Ухвала
від 23.12.2022 по справі 810/1731/17
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

23 грудня 2022 року № 810/1731/17

Київський окружний адміністративний суд у складі головуючої судді Василенко Г.Ю., розглянувши у м. Києві в порядку письмового провадження заяву Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області про видачу дубліката виконавчого листа в адміністративній справі за позовом Києво-Святошинського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області до Комунального підприємства «Міська друкарня Києво-Святошинського району» про стягнення заборгованості з відшкодування витрат на виплату та доставку пенсій,

в с т а н о в и в:

Києво-Святошинське об`єднане управління Пенсійного фонду України Київської області звернулось до суду з позовом до Комунального підприємства «Міська друкарня Києво-Святошинського району» про стягнення заборгованості з відшкодування витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах згідно списку №2 в розмірі 271,90 грн.

Постановою Київського окружного адміністративного суду від 09.06.2017 адміністративний позов задоволено.

Стягнуто з Комунального підприємства «Міська друкарня Києво-Святошинського району» (код ЄДРПОУ 02467067) на користь Києво-Святошинського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за списком №2 за період з 01 квітня 2017 року по 25 квітня 2017 року в сумі 271 (двісті сімдесят одна) грн. 90 коп.

11.08.2017 Київським окружним адміністративним судом було видано виконавчий лист у справі №810/1731/17 щодо стягнення на користь позивача заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій в сумі 271,90 грн.

На адресу суду від Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області надійшла заява про видачу дубліката виконавчого листа.

Розглянувши вказану заяву, суд зазначає таке.

Відповідно до підпункту 18.4 пункту 18 розділу VII "Перехідні положення" Київського окружного адміністративного суду установити, що зміни до цього Кодексу вводяться в дію з урахуванням таких особливостей: до дня початку функціонування Єдиного державного реєстру виконавчих документів: у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви. За видачу стягувачу дубліката виконавчого документа справляється судовий збір у розмірі 0,03 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Ухвала про видачу чи відмову у видачі дубліката виконавчого документа може бути оскаржена в апеляційному та касаційному порядку.

При цьому, правові засади справляння судового збору, платників, об`єкти та розміри ставок судового збору, порядок сплати, звільнення від сплати та повернення судового збору встановлено Законом України "Про судовий збір".

Відповідно до ч. 1 ст. 3 вказаного Закону, судовий збір справляється за подання до суду позовної заяви та іншої заяви, передбаченої процесуальним законодавством.

Частиною першою ст. 4 Закону України "Про судовий збір" передбачено, що судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Статтею 7 Закону України "Про Державний бюджет України на 2022 рік" передбачено, що з 1 січня 2022 року установлено прожитковий мінімум на одну працездатну особу в розрахунку на місяць у розмірі 2481,00 грн.

Таким чином, 0,03 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб становить 74,43 гривні.

Водночас, заявником не додано доказів сплати судового збору у розмірі 74,43 грн до поданої заяви.

Отже, заявнику необхідно до поданої заяви додатково надати докази сплати судового збору у розмірі 74,43 грн.

Відповідно до частини десятої статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України заяви, скарги, клопотання, визначені цим Кодексом, за подання яких передбачено сплату судового збору, залишаються судом без руху також у випадку, якщо на момент відкриття провадження за відповідною заявою, скаргою, клопотанням суд виявить, що відповідна сума судового збору не зарахована до спеціального фонду Державного бюджету України. Правила цієї частини не застосовуються до заяв про забезпечення доказів або позову.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку про наявність правових підстав для залишення заяви без руху.

Вказані недоліки заяви необхідно усунути протягом п`яти днів з дня отримання ухвали про залишення заяви без руху.

Керуючись вимогами статей 169, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

Залишити заяву Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області без руху.

Встановити заявнику п`ятиденний строк з дня отримання ухвали суду для усунення недоліків заяви.

Ухвала, відповідно до частини другої статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України, набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Василенко Г.Ю.

Дата ухвалення рішення23.12.2022
Оприлюднено26.12.2022
Номер документу108051094
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —810/1731/17

Ухвала від 27.01.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Василенко Г.Ю.

Ухвала від 23.12.2022

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Василенко Г.Ю.

Ухвала від 15.11.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Василенко Г.Ю.

Ухвала від 07.11.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Василенко Г.Ю.

Ухвала від 19.05.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Василенко Г.Ю.

Постанова від 09.06.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Василенко Г.Ю.

Ухвала від 19.05.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Василенко Г.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні