Ухвала
від 23.12.2022 по справі 639/3247/22
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Провадження № 2/639/1645/22 Справа № 639/3247/22

У Х В А Л А

23 грудня 2022 року м. Харків

Жовтневий районний суд м. Харкова у складі:

головуючого судді Марченка В.В.,

за участю секретаря судового засідання Василевської Л.А.,

розглянувши упідготовчому судовомузасіданні взалі судув приміщенніЖовтневого районногосуду м.Харкова клопотанняпредставника позивача-адвоката ОмельченкаО.В.по цивільнійсправі № 639/3247/22

позивач: ОСОБА_1 (адреса місця проживання: АДРЕСА_1 )

відповідач: Приватне акціонерне товариство "Харків-Авто" (адреса місцезнаходження: вул. Надії, 15, смт. Пісочин, Харківський район, Харківська область)

про захист прав споживача,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до Жовтневого районного суду м. Харкова з позовом до ПАТ "Харків-Авто", в якому просить стягнути з відповідача на користь позивача грошові кошти в сумі попередньої оплати в розмірі 372 179, 31 грн., суму процентів за користування грошовими коштами в розмірі 32 798, 29 грн. та витрати на оплату правничої допомоги.

Ухвалою Жовтневого районного суду м. Харкова від 14.11.2022 року відкрито провадження по справі та призначено її розгляд за правилами загального позовного провадження.

До суду надійшла заява представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Омельченка Олександра Володимировича про участь в судовому засіданні у вказаній справі в режимі відеоконференції, поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, за допомогою онлайн сервісу відеозв`язку «EasyCon».

Відповідно до ч. 1, ч. 2 ст. 212 ЦПК України визначено, що учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Згідно з ч. 3 ст. 212 ЦПК України учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Наказом ДСА України від 23.04.2020 року № 196 затверджено Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду.

На підставі викладеного, оскільки процесуальне право на участь сторони у судовому засіданні в режимі відеоконференції передбачено законом, суд вважає можливим використовувати наявні технічні засоби для проведення судових засідань в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду та вважає за можливе задовольнити заяву представника відповідача про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції за допомогою програмного забезпечення «EasyCon».

Керуючись ст. ст. 212, 260 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Омельченка Олександра Володимировича про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду - задовольнити.

Підготовче судовезасідання,призначене на 26.12.2022 року об 11:00 год., провести в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням програмного забезпечення «EasyCon», затвердженого Державною судовою адміністрацією України за участю представника позивача - адвоката Омельченка О.В.

Надати можливість представника позивача - адвоката Омельченка О.В. брати участь у розгляді справи в судовому засіданні, в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Попередити, що відповідно до ч. 5 ст. 212ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням https://court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя В. В. Марченко

Дата ухвалення рішення23.12.2022
Оприлюднено26.12.2022
Номер документу108032628
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист прав споживача

Судовий реєстр по справі —639/3247/22

Ухвала від 10.01.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Марченко В. В.

Ухвала від 23.12.2022

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Марченко В. В.

Ухвала від 14.11.2022

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Марченко В. В.

Ухвала від 25.10.2022

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Марченко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні