Ухвала
від 08.12.2022 по справі 570/6113/21
РІВНЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 570/6113/21

Номер провадження 2/570/472/2022

У Х в а л а

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

08 грудня 2022 року Рівненський районний суд Рівненської області

в особі судді Остапчук Л.В.

за участю: секретаря судового засідання Захарук Г.Л.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в місті Рівне за правилами загального позовного провадження

цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "ЗоряАгро"</a>, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Товариство зобмеженою відповідальністю"ГенероузЛенд" про розірвання договору оренди земельної ділянки,

в с т а н о в и в :

В провадженні Рівненського районного суду знаходиться вказана цивільна справа, по якій було відкрито провадження і яка призначена до слухання судом.

В підготовче судове засідання позивачка ОСОБА_2 в черговий раз не з`явилася хоча про дату, місце і час розгляду справи повідомлялася своєчасно та належним чином, про що свідчить її підпис про отримання судової повістки. Неодноразово вона подавала до суду клопотання про відкладення судового розгляду у зв`язку з мобілізацією її адвоката. Крім того в останнє судове засідання вона також подала клопотання про відкладення розгляду справи, оскільки між нею та відповідачем ТОВ "Зоря Агро" досягнуто попередньої згоди щодо добровільного врегулювання судового спору, шляхом укладення додаткової угоди про розірвання спірного договору оренди земельної ділянки, однак вони не можуть її підписати і здійснити її державну реєстрацію у строк до судового засідання, оскільки згідно повідомлення відділу ЦНАП у м.Рівне усі реєстраційні дії, пов`язані з внесенням записів в реєстр нерухомого майна призупинені до виготовлення нових ключів доступу державних реєстраторів та будуть відновлені після 25 грудня 2022 року. Повідомила, що після офіційної реєстрації додаткової угоди про розірвання спірного договору оренди земельної ділянки має намір подати до суду клопотання про залишення її позову без розгляду, у зв`язку із зникненням спору, як такого.

Представник відповідача ТОВ "Зоря Агро" в судове засідання не з`явився, хоча повідомлявся про слухання справи своєчасно і належним чином шляхом публікації оголошення про виклик на сайті Рівненського ра йонного суду Рівненської області. причину неявки суду не повідомив і від нього не надходило клопотань про слухання справи у його відсутності.

Відповідно п.3 ч.1 ст.257 ЦПК України, суд постановляє ухвалу про залишення заяви без розгляду, якщо належним чином повідомлений позивач повторно не з`явився в судове засідання або не повідомив про причини неявки, крім випадку, якщо від нього надійшла заява про розгляд справи за його відсутності і його нез`явлення не перешкоджає розгляду справи.

Дослідивши матеріали справи, враховуючи те, що позивачка повторно не з`явилася в судове засідання, хоча про слухання справи повідомлялася належним чином, суд вважає за необхідне залишити позов без розгляду. Залишення позову без розгляду не позбавляє позивачку права повторно звернутися до суду з аналогічним позовом після усунення умов, що були підставою для залишення заяви без розгляду.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає необхідним позов залишити без розгляду.

Керуючись ст.ст.257-261, 353, 354 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в :

Позов ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "ЗоряАгро"</a>, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Товариство зобмеженою відповідальністю"ГенероузЛенд" про розірвання договору оренди земельної ділянки - залишити без розгляду.

Ухвала суду може бути оскаржена до Рівненського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Рівненського апеляційного суду, а сторонами, що не були присутні в судовому засіданні у той же строк з моменту отримання її копії.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги або після розгляду такої скарги Апеляційним судом.

Суддя Остапчук Л.В.

Дата ухвалення рішення08.12.2022
Оприлюднено27.12.2022
Номер документу108068144
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них оренди

Судовий реєстр по справі —570/6113/21

Ухвала від 08.12.2022

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Остапчук Л.В.

Ухвала від 28.12.2021

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Остапчук Л.В.

Ухвала від 28.12.2021

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Остапчук Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні