Ухвала
від 20.12.2022 по справі 638/17974/21
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 638/17974/21

Провадження № 2/638/3048/22

УХВАЛА

Іменем України

20 грудня 2022 року м. Харків

Дзержинський районнийсудм.Харковау складі:

головуючого судді Щепіхіної В.В.,

при секретарі Рєзнік І. П.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Харківської загальноосвітньої школи 1-3 ступені №147 про визнання неправомірними дій роботодавця та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, -

ВСТАНОВИВ:

До Дзержинського районного суду міста Харкова надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Харківської загальноосвітньої школи 1-3 ступені №147 про визнання неправомірними дій роботодавця та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Позивач в судове засідання не з`явилася, про дату час та місце розгляду справи була повідомлена належним чином. Заяв про причини своєї неявки або про відкладення розгляду справи не надіслала.

Представник відповідача в судове засідання не з`явився, про дату час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином. Від представника відповідача ОСОБА_2 до суду надійшло клопотання про залишення позовної заяви без розгляду у зв`язку з тим, що позивач не з`являється в судові засідання. Також представник просив судове засідання, призначене на 20.12.2022 року на 10:30 год., проводити без його участі.

На підставі частини 2 статті 247 ЦПК України у зв`язку з неявкою всіх учасників справи, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Суд, ознайомившись з клопотанням представника відповідача та матеріалами справи зазначає наступне.

Ухвалою Дзержинського районногосуду містаХаркова від 03.12.2021 року відкрито провадження у цивільній справі.

В подальшому підготоче судове засідання відкладалось з причин неявки позивача. В матеріалах цивільної справи містяться докази належного повідомлення позивача про дату, час та місце разгляду справи.

Позивач 25.08.2022 року, 08.11.2022 року, 20.12.2022 року в підготовче судове засідання не з`явилася, про причини неявки суд не повідомила, заяву про відкладення розгляду справи чи розгляду без її участі не надіслала.

Відповідно до ч. 2ст. 43 ЦПК Україниучасники справи зобов`язані: виявляти повагу до суду та до інших учасників судового процесу; сприяти своєчасному, всебічному, повному та об`єктивному встановленню всіх обставин справи; з`являтися в судове засідання за викликом суду, якщо їх явка визнана судом обов`язковою.

Відповідно до ч. 1ст. 44 ЦПК Україниучасники судового процесу та їхні представники повинні добросовісно користуватися процесуальними правами; зловживання процесуальними правами не допускається.

Відповідно до пункту 3 ч. 1ст. 257 ЦПК Українисуд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо: належним чином повідомлений позивач повторно не з`явився в судове засідання або не повідомив про причини неявки, крім випадку, якщо від нього надійшла заява про розгляд справи за його відсутності і його нез`явлення не перешкоджає розгляду справи.

Беручи до уваги, що позивач не з`являється в судові засідання, від нього не надходила заява про розгляд справи без його участі та з огляду на те, що неявка позивача перешкоджає розгляду справи, суд залишає позовну заяву без розгляду .

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.43,44, 200,257ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Харківської загальноосвітньої школи 1-3 ступені №147 про визнання неправомірними дій роботодавця та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу- залишити без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом 15 днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали. Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин.

Суддя В.В. Щепіхіна

Дата ухвалення рішення20.12.2022
Оприлюднено26.12.2022
Номер документу108023010
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання неправомірними дій роботодавця та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу

Судовий реєстр по справі —638/17974/21

Ухвала від 20.12.2022

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Щепіхіна В. В.

Ухвала від 02.11.2022

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Щепіхіна В. В.

Ухвала від 03.12.2021

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Щепіхіна В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні