета спору або здійснювати платежі, або передавати майно відповідачеві чи виконувати щодо нього інші зобов`язання.

Частина 1ст. 153 ЦПК України зазначає, що заява про забезпечення позову розглядається судом не пізніше двох днів з дня її надходження без повідомлення учасників справи.

Заявником в заяві про забезпечення позову зазначено причини, у зв`язку з чим потрібно забезпечити позов. Заходи забезпечення позову відповідають заявленим вимогам, тобто безпосередньо зв`язані з предметом спору, є співмірними заявленим вимогам, необхідними і достатніми для забезпечення виконання судового рішення.

Судом також враховується охорона прав і інтересів інших осіб, які беруть участь у справі, права яких можуть бути порушені, у зв`язку із застосуванням відповідних заходів. Цивільний процесуальний кодекс України враховує принцип рівноправ`я сторін у процесі і забезпечує захист інтересів, в тому числі, відповідача.

Відповідно до п. 6 Постанови пленуму Верховного Суду України №9 від 22.12.2006р. «Про практику застосування судами процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову», особам, які беруть участь у справі, має бути гарантована реальна можливість захистити свої права при вирішенні заяви про забезпечення позову.

Судом, враховано, що заходи забезпечення позову мають тимчасовий характер і діють до виконання рішення суду, яким закінчується розгляд справи по суті, направлені на недопущення утруднення чи неможливості виконання судового акта, а також перешкоджання спричинення значної шкоди заявнику.

Враховуючи викладене, а також те, що невжиття заходів забезпечення позову може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення, суд приходить до висновку про необхідність забезпечення позову.

Враховуючи наведене, керуючись ст.ст. 149- 153 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 про забезпечення позову - задовольнити.

Забезпечити заявленийу цивільнійсправі №375/1162/22за позовом ОСОБА_1 до Рокитнянської селищної ради Білоцерківського району Київської області, третя особа 1: приватний нотаріус Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Білоцерківського районного нотаріального округу Київської області Липовенко Наталія Іванівна; третя особа 2: ОСОБА_2 , позов шляхом заборони приватному нотаріусу Білоцеріквського районного нотаріального округу Київської області Липовенко Наталії Іванівні видавати свідоцтва про право на спадщину за законом, яка відкрилася після смерті ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1 , спадкова справа № 1/2022 до ухвалення рішення по справі № 375/1162/22.

Копію ухвали для виконання направити приватному нотаріусу Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Білоцерківського районного нотаріального округу Київської області Липовенко Наталії Іванівні, адреса місця діяльності: 09601, Київська область, Білоцерківський район, смт. Рокитне, вул. Ігоря Зінича, 2, електронна адреса: nlipovenko@ukr.net.

Копію даної ухвали надіслати сторонам для відома.

Відповідно до норм Закону України «Про виконавче провадження», ухвала про забезпечення позову є виконавчим документом.

Ухвала підлягає негайному виконанню у порядку, встановленому для виконання судових рішень.

Строк пред`явлення до виконання ухвали суду про забезпечення позову 3 (три) роки.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення безпосередньо до Київського апеляційного суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Оскарження ухвали про забезпечення позову не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає подальшому розгляду справи.

Головуюча суддя Оксана ШТИФОРУК

Ухвала набрала законної сили «___»


20__ року

Ухвалу видано стягувачеві «___»


20__ року

Дата ухвалення рішення14.12.2022
Оприлюднено26.12.2022
Номер документу108012829
СудочинствоЦивільне
КатегоріяЗаява про забезпечення (скасування забезпечення) позову або доказів

Судовий реєстр по справі —375/1162/22

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Штифорук О. В.

Ухвала від 24.01.2023

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Штифорук О. В.

Ухвала від 14.12.2022

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Штифорук О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні