Ухвала
від 08.12.2022 по справі 209/2482/22
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА

Справа № 209/2482/22

Провадження № 2/209/1010/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 грудня 2022 року м. Кам`янське

Суддя Дніпровського районного суду м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області Решетник Т.О., розглянувши заяву представника позивача Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Кам`янської міської ради Дмитра Губського про відкликання позовної заяви по цивільній справі за позовом Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Кам`янської міської ради до ОСОБА_1 , Треті особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «Керуюча компанія «Лідер Комфорт», Комунальне підприємство Кам`янської міської ради «Добробут», про визнання правочинів недійсними, -

ВСТАНОВИВ:

26.10.2022 Департамент житлово-комунального господарства та будівництва Кам`янської міської ради звернувся до суду з вищевказаним позовом, в якому просить: визнати протокол зборів співвласників багатоквартирного будинку АДРЕСА_1 від 08.12.2021 року - недійсним, що є підставою для визнання договору від 08.12.2021 року про надання послуг з управління багатоквартирним будинком укладений між співвласниками багатоквартирного будинку АДРЕСА_1 та Товариством з обмеженою відповідальністю «Керуюча компанія «Лідер Комфорт» недійсним. Стягнути з ОСОБА_1 на користь Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Кам`янської міської ради сплачений судовий збір.

Ухвалою Дніпровського районного суду м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області від 28 жовтня 2022 року позовна заява була залишена без руху, оскільки вона подана без додержання вимог, встановлених ЦПК України.

08.12.2022 на електронну адресу суду від представника позивачаДепартаменту житлово-комунальногогосподарства табудівництва Кам`янськоїміської ради ДмитраГубського надійшла заява про відкликання позовної заяви Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Кам`янської міської ради до ОСОБА_1 , Треті особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «Керуюча компанія «Лідер Комфорт», Комунальне підприємство Кам`янської міської ради «Добробут», про визнання правочинів недійсними.

Дослідивши зміст поданої заяви суд дійшов наступного висновку.

За приписами ч. 1 ст. 43 ЦПК України учасники справи мають право, зокрема, подавати до суду заяви та клопотання.

Згідно п.3 ч.4 ст.185 ЦПК України до постановлення ухвали про відкриття провадження у справі від позивача надійшла заява про врегулювання спору або заява про відкликання позовної заяви.

Відповідно до ч.6 ст. 185 ЦПК України, про повернення позовної заяви суд постановляє ухвалу.

Таким чином, враховуючи, що представник позивача подав заяву про відкликання позовної заяви до постановлення ухвали про відкриття провадження у справі, що є його процесуальним правом, дана заява не суперечить вимогам закону, не є порушенням права на справедливий судовий захист та не може вважатися обмеженням права доступу до суду, суд дійшов переконання про задоволення заяви представника позивача про відкликання позовної заяви на підставі п.3 ч.4 ст. 185 ЦПК України, оскільки звернення до суду із даною заявою є проявом принципу диспозитивності цивільного судочинства.

Відповідно до ч.7 ст. 185 ЦПК України повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

На підставі викладеного, керуючись ч.1 ст. 43, п.3 ч.4 ст.185, ч.6 ст.185, 258-261 ЦПК України,-

ПОСТАНОВИВ:

Заяву представника позивачаДепартаменту житлово-комунальногогосподарства табудівництва Кам`янськоїміської ради ДмитраГубського провідкликання позовноїзаяви поцивільній справіза позовомДепартаменту житлово-комунальногогосподарства табудівництва Кам`янськоїміської радидо ОСОБА_1 ,Треті особи:Товариство зобмеженою відповідальністю«Керуюча компанія«Лідер Комфорт»,Комунальне підприємствоКам`янської міськоїради «Добробут»,про визнанняправочинів недійсними - задовольнити.

Позовну заяву Департаментужитлово-комунальногогосподарства табудівництва Кам`янськоїміської радидо ОСОБА_1 ,Треті особи:Товариство зобмеженою відповідальністю«Керуюча компанія«Лідер Комфорт»,Комунальне підприємствоКам`янської міськоїради «Добробут»,про визнанняправочинів недійсними - повернути позивачу.

Копію ухвали суду надіслати позивачу.

Роз`яснити позивачу, що повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Після набрання ухвалою суду законної сили, заяву з доданими до неї документами надіслати позивачу.

Ухвала набирає законної сили негайно з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення безпосередньо до Дніпровського апеляційного суду. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому ухвали суду.

Суддя Т.О. Решетник

Дата ухвалення рішення08.12.2022
Оприлюднено26.12.2022
Номер документу108016282
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання правочинів недійсними

Судовий реєстр по справі —209/2482/22

Ухвала від 08.12.2022

Цивільне

Дніпровський районний суд м.Дніпродзержинська

Решетник Т. О.

Ухвала від 28.10.2022

Цивільне

Дніпровський районний суд м.Дніпродзержинська

Решетник Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні