Ухвала
від 26.12.2022 по справі 564/2427/22
КОСТОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

Справа № 564/2427/22

26 грудня 2022 року

Костопільський районний суд Рівненської області в складі:

головуючої судді Грипіч Л. А.

з участю секретаря Вознюк Ю.В.

позивача не з`явився

представника позивача не з`явився

відповідачів не з`явились

представника відповідачів не з`явився

третьої особи не з`явився

розглянувши у підготовчому засіданні в м.Костопіль цивільну справу №564/2427/22 за позовом ОСОБА_1 до Деражненської сільськоїради, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ,третя особабез самостійнихвимог Головне управлінняДержгеокадастру уРівненській області про визнання незаконним та скасування рішень органу місцевого самоврядування, скасування державної реєстрації прав власності на земельні ділянки та скасування державної реєстрації земельних ділянок,

ВСТАНОВИВ:

21листопада 2022року доКостопільського районногосуду Рівненськоїобласті засобамипоштового зв`язкунадійшла позовназаява ОСОБА_1 до Деражненськоїсільської ради, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ,третя особабез самостійнихвимог Головне управлінняДержгеокадастру уРівненській області про визнання незаконним та скасування рішень органу місцевого самоврядування, скасування державної реєстрації прав власності на земельні ділянки та скасування державної реєстрації земельних ділянок.

Ухвалою суду від 29 листопада 2022 відкрито провадження у справі, вирішено розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження, призначено підготовче судове засідання на 14:00 год 26 грудня 2022 року.

До початку підготовчого судового засідання від представника позивача адвоката Курганської Олени Вікторівни, надійшло клопотання про зупинення провадження у справі.

Клопотання мотивоване тим, що позивач у справі померла і до залучення у справі правонаступника спадкоємця спірного майна, слід зупинити провадження. На підтвердження вказаної обставини до клопотання долучено копію свідоцтва про смерть ОСОБА_1 .

Сторони в судове засідання не з`явились.

Відповідно до ч.2 ст.247 Цивільного процесуального кодексу України, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

У зв`язку з відсутністю усіх сторін по справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Дослідивши подане клопотання суд дійшов таких висновків.

Так судом встановлено, що позивач ОСОБА_1 18 ІНФОРМАЦІЯ_1 померла, що підтверджується свідоцтвом про смерть серії НОМЕР_1 , виданим 21.11.2022 виконавчим комітетом Деражненської сільської ради Рівненського району Рівненської області, актовий запис про смерть №75.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.251 ЦПК України, суд зобов`язанийзупинити провадженняу справіу разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, яка була стороною у справі, якщо спірні правовідносини допускають правонаступництво.

Враховуючи предмет спору у справі, суд дійшов висновку, що слід зупинити провадження у справі до набуття спадкоємцем (спадкоємцями) ОСОБА_1 прав спадкоємця та можливості їх реалізації, яке відбудеться після спливу строку для подання заяви про прийняття спадщини.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.251, 260, 353 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Провадження у цивільній справі №564/2427/22 за позовом ОСОБА_1 до Деражненської сільськоїради, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ,третя особабез самостійнихвимог Головне управлінняДержгеокадастру уРівненській області про визнання незаконнимта скасуваннярішень органумісцевого самоврядування,скасування державноїреєстрації праввласності наземельні ділянкита скасуваннядержавної реєстраціїземельних ділянок зупинити до спливу строку прийняття спадщини після померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 Янковської ОСОБА_4 , а саме до 18.05.2022.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку безпосередньо до Рівненського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги в 15-денний строк з моменту її підписання суддею.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного тексту ухвали.

Повний текст ухвали складено 26 грудня 2022 року.

СуддяЛ. А. Грипіч

Дата ухвалення рішення26.12.2022
Оприлюднено28.12.2022
Номер документу108090039
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання незаконним та скасування рішень органу місцевого самоврядування, скасування державної реєстрації прав власності на земельні ділянки та скасування державної реєстрації земельних ділянок

Судовий реєстр по справі —564/2427/22

Ухвала від 26.12.2022

Цивільне

Костопільський районний суд Рівненської області

Грипіч Л. А.

Ухвала від 29.11.2022

Цивільне

Костопільський районний суд Рівненської області

Грипіч Л. А.

Ухвала від 23.11.2022

Цивільне

Костопільський районний суд Рівненської області

Грипіч Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні