Ухвала
від 01.12.2022 по справі 757/34627/22-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/34627/22-к

Примірник № ___

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 грудня 2022 року

Слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва: ОСОБА_1 ,

при секретарі: ОСОБА_2 ,

за участю:

слідчого: ОСОБА_3 ,

розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві провадження за клопотанням старшого слідчого в ОВС Головного слідчого управління Національної поліції України капітана поліції ОСОБА_4 про проведення обшуку під час здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні№ 42021000000002215 від 02.11.2021, за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 199, ч. 1 ст. 204, ч.2 ст. 204 КК України, -

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчий в ОВС Головного слідчого управління Національної поліції України капітан поліції ОСОБА_4 , за погодженням прокурора відділу Офісу Генерального прокурора ОСОБА_5 звернувся до слідчого судді з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку будинкуз господарськими (допоміжними) будівлями та спорудами які розташовані на земельній ділянці з кадастровим номером 3222755400:00:012:0114, яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 , що відповідно до відомостей з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, зареєстроване на праві власності належить ОСОБА_6 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення.

В обґрунтування клопотання прокурор зазначає, що Головним слідчим управлінням Національної поліції України здійснюється досудове розслідування в кримінальному провадженні відомості щодо якого внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42021000000002215 від 02.11.2021, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого . 3 ст. 28, ч. 3 ст. 199, ч. 1 ст. 204, ч.2 ст. 204 КК України, в ході якогоу органу досудового розслідування виникла необхідність у проведенні обшуку будинкуз господарськими (допоміжними) будівлями та спорудами які розташовані на земельній ділянці з кадастровим номером 3222755400:00:012:0114, яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 , що відповідно до відомостей з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, зареєстроване на праві власності належить ОСОБА_6 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення.

Згідно ст. 27, ч. 4 ст. 107 КПК України, під час розгляду клопотання здійснювалось фіксування судового процесу за допомогою технічних засобів.

В судовому засіданні слідчий підтримав клопотання про проведення обшуку з викладених у ньому підстав та просив його задовольнити.

Вислухавши пояснення слідчого, дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання підлягає задоволенню, зважаючи на наступне.

Слідчим суддею встановлено, що Головним слідчим управлінням Національної поліції України здійснюється досудове розслідування в кримінальному провадженні відомості щодо якого внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42021000000002215 від 02.11.2021, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого . 3 ст. 28, ч. 3 ст. 199, ч. 1 ст. 204, ч.2 ст. 204 КК України.

Під час досудового розслідування встановлено, що на територіі? Украі?ни діє група осіб, яка організувала мережу реалізаціі? контрафактноі? продукціі? підакцизноі? групи товарів із підробленими марками акцизного податку Украі?ни, а також без марок акцизного збору, які збувають в роздрібніи? торгівлі та за допомогою мережі Інтернет.

У ході виконання доручення співробітниками Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України встановлено місце вчинення протиправної діяльності в приміщенні ВАТ «Кодрянський склозавод», ЄРДПОУ: 00480879, (на даний час діяльність призупинена), земельна ділянка з кадастровим номером, 3222755400:00:012:0114 яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 .

Орган досудового розслідування вважає за необхідне провести обшук будинків, з господарськими (допоміжними) будівлями та спорудами які розташовані на земельній ділянці з кадастровим номером 3222755400:00:012:0114 яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 , перебуває в користуванні ОСОБА_7 в яких здійснюється зберігання тютюнових виробів різних торгових марок із підробленими марками акцизного збору, з метою подальшого продажу.

Відповідно до відомостей з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, земельна ділянка з кадастровим номером 3222755400:00:012:0114, яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 , зареєстроване на праві власності ОСОБА_6 .

Згідно ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ч. 3 ст. 234 КПК України, у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про: 1) найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; 2) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання; 3) правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; 4) підстави для обшуку; 5) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; 6) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; 7) індивідуальні або родові ознаки речей, документів, іншого майна або осіб, яких планується відшукати, а також їхній зв`язок із вчиненим кримінальним правопорушенням; 8) обґрунтування того, що доступ до речей, документів або відомостей, які можуть у них міститися, неможливо отримати органом досудового розслідування у добровільному порядку шляхом витребування речей, документів, відомостей відповідно до частини другої статті 93 цього Кодексу, або за допомогою інших слідчих дій, передбачених цим Кодексом, а доступ до осіб, яких планується відшукати, - за допомогою інших слідчих дій, передбачених цим Кодексом. Зазначена вимога не поширюється на випадки проведення обшуку з метою відшукання знаряддя кримінального правопорушення, предметів і документів, вилучених з обігу. До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

Відтак, доводи клопотання повинні бути належним чином обґрунтовані і підтверджені долученими до клопотання документами.

Аналізуючи викладене, та виходячи з обставин вчинення ймовірного злочину, так як вони викладені в клопотанні слідчого, правове обґрунтування заявленого клопотання, яке відповідає вимогам ст.ст. 233, 234 КПК України, слідчий суддя вважає, що наявні правові підстави для проведення обшуку будинкуз господарськими (допоміжними) будівлями та спорудами які розташовані на земельній ділянці з кадастровим номером 3222755400:00:012:0114, яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 , що відповідно до відомостей з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, зареєстроване на праві власності належить ОСОБА_6 .

Відтак, клопотання прокурора про проведення обшуку є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

При цьому, слідчий суддя вважає, що клопотання про проведення обшуку в частині вилучення грошових коштів в національній та іноземній валюті, здобутих злочинним шляхом, не підлягає задоволенню, оскільки органом досудового розслідування, всупереч вимогам п. 7 ч. 3 ст. 234 КПК України, в клопотанні зроблено загальне посилання про відшукання вказаних речей без зазначення їх індивідуальних ознак. У випадку вилучення вказаних предметів, які орган досудового розслідування вважатиме здобутими злочинним шляхом, останній не позбавлений можливості звернутися до слідчого судді з клопотанням про їх арешт, довівши наявність обставин, визначених ч. 2 ст. 167 КПК України.

Окрім цього, що стосується вилучення системних блоків персональних комп`ютерів (СБПК), планшетів, моноблоків, ноутбуків (ППК), моніторів та гарнітур, серверного обладнання та іншої комп`ютерної техніки, носіїв електронної інформації (флеш-карти будь-якого формату, USB-носіїв, носіїв на жорстких магнітних дисках (HDD), носіїв на твердотільних дисках (SSD),зовнішніх переносних пристроїв зберігання інформації,що задіяні для здійснення протиправної діяльності, мобільних терміналів, сім-карт та карткоутримувачів, засобів комутації, телекомунікаційного та іншого обладнання, пристроїв та приладів, які забезпечують доступ до локальної мережі, всесвітньої інформаційної системи загального доступу Інтернет та документи щодо права доступу до мереж зв`язку, оплати за їх використання, то в даній частині слідчим не доведено, що їх надання разом з інформацією, що на них міститься, є необхідною умовою проведення експертного дослідження, або якщо такі об`єкти отримані в результаті вчинення кримінального правопорушення чи є засобом або знаряддям його вчинення, а відтак підстави для вилучення вказаного майна відсутні, проте з метою забезпеченння виконання завдання кримінального провадження, слідчий суддя вбачає можливість надання представнику сторони обвинувачення зняття копії інформації з електронних носіїв інформації, на яких містяться відомості, які свідчать про вчинення кримінального правопорушення.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 107, 223, 234, 235, 309, 532, 534 Кримінального процесуального кодексу України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого в ОВС Головного слідчого управління Національної поліції України капітана поліції ОСОБА_4 про проведення обшуку під час здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні№ 42021000000002215 від 02.11.2021, за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 199, ч. 1 ст. 204, ч.2 ст. 204 КК України- задовольнити частково.

Надати сдозволу слідчим групи слідчих, прокурорам групи прокурів у кримінальному провадженні внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42021000000002215 від 02.11.2021 на проведення обшуку будинкуз господарськими (допоміжними) будівлями та спорудами які розташовані на земельній ділянці з кадастровим номером 3222755400:00:012:0114, яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 , що відповідно до відомостей з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, зареєстроване на праві власності належить ОСОБА_6 , яке фактично перебуває в користуванніневстановлених осіб, де здійснюється зберігання тютюнових виробів, різних торгових марок із підробленими марками акцизного збору, з метою подальшого продажу, з метою припинення злочинної діяльності, виявлення та вилучення речей, предметів та документів, що мають значення речових доказів у кримінальному провадженні, а саме:

-

-тютюнових виробів в будь якому пакуванні, марки акцизного податку з ознаками фальсифікації, чорнові записи щодо здійснення незаконної діяльності;

-пристрої, прилади, обладнання, за допомогою якого здійснюють незаконне виготовлення тютюнових виробів, фальсифікацію марок акцизного податку;

-документацію щодо кількості виготовленої продукції, документацію щодо наявної готової продукції, документацію щодо кількості придбаних акцизних марок, документації щодо реалізованих марок у виробництві продукції, документи щодо кількості битої тари в ході виробництва та транспортування, документи щодо вигрузки тютюнових виробів (журнали в`їзду, виїзду автотранспорту), документи щодо залишку тютюнової виробів, документів щодо створення та діяльності ФОП-ів чи юридичних осіб, які здійснюють протиправну діяльність (документів щодо організації діяльності останніх), списків осіб, задіяних у даній діяльності, бухгалтерської, фінансово-господарської та іншої документації щодо провадження незаконної діяльності та подальшого виведення у легальний обіг грошових коштів, отриманих під час злочинної діяльності, блокнотів, записників, нотатків, інструкцій, інших чорнових записів;

-банківських (кредитні та інші) карток та інших засобів доступу до рахунків, на які або з яких перераховуються грошові кошти, документації чи чорнових записів із відомостями щодо переліку третіх осіб із їхніми персональними банківськими даними (номерами банківських платіжних карток, номерами телефонів, інше), ключів доступу до систем Інтернет-банкінгу, печаток, штампів, документів, носіїв інформації щодо діяльності незаконного виготовлення алкогольних напоїв;

-систем відео, -аудіоконтролю, що побудовані на основі відеокамер та мікрофонів, серверів, на які передаються та записується інформація;

-записів, паролів, логінів, електронних скриньок, ключових слів або інших видів доступу (у паперовому та електронному вигляді) до електронних чи криптовалютних гаманців, на які надходять відповідно електронні грошові кошти, або з яких грошові кошти виводяться у легальний обіг;

-надати дозвіл на виявлення та зняття копії інформації з системних блоків персональних комп`ютерів (СБПК), планшетів, моноблоків, ноутбуків (ППК), моніторів та гарнітур, серверного обладнання та іншої комп`ютерної техніки, носіїв електронної інформації (флеш-карти будь-якого формату, USB-носіїв, носіїв на жорстких магнітних дисках (HDD), носіїв на твердотільних дисках (SSD),зовнішніх переносних пристроїв зберігання інформації,що задіяні для здійснення протиправної діяльності, мобільних терміналів, сім-карт та карткоутримувачів, засобів комутації, телекомунікаційного та іншого обладнання, пристроїв та приладів, які забезпечують доступ до локальної мережі, всесвітньої інформаційної системи загального доступу Інтернет та документи щодо права доступу до мереж зв`язку, оплати за їх використання.

-

В іншій частині клопотання - відмовити.

Визначити строк дії ухвали до 31.12.2022 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення01.12.2022
Оприлюднено25.12.2023
Номер документу108021292
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку під час здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні№ 42021000000002215 від 02.11.2021, за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 199, ч. 1 ст. 204, ч.2 ст. 204 КК України

Судовий реєстр по справі —757/34627/22-к

Ухвала від 01.12.2022

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Хайнацький Є. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні