Рішення
від 22.12.2022 по справі 910/9360/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м. Київ, вул. Б. Хмельницького, 44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.uaРІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

м. Київ

22.12.2022Справа № 910/9360/22

Господарський суд міста Києва у складі головуючого судді Ломаки В.С., розглянувши у порядку спрощеного позовного провадження матеріали справи

за позовомТовариства з обмеженою відповідальністю Кіровоградська обласна енергопостачальна компанія

доПриватного підприємства СК Продторг 2006

простягнення 77 801,48 грн.,

Без виклику (повідомлення) представників сторін.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Товариство з обмеженою відповідальністю Кіровоградська обласна енергопостачальна компанія (далі позивач) звернулось до господарського суду міста Києва з позовом до Приватного підприємства СК Продторг 2006 (далі відповідач) про стягнення 77 801,48 грн. заборгованості, що виникла внаслідок неналежного виконання відповідачем протягом січня-квітня 2022 року умов укладеного між сторонами Договору про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг для малих непобутових споживачів від 28.12.2019 № УП_318001547.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 23.09.2022 року позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Кіровоградська обласна енергопостачальна компанія залишено без руху та встановлено строк та спосіб усунення її недоліків.

19.10.2022 року через відділ діловодства господарського суду міста Києва надійшла заява Товариства з обмеженою відповідальністю Кіровоградська обласна енергопостачальна компанія від 14.10.2022 року № 1887/07 про усунення недоліків позовної заяви.

Враховуючи наведені обставини, ухвалою господарського суду міста Києва від 24.10.2022 року відкрито провадження у справі № 910/9360/22, вирішено здійснювати її розгляд за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

Частиною 5 статті 176 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що ухвала про відкриття провадження у справі надсилається учасникам справи, а також іншим особам, якщо від них витребовуються докази, в порядку, встановленому статтею 242 цього Кодексу, та з додержанням вимог частини четвертої статті 120 цього Кодексу.

Відповідно до частини 11 статті 242 Господарського процесуального кодексу України у випадку розгляду справи за матеріалами в паперовій формі судові рішення надсилаються в паперовій формі рекомендованим листом з повідомленням про вручення.

Згідно з частиною 4 статті 89 Цивільного кодексу України відомості про місцезнаходження юридичної особи вносяться до Єдиного державного реєстру.

За приписами частини 1 статті 7 Закону України Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Єдиний державний реєстр створюється з метою забезпечення державних органів та органів місцевого самоврядування, а також учасників цивільного обороту достовірною інформацією про юридичних осіб, громадські формування, що не мають статусу юридичної особи, та фізичних осіб - підприємців з Єдиного державного реєстру.

Так, на виконання приписів Господарського процесуального кодексу України, копія ухвали від 24.10.2022 року про відкриття провадження у справі № 910/9360/22 була направлена судом рекомендованим листом з повідомленням про вручення на адресу місцезнаходження відповідача, зазначену в позовній заяві та у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, а саме: 02225, місто Київ, вулиця Оноре де Бальзака, будинок 12.

Відповідно до наявного у матеріалах справи поштового повідомлення з трек-номером № 0105492904615, відповідач ухвалу суду отримав 10.11.2022 року.

За умовами пункту 3 частини 6 статті 242 Господарського процесуального кодексу України днем вручення судового рішення є день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про вручення судового рішення.

У той же час, відзиву на позовну заяву відповідачем на час вирішення по суті зазначеного спору подано не було.

Згідно з частиною 2 статті 178 Господарського процесуального кодексу України у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Приймаючи до уваги, що відповідач у строк, встановлений частиною 1 статті 251 Господарського процесуального кодексу України та ухвалою господарського суду міста Києва від 24.10.2022 року, не подав до суду відзиву на позов, а відтак не скористався наданими йому процесуальними правами, суд вважає за можливе розглянути справу за наявними в ній матеріалами відповідно до частини 2 статті 178 Господарського процесуального кодексу України.

Частиною 2 статті 252 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що розгляд справи по суті в порядку спрощеного провадження починається з відкриття першого судового засідання або через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі, якщо судове засідання не проводиться.

При розгляді справи у порядку спрощеного провадження суд досліджує докази і письмові пояснення, викладені у заявах по суті справи, а у випадку розгляду справи з повідомленням (викликом) учасників справи також заслуховує їх усні пояснення (частина 8 статті 252 Господарського процесуального кодексу України).

Згідно з частиною 4 статті 240 Господарського процесуального кодексу України у разі розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи суд підписує рішення без його проголошення.

Розглянувши подані документи і матеріали, всебічно і повно з`ясувавши фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, об`єктивно оцінивши докази, які мають значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, господарський суд міста Києва, -

ВСТАНОВИВ:

Взаємовідносини, які виникають під час купівлі-продажу електричної енергії між електропостачальником та споживачем, а також їх взаємовідносини з іншими учасниками роздрібного ринку електричної енергії, регулюються Правилами роздрібного ринку електричної енергії, затвердженими постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 14.03.2018 року № 312 (далі Правила).

Пунктом 1.2.7 Правил встановлено, що постачання електричної енергії здійснюється електропостачальником на підставі договору про постачання електричної енергії споживачу, який розробляється електропостачальником на основі Примірного договору про постачання електричної енергії споживачу та укладається в установленому цими Правилами порядку.

Товариство з обмеженою відповідальністю Кіровоградська обласна енергопостачальна компанія є електропостачальником та отримало ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії юридичним та фізичним (побутовим) споживачам з 01.01.2019 року, що підтверджується постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 14.06.2018 року № 429.

Пунктом 1.2.15. Правил встановлено, що укладення, внесення змін, продовження строку дії чи розірвання будь-якого із договорів, передбаченого цими Правилами, здійснюється відповідно до вимог законодавства та цих Правил. Для договорів, які укладаються шляхом приєднання до умов договору, укладення договору можливе шляхом підписання заяв-приєднань, оплати виставленого рахунку, споживання будь-якого обсягу електричної енергії (за умови відсутності направлених заперечень щодо договірних умов в цілому чи частково) через особистий кабінет в електронній формі (в установленому законодавством порядку).

На роздрібному ринку не допускається споживання (використання) електричної енергії споживачем без укладення відповідно до цих Правил договору з електропостачальником та інших договорів, передбачених цими Правилами.

Підпунктом 3.1.5 пункту 3.1 Правил (у редакції постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 18.07.2019 року № 1525) передбачено, що електропостачальник розміщує у відкритому доступі форму відповідного договору, який пропонується споживачам до укладення. До договору про постачання електричної енергії споживачу або договору про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг відповідний електропостачальник має розробити з урахуванням вимог законодавства публічні комерційні пропозиції та розмістити їх на своїх офіційних веб-сайтах та на сайті Регулятора..

Відповідно до підпункту 3.1.7 пункту 3.1 Правил договір між електропостачальником та споживачем укладається, як правило, шляхом приєднання споживача до розробленого електропостачальником договору на умовах комерційної пропозиції, опублікованої електропостачальником.

У разі офіційного оприлюднення комерційної пропозиції електропостачальник не має права відмовити споживачу у приєднанні до договору на умовах цієї комерційної пропозиції, якщо технічні засоби вимірювання та обліку електричної енергії забезпечують виконання сторонами умов комерційної пропозиції. На вимогу споживача електропостачальник має надати письмовий примірник договору, підписаний з його боку.

Судом встановлено, що між Приватним підприємством СК Продторг 2006 (споживач) та Товариством з обмеженою відповідальністю Кіровоградська обласна енергопостачальна компанія (постачальник) укладено Договір про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг для малих непобутових споживачів від 28.12.2019 № УП_318001547 (далі Договір), за умовами якого постачальник продає електричну енергію споживачу для забезпечення потреб його електроустановок, а споживач оплачує постачальнику вартість спожитої (купленої) електричної енергії та здійснює інші платежі згідно з умовами цього Договору.

Відповідно до положень пунктів 5.1, 5.2 даної угоди споживач розраховується з постачальником за спожиту електричну енергію за цінами (тарифами), що визначаються відповідно до методики (порядку), затвердженої Регулятором, згідно з обраною споживачем комерційною пропозицією, яка є додатком № 3 до цього Договору. Спосіб визначення ціни електричної енергії зазначається в комерційній пропозиції постачальника. Для одного об`єкта споживання застосовується один спосіб визначення ціни електричної енергії.

За змістом пунктів 5.5, 5.7, 5.8 Договору ціна на електричну енергію встановлюється з дотриманням вимог, передбачених Законом України Про ринок електричної енергії і Правил. Ціна (тариф) електричної енергії має зазначатися постачальником у рахунках на оплату спожитої електричної енергії за вказаною угодою, у тому числі в разі її зміни. Розрахунковим періодом за цим Договором є календарний місяць.

Оплата рахунка постачальника за цим Договором має бути здійснена споживачем у строки, визначені в комерційній пропозиції, прийнятій споживачем (пункт 5.10 Договору).

За умовами пункту 2.1 Комерційної пропозиції № 2-УП споживач до початку розрахункового періоду здійснює попередню оплату у розмірі 100 % заявленої величини обсягу споживання електричної енергії на наступний розрахунковий період. Розмір суми платежу розраховується споживачем самостійно як сума добутків обсягів заявленої величини споживання електричної енергії на наступний розрахунковий період на ціну (тариф) відповідного класу, який буде діяти у наступному розрахунковому періоді. Розрахунковим періодом є календарний місяць.

Відповідно до пункту 2.4 Комерційної пропозиції № 2-УП остаточний розрахунок споживач здійснює на підставі рахунку за ціною (тарифом), який діяв на кінець розрахункового періоду.

Пунктом 2.5 Комерційної пропозиції № 2-УП визначено, що у разі, якщо сума передплати, сплаченої згідно п.2.1. цього додатку, перевищує вартість обсягу фактично спожитої електричної енергії на кінець розрахункового періоду, надлишок коштів зараховується в рахунок передплати наступного розрахункового періоду.

Згідно з пунктами 4.1, 4.2 Комерційної пропозиції № 2-УП Договір набирає чинності з дати оплати рахунка, отриманого від ТОВ Кіровоградська обласна енергопостачальна компанія, або фактичного споживання будь-яких обсягів електричної енергії, або підписання споживачем заяви-приєднання до Договору і укладається на строк до 31.12.2022 року, а в частині розрахунків Договір діє до повного їх виконання. Договір вважається продовженим на кожний наступний календарний рік, якщо за місяць до закінчення терміну дії Договору жодною із сторін не буде заявлено про припинення його дії або перегляд його умов, але ні в якому разі не більше, ніж на термін дії договору споживача про надання послуг розподілу (передачі) електричної енергії.

За умовами Комерційної пропозиції № 2-УП, що діяла у період з 01.01.2022 року по 31.01.2022 року, ціна електричної енергії (що включає в себе прогнозну ціну закупівлі електричної енергії на ринках електричної енергії, тарифу на послуги з передачі електричної енергії, тариф на послуги з розподілу електричної енергії (2-й клас напруги), тариф на послуги постачальника універсальних послуг) складає 4,91381 грн. за 1 кВт*год. без ПДВ; у період з 01.02.2022 року по 28.02.2022 року 5,2041 грн. за 1 кВт*год. без ПДВ; у період з 01.03.2022 року по 31.03.2022 року 4,4956 грн. за 1 кВт*год. без ПДВ; у період з 01.04.2022 року по 30.04.2022 року 4,15214 грн. за 1 кВт*год. без ПДВ.

З матеріалів справи вбачається, що протягом січня-квітня 2022 року включно позивач продав відповідачу електричну енергію для забезпечення потреб його електроустановок у загальному обсязі 22 887 кВт*год. (у тому числі у січні 2022 року 7 658 кВт*год., у лютому 2022 року 6 918 кВт*год., у березні 2022 року 7 782 кВт*год. (з урахуванням перерахунку), у квітні 2022 року 529 кВт*год.), що підтверджується, зокрема, відповідною довідкою Приватного акціонерного товариства Кіровоградобленерго від 21.06.2022 року № 248/05/63.

Кількість спожитої відповідачем електричної енергії протягом наведеного періоду також відображена у рахунках № 31800147/1/1 на загальну суму 45 155,95 грн. (з яких, враховуючи перевищення суми передплати вартості обсягу фактично спожитої електричної енергії на кінець розрахункового періоду, до оплати виставлено лише 19 410,61 грн.), № 31800147/2/1 на загальну суму 43 202,35 грн. (з яких до оплати виставлено 33 130,10 грн.), № 31800147/3/1 на загальну суму 42 035,60 грн. та № 31800147/4/1 на загальну суму 2 635,78 грн.

З наявного у матеріалах справи рахунку № 31800147/3/1 на загальну суму 42 035,60 грн. також вбачається, що останній виставлено за фактично використану електричну енергію обсягом 7 782 кВт*год., з яких: коригування січня 2022 року 43 кВт*год. * 4,91381 грн. (тариф січня 2022 року) = 253,55 грн. з ПДВ; коригування лютого 2022 року 38 кВт*год. * 5,2041 грн. (тариф лютого 2022 року) = 237,31 грн. з ПДВ. Крім того, фактично використана електрична енергія у березні 2022 року 7 701 кВт*год.* 4,4956 грн. (тариф березня 2022 року) = 41 544 ,74 грн. з ПДВ.

Згідно з рахунком № 31800147/4/1, вартість фактично спожитої відповідачем у квітні 2022 року електричної енергії становить: 529 кВт*год. * 4,15214 грн. (тариф квітня 2022 року) = 2 635,78 грн. з ПДВ.

На підтвердження направлення на адресу Приватного підприємства СК Продторг 2006 вищевказаних рахунків, а також відповідних актів приймання-передавання товарної продукції від 31.01.2022 року № 318001547/1/1, від 28.02.2022 року № 318001547/2/1, від 31.03.2022 року № 318001547/3/1 та від 30.04.2022 року № 318001547/4/1, позивачем надано суду копію рекомендованого повідомлення про вручення поштового відправлення № 2800008434453, а також копію фіскального чека від 06.05.2022 року.

Про належне виконання позивачем своїх зобов`язань за Договором щодо продажу відповідачу протягом спірного періоду електричної енергії також свідчить відсутність з боку споживача претензій та повідомлень про порушення Товариством з обмеженою відповідальністю Кіровоградська обласна енергопостачальна компанія умов зазначеного правочину.

Проте з матеріалів справи вбачається, що всупереч умовам Договору Приватне підприємство СК Продторг 2006 оплату поставленої йому протягом спірного періоду електроенергії здійснило не у повному обсязі, перерахувавши позивачу за платіжними дорученнями від 02.02.2022 року № 8759 на суму 10 600,00 грн., від 03.02.2022 року № 8760 на суму 10 000,00 грн. та від 04.02.2022 року № 8761 на суму 8 882,86 грн. оплату в загальному розмірі 29 482,86 грн. та заборгувавши таким чином Товариству з обмеженою відповідальністю Кіровоградська обласна енергопостачальна компанія (з урахуванням попередніх переплат на суму 25 745,34 грн.) грошові кошти в сумі 77 801,48 грн.

Враховуючи наведені обставини, позивач звернувся до господарського суду міста Києва з даним позовом.

Дослідивши матеріали справи, оцінивши надані докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, та безпосередньому їх дослідженні, суд дійшов висновку, що позовні вимоги підлягають задоволенню, виходячи з наступного.

Згідно з пунктом 1 частини 2 статті 11 Цивільного кодексу України підставами виникнення цивільних прав та обов`язків є, зокрема, договори та інші правочини.

Відповідно до частини 1 статті 509 Цивільного кодексу України зобов`язанням є правовідношення, в якому одна сторона (боржник) зобов`язана вчинити на користь другої сторони (кредитора) певну дію (передати майно, виконати роботу, надати послугу, сплатити гроші тощо) або утриматися від певної дії, а кредитор має право вимагати від боржника виконання його обов`язку.

Частина 1 статті 626 Цивільного кодексу України визначає, що договором є домовленість двох або більше сторін, спрямована на встановлення, зміну або припинення цивільних прав та обов`язків.

Положеннями статей 6, 627 Цивільного кодексу України передбачено, що сторони є вільними в укладенні договору, виборі контрагента та визначенні умов договору з урахуванням вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, звичаїв ділового обороту, вимог розумності та справедливості.

Згідно зі статтею 628 Цивільного кодексу України зміст договору становлять умови (пункти), визначені на розсуд сторін і погоджені ними, та умови, які є обов`язковими відповідно до актів цивільного законодавства.

Відповідно до частини 1 статті 633 Цивільного кодексу України публічним є договір, в якому одна сторона - підприємець взяла на себе обов`язок здійснювати продаж товарів, виконання робіт або надання послуг кожному, хто до неї звернеться (роздрібна торгівля, перевезення транспортом загального користування, послуги зв`язку, медичне, готельне, банківське обслуговування тощо).

Згідно з частиною 1 статті 634 Цивільного кодексу України договором приєднання є договір, умови якого встановлені однією із сторін у формулярах або інших стандартних формах, який може бути укладений лише шляхом приєднання другої сторони до запропонованого договору в цілому. Друга сторона не може запропонувати свої умови договору.

За приписами статті 275 Господарського кодексу України за договором енергопостачання енергопостачальне підприємство (енергопостачальник) відпускає електричну енергію, пару, гарячу і перегріту воду (далі - енергію) споживачеві (абоненту), який зобов`язаний оплатити прийняту енергію та дотримуватися передбаченого договором режиму її використання, а також забезпечити безпечну експлуатацію енергетичного обладнання, що ним використовується. Відпуск енергії без оформлення договору енергопостачання не допускається. Предметом договору енергопостачання є окремі види енергії з найменуванням, передбаченим у державних стандартах або технічних умовах.

Частинами 6, 7 статті 276 Господарського кодексу України встановлено, що розрахунки за договорами енергопостачання здійснюються на підставі цін (тарифів), встановлених відповідно до вимог закону. Оплата енергії, що відпускається, здійснюється відповідно до умов договору. Договір може передбачати попередню оплату, планові платежі з наступним перерахунком або оплату, що проводиться за вартість прийнятих ресурсів.

Статтею 714 Цивільного кодексу України передбачено, що за договором постачання енергетичними та іншими ресурсами через приєднану мережу одна сторона (постачальник) зобов`язується надавати другій стороні (споживачеві, абонентові) енергетичні та інші ресурси, передбачені договором, а споживач (абонент) зобов`язується оплачувати вартість прийнятих ресурсів та дотримуватись передбаченого договором режиму її використання, а також забезпечити безпеку експлуатації енергетичного та іншого обладнання.

До договору постачання енергетичними та іншими ресурсами через приєднану мережу застосовуються загальні положення про купівлю-продаж, положення про договір поставки, якщо інше не встановлено законом або не випливає із суті відносин сторін.

Законом можуть бути передбачені особливості укладення та виконання договору постачання енергетичними та іншими ресурсами.

Відповідно до частини 2 статті 56 Закону України Про ринок електричної енергії договір постачання електричної енергії споживачу укладається між електропостачальником та споживачем та передбачає постачання всього обсягу фактичного споживання електричної енергії споживачем у певний період часу одним електропостачальником. Постачання електричної енергії споживачам здійснюється за вільними цінами.

Згідно з частиною 3 статті 58 Закону України Про ринок електричної енергії споживач зобов`язаний, зокрема, сплачувати за електричну енергію та надані йому послуги відповідно до укладених договорів.

Частиною 1 статті 530 Цивільного кодексу України передбачено, якщо у зобов`язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін). Зобов`язання, строк (термін) виконання якого визначений вказівкою на подію, яка неминуче має настати, підлягає виконанню з настанням цієї події.

Відповідно до частини 1 статті 526 Цивільного кодексу України зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

Аналогічні положення містить частина 1 статті 193 Господарського кодексу України.

Одностороння відмова від зобов`язання або одностороння зміна його умов не допускається, якщо інше не встановлено договором або законом (стаття 525 Цивільного кодексу України).

Статтею 629 Цивільного кодексу України передбачено, що договір є обов`язковим для виконання сторонами.

Зобов`язання припиняється виконанням, проведеним належним чином (стаття 599 Цивільного кодексу України).

Стаття 610 Цивільного кодексу України передбачає, що порушенням зобов`язання є його невиконання або виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов`язання (неналежне виконання).

Боржник вважається таким, що прострочив, якщо він не приступив до виконання зобов`язання або не виконав його у строк, встановлений договором або законом (частина 1 статті 612 Цивільного кодексу України).

Під виконанням зобов`язання розуміється вчинення боржником та кредитором взаємних дій, спрямованих на виконання прав та обов`язків, що є змістом зобов`язання.

Невиконання зобов`язання має місце тоді, коли сторони взагалі не вчиняють дій, які складають зміст зобов`язання, а неналежним виконанням є виконання зобов`язання з порушенням умов, визначених змістом зобов`язання.

Враховуючи те, що сума основного боргу відповідача за Договором, що складає 77 801,48 грн., підтверджена належними доказами, наявними в матеріалах справи, і відповідач на момент прийняття рішення не надав документи, які свідчать про погашення вказаної заборгованості перед позивачем, суд дійшов висновку про законність та обґрунтованість вимог Товариства з обмеженою відповідальністю Кіровоградська обласна енергопостачальна компанія до Приватного підприємства СК Продторг 2006 про стягнення вказаної суми основного боргу.

Згідно з частиною 2 статті 13 Господарського процесуального кодексу України учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених цим Кодексом.

Вказані положення означають, що закон встановлює рівні можливості сторін і гарантує їм право на захист своїх інтересів. Принцип рівності учасників судового процесу перед законом і судом є важливим засобом захисту їх прав і законних інтересів, що унеможливлює будь-який тиск однієї сторони на іншу, ущемлення будь-чиїх процесуальних прав. Це дає змогу сторонам вчиняти передбачені законодавством процесуальні дії, реалізовувати надані їм законом права і виконувати покладені на них обов`язки.

Відповідно до частини 1 статті 13 Господарського процесуального кодексу України судочинство у господарських судах здійснюється на засадах змагальності сторін.

Принцип змагальності тісно пов`язаний з процесуальною рівністю сторін і забезпечує повноту фактичного й доказового матеріалу, наявність якого є важливою умовою з`ясування обставин справи. Відповідно до вказаного принципу, особи, зацікавлені в результаті справи, вправі відстоювати свою правоту у спорі шляхом подання доказів; участі в дослідженні доказів, наданих іншими особами шляхом висловлення своєї думки з усіх питань, що підлягають розгляду у судовому засіданні. Змагальність є різновидом активності зацікавленої особи (сторони). Особи, які беруть участь у справі, вправі вільно розпоряджатися своїми матеріальними і процесуальними правами й активно впливати на процес з метою захисту прав і охоронюваних законом інтересів.

Відповідачем не надано належних та допустимих доказів на спростування наведених вище висновків, як і не надано належних доказів на підтвердження сплати спірної суми заборгованості.

За таких обставин, позовні вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю Кіровоградська обласна енергопостачальна компанія підлягають задоволенню, з урахуванням вищенаведеного.

Відповідно до статті 129 Господарського процесуального кодексу України витрати по сплаті судового збору покладаються на відповідача, у зв`язку із задоволенням позову.

Керуючись статтями 2, 13, 73, 74, 76-80, 86, 129, 232, 233, 236-238, 240, 241, 252 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд міста Києва,

ВИРІШИВ:

1.Позов задовольнити.

2.Стягнути з Приватного підприємства СК Продторг 2006 (02226, місто Київ, вулиця Оноре де Бальзака, будинок 12; код ЄДРПОУ 34635063) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю Кіровоградська обласна енергопостачальна компанія (25006, Кіровоградська область, місто Кропивницький, вулиця Велика Перспективна, будинок 78; код ЄДРПОУ 42132581) 77 801 (сімдесят сім тисяч вісімсот одну) грн. 48 коп. основного боргу, а також 2 481 (дві тисячі чотириста вісімдесят одну) грн. 00 коп. витрат по сплаті судового збору.

3.Видати наказ після набрання рішенням суду законної сили.

4.Відповідно до статті 241 Господарського процесуального кодексу України рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

5.Згідно з частиною 1 статті 256 Господарського процесуального кодексу України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом двадцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду, або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Повне рішення складено та підписано 22.12.2022 року.

Суддя В.С. Ломака

Дата ухвалення рішення22.12.2022
Оприлюднено26.12.2022
Номер документу108024329
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/9360/22

Рішення від 22.12.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ломака В.С.

Ухвала від 24.10.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ломака В.С.

Ухвала від 22.09.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ломака В.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні