Ухвала
від 22.12.2022 по справі 754/14842/20
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

2-п/754/92/22

Справа № 754/14842/20

У Х В А Л А

Іменем України

22 грудня 2022 року Деснянський районний суд м. Києва в складі:

головуючого - судді Сенюти В.О.,

при секретарі : Василенко О.Г.

за участю:

представника позивача: Карандюк Ю.О.

представника відповідача: Головатюка В.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві заяву представника відповідача ОСОБА_1 - адвоката Головатюка Владислава Олеговича про перегляд заочного рішення Деснянського районного суду м. Києва від 11 жовтня 2021 року по цивільній справі за позовом Приватного акціонерного товариства «Акціонерна компанія «Київводоканал» до ОСОБА_1 про стягнення боргу за житлово - комунальні послуги, -

ВСТАНОВИВ:

Заочним рішенням Деснянського районного суду м. Києва від 11.10.2021 року задоволено позовну заяву ПрАТ «АК «Київводоканал» до ОСОБА_1 про стягнення боргу за житлово - комунальні послуги.

Від представника ОСОБА_1 на адресу Деснянського районного суду м. Києва надійшла заява про перегляд заочного рішення Деснянського районного суду м. Києва від 11.10.2021 року, оскільки відповідач не був належним чином повідомлений про день, час та місце судового розгляду справи та не подав відзив. Відповідач із березня 2020 року проживає за адресою АДРЕСА_1 . Крім того, відповідач не погоджується з розрахунком заборгованості, наданий позивачем.

У судовому засіданні представник відповідача повністю підтримав вказану заяву, просив її задовольнити.

Представник позивача проти скасування заочного рішення заперечував, просив у задоволенні заяви відмовити.

Зваживши доводи заяви, вислухавши пояснення учасника справи, вивчивши письмові матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

Як вбачається з письмових матеріалів справи, заочним рішенням Деснянського районного суду м. Києва від 11.10.2021 року задоволено позовні вимоги ПрАТ «АК «Київводоканал» до ОСОБА_1 про стягнення боргу за житлово - комунальні послуги.

Відповідно до ч. 3 ст. 287 ЦПК України у результаті розгляду заяви про перегляд заочного рішення суд може своєю ухвалою залишити заяву без задоволення чи скасувати заочне рішення і призначити справу до розгляду за правилами загального чи спрощеного позовного провадження.

Згідно із ч. 1 ст. 288 ЦПК України заочне рішення підлягає скасуванню, якщо судом буде встановлено, що відповідач не з`явився в судове засідання та (або) не повідомив про причини неявки, а також не подав відзив на позовну заяву з поважних причин, і докази, на які він посилається, мають істотне значення для правильного вирішення справи.

Також слід зазначити про те, що судом враховується при прийнятті даного судового рішення і той факт, що судом не у повному обсязі були досліджені всі докази у даній справі, що вплинуло на результат судового рішення, оскільки такі докази суду були невідомі.

З урахуванням наведеного вище, вимог діючого законодавства, встановлених під час розгляду справи обставин, наданих заявником доказів, суд вважає, що є всі підстави для скасування заочного рішення суду та призначення справи до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін, оскільки відповідач з поважних причин не з`явився у судове засідання, а посилання у заяві мають суттєве значення для правильного вирішення спору.

На підставі викладеного, керуючись ст. 287-288 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Заяву представника відповідача ОСОБА_1 - адвоката Головатюка Владислава Олеговича про перегляд заочного рішення Деснянського районного суду м. Києва від 11 жовтня 2021 року - задовольнити.

Заочне рішення Деснянського районного суду м. Києва від 11 жовтня 2021 року по цивільній справі за позовом Приватного акціонерного товариства «Акціонерна компанія «Київводоканал» до ОСОБА_1 про стягнення боргу за житлово - комунальні послуги - скасувати.

Призначити справу до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін на 16 січня 2023 року на 09 годин 30 хвилин.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: В.О.Сенюта

Дата ухвалення рішення22.12.2022
Оприлюднено26.12.2022
Номер документу108033247
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення боргу за житлово - комунальні послуги

Судовий реєстр по справі —754/14842/20

Рішення від 26.09.2023

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Сенюта В. О.

Рішення від 26.09.2023

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Сенюта В. О.

Ухвала від 22.12.2022

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Сенюта В. О.

Рішення від 11.10.2021

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Сенюта В. О.

Ухвала від 12.11.2020

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Сенюта В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні