Рішення
від 21.12.2022 по справі 946/1878/22
ІЗМАЇЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 946/1878/22

Провадження № 2/946/2356/22

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

21 грудня 2022 року Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

в складі: головуючого судді - Бурнусуса О.О.,

за участю: секретаря судового засідання - Коробко О.Д.,

представника позивача - Шебалдіної Є.Г. ,

відповідача - ОСОБА_2 ,

представника відповідача - ОСОБА_3 ,

представника третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору - Чакір Н.О. ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду міста Ізмаїла в загальному порядку цивільну справу за позовом органу опіки та піклування виконавчого комітету Ізмаїльської міської ради Ізмаїльського району Одеської області до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог - комунальний заклад «Ізмаїльський міський центр соціально - психологічної реабілітації дітей» Ізмаїльської міської ради про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів, -

В С Т А Н О В И В:

Орган опіки та піклування виконавчого комітету Ізмаїльської міської ради Ізмаїльського району Одеської області звернувся до суду з позовом до ОСОБА_2 ,про позбавлення його батьківських прав у відношенні до малолітніх ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та стягнення з ОСОБА_2 щомісячно на користь опікуна або дитячого закладу, в якому будуть перебувати діти, аліментів на утримання ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , у розмірі однієї чверті заробітку (доходу) платника аліментів, але не менше 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, починаючи стягнення з дати подачі позовної заяви до досягнення дітьми повноліття.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що відповідач є батьком дітей. Згідно наказу № 49 від 17.05.2021 року служби у справах дітей Ізмаїльської міської ради Ізмаїльського району Одеської області малолітні діти перебувають на обліку дітей, які опинились в складних життєвих обставинах. Відповідно до клопотання адміністрації загальноосвітньої школи № 8 І-ІІІ ступенів м. Ізмаїла Ізмаїльського району Одеської області малолітніх дітей - ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , влаштовано до КЗ «Ізмаїльський міський центр соціально - психологічної реабілітації дітей». ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , потребував медичної допомоги. Діти не забезпечені технічним засобами для дистанційного навчання. З 17.05.2021 року діти перебувають на повному державному забезпеченні та проходять психолого - педагогічну реабілітацію у КЗ «Ізмаїльський міський центр соціально - психологічної реабілітації дітей». Батько не створив належних умов для повернення дітей в сім`ю, протягом всього періоду не відвідував дітей в закладі та не мав бажання повернути дітей в сім`ю. Зазначені фактори можна розцінювати як ухилення від виконання своїх обов`язків по вихованню дітей, свідомого нехтування своїми обов`язками. Підставами для позбавлення відповідача батьківських прав зазначають ухилення його від виконання обов`язків по вихованню дітей та протягом шести місяців не виявив щодо дітей батьківського піклування.

В судовому засіданні представник позивача підтримала позовні вимоги, просила позов задовольнити.

В судовому засіданні відповідач та його представник позовні вимоги не визнали в повному обсязі. Відповідачем був наданий відзив на позовну заяву, де зазначено, що після того як діти були влаштовані до КЗ «Ізмаїльський міський центр соціально - психологічної реабілітації дітей» він неодноразово звертався до органу опіки та піклування з проханням повернення дітей до додому. Весь час перебування дітей в КЗ «Ізмаїльський міський центр соціально - психологічної реабілітації дітей» ОСОБА_2 неодноразово відвідував дітей. Звернувся до суду з позовною заявою про повернення дітей батьку. На даний час відповідач офіційно працевлаштований, облаштував в квартирі окремі спальні місця для дітей, придбав комп`ютер для можливості навчання дітей дистанційно. ОСОБА_2 від виконання своїх батьківських обов`язків не ухиляється.

В судовому засіданні представник третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору КЗ «Ізмаїльський міський центр соціально - психологічної реабілітації дітей» вирішення питання щодо позовних вимог залишила на розсуд суду.

Вислухавши пояснення осіб, які беруть участь у справі, вивчивши й дослідивши матеріали справи, суд, на підставі фактів, встановлених у судовому засіданні, дійшов наступного висновку.

Ухвалою Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області від 11.07.2022 року провадження по справі було відкрито.

Ухвалою Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області від 19.10.2022 року закрито підготовче провадження по справі за позовом органу опіки та піклування виконавчого комітету Ізмаїльської міської ради Ізмаїльського району Одеської області до ОСОБА_7 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог - комунальний заклад «Ізмаїльський міський центр соціально - психологічної реабілітації дітей» про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів та справу призначено до судового розгляду по суті в загальному позовному провадженні.

Судом було встановлено, що рішенням Татарбунарського районного суду Одеської області від 16.04.2019 року було визнано ОСОБА_7 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_3 у м. Ізмаїл Одеської області, громадянина України, батьком дітей: ОСОБА_6 , яка народилась ІНФОРМАЦІЯ_1 у м. Татарбунари Одеської області, та ОСОБА_10 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_2 у м. Татарбунари Одеської області та вирішено внести зміни до актових записів про народження дітей.

28.05.2019 року Татарбунарським районним відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції в Одеській області повторно було видано свідоцтво про народження серії НОМЕР_1 на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , де батьком вказаний ОСОБА_7 .

28.05.2019 року Татарбунарським районним відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції в Одеській області повторно було видано свідоцтво про народження серії НОМЕР_2 на ім`я ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , де батьком вказаний ОСОБА_7 .

Рішенням Татарбунарського районного суду Одеської області від 14.08.2019 року було позбавлено ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , батьківських прав відносно її неповнолітніх дітей - ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Рішенням Татарбунарського районного суду Одеської області від 26.05.2020 року шлюб, зареєстрований 15.09.2016 року Татарбунарським районним відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції в Одеській області між ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , та ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , був розірваний та було вирішено стягувати з ОСОБА_8 на користь ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , на утримання неповнолітніх дітей: ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , аліменти у розмірі половини всіх видів заробітку (доходу), але не менш ніж 50 % прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку щомісячно, починаючи з 10.03.2020 року, та до досягнення дітьми повноліття.

Згідно з наказом № 49 від 17.05.2021 року служби у справах дітей Ізмаїльської міської ради Ізмаїльського району Одеської області, малолітні ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , перебувають на обліку дітей, які опинились в складних життєвих обставинах.

Згідно з наказом № 18 від 24.05.2021 року Ізмаїльського міського центру соціальних служб, сім`я ОСОБА_2 перебуває на обліку сімей, які опинились в складних життєвих обставинах.

Відповідно до клопотання адміністрації загальноосвітньої школи № 8 І-ІІІ ступенів м. Ізмаїла Ізмаїльського району Одеської області № 97 від 17.05.2021 року, малолітніх дітей ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , влаштовано до КЗ «Ізмаїльський міський центр соціально - психологічної реабілітації дітей».

Згідно з актом обстеження від 07.07.2021 року ОСОБА_7 разом з матір`ю та дітьми проживають за адресою: АДРЕСА_1 . Умови проживання не відповідають санітарним нормам: різностатеві діти сплять на одному ліжку в одній кімнаті з батьком, один робочий стіл на двох дітей, відсутні технічні засоби для дистанційного навчання, діти не забезпеченні одягом та продуктам харчування.

Службою у справах дітей Ізмаїльської міської ради Ізмаїльського району Одеської області ОСОБА_2 надано згоду на відвідування дітей у державному закладі № 01-26/429/21 від 21.05.2021 року.

На засіданні комісії з питань захисту прав дитини, протокол засідання № 8, було розглянуто питання про доцільність повернення дітей в сім`ю та членами комісії прийнято рішення про недоцільність повернення в сім`ю батька малолітніх ОСОБА_2 .

Згідно з висновком органу опіки та піклування виконавчого комітету Ізмаїльської міської ради Ізмаїльського району Одеської області № 01/21-237 від 11.03.2022 року позбавлення батьківських прав ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , у відношенні до малолітніх ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , є доцільним та таким, що відповідає інтересам дітей.

Сім`я, дитинство, материнство і батьківство охороняються державою (частина третя статті 51 Конституції України).

За частиною сьомою статті 7 СК України дитина має бути забезпечена можливістю здійснення її прав, установлених Конституцією України, Конвенцією про права дитини, іншими міжнародними договорами України, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України.

Згідно до ч. 2 ст. 11 ЗУ «Про охорону дитинства» - кожна дитина має право на проживання в сім`ї разом з батьками або в сім`ї одного з них та на піклування батьків.

Частиною 1 статті 14 ЗУ «Про охорону дитинства» визначено, що діти та батьки не повинні розлучатися всупереч їх волі, за винятком випадків, коли таке розлучення необхідне в інтересах дитини і цього вимагає рішення суду, що набрало законної сили.

Згідно до ч. 3 ст. 5 СК України - держава забезпечує пріоритет сімейного виховання дитини.

Відповідно до статті 8 ЗУ «Про охорону дитинства» кожна дитина має право на рівень життя, достатній для її фізичного, інтелектуального, морального, культурного, духовного і соціального розвитку. Батьки або особи, які їх замінюють, несуть відповідальність за створення умов, необхідних для всебічного розвитку дитини, відповідно до законів України.

Дитина є найбільш вразливою стороною в ході будь-яких сімейних конфліктів, оскільки на її долю випадає найбільше страждань та втрат. Судовий розгляд сімейних спорів, у яких зачіпаються інтереси дитини, є особливо складним, оскільки в його процесі вирішуються не просто спірні питання між батьками та іншими особами, а визначається доля дитини, а тому результат судового розгляду повинен бути спрямований на захист найкращих інтересів дитини.

Пунктами 1, 2 статті 3 Конвенції про права дитини від 20 листопада 1989 року, ратифікованої Верховною Радою України 27 лютого 1991 року, передбачено, що в усіх діях щодо дітей, незалежно від того, здійснюються вони державними чи приватними установами, що займаються питаннями соціального забезпечення, судами, адміністративними чи законодавчими органами, першочергова увага приділяється якнайкращому забезпеченню інтересів дитини. Дитині забезпечується такий захист і піклування, які необхідні для її благополуччя, беручи до уваги права й обов`язки її батьків, опікунів чи інших осіб, які відповідають за неї за законом.

У статті 9 Конвенції ООН про права дитини від 20 листопада 1989 року передбачено, що держави-учасниці поважають право дитини, яка розлучається з одним чи обома батьками, підтримувати на регулярній основі особисті відносини і прямі контакти з обома батьками, за винятком випадків, коли це суперечить найкращим інтересам дитини. Батьки або у відповідних випадках законні опікуни несуть основну відповідальність за виховання і розвиток дитини. Найкращі інтереси дитини є предметом їх основного піклування (стаття 18).

ЄСПЛ зауважує, що оцінка загальної пропорційності будь-якого вжитого заходу, що може спричинити розрив сімейних зв`язків, вимагатиме від судів ретельної оцінки низки факторів та залежно від обставин відповідної справи вони можуть відрізнятися. Проте необхідно пам`ятати, що основні інтереси дитини є надзвичайно важливими. При визначенні основних інтересів дитини у кожному конкретному випадку необхідно враховувати дві умови: по-перше, у якнайкращих інтересах дитини буде збереження її зв`язків із сім`єю, крім випадків, коли сім`я виявляється особливо непридатною або явно неблагополучною; по-друге, у якнайкращих інтересах дитини буде забезпечення її розвитку у безпечному, спокійному та стійкому середовищі, що не є неблагополучним (MAMCHUR v. UKRAINE, № 10383/09, § 100, ЄСПЛ, від 16 липня 2015 року).

Статтею 150 СК України визначено обов`язок батьків щодо виховання та розвитку дитини.

Згідно з частинами другою та четвертою статті 155 СК України батьківські права не можуть здійснюватися всупереч інтересам дитини. Ухилення батьків від виконання батьківських обов`язків є підставою для покладення на них відповідальності, встановленої законом.

Відповідно до статті 165 СК України право на звернення до суду з позовом про позбавлення батьківських прав мають один з батьків, опікун, піклувальник, особа, в сім`ї якої проживає дитина, заклад охорони здоров`я, навчальний або інший дитячий заклад, в якому вона перебуває, орган опіки та піклування, прокурор, а також сама дитина, яка досягла чотирнадцяти років.

Підстави позбавлення батьківських прав передбачені частиною першою статті 164 СК України, у якій зазначено, що мати, батько можуть бути позбавлені судом батьківських прав, якщо вона, він: 1) не забрали дитину з пологового будинку або з іншого закладу охорони здоров`я без поважної причини і протягом шести місяців не виявляли щодо неї батьківського піклування; 2) ухиляються від виконання своїх обов`язків щодо виховання дитини та/або забезпечення здобуття нею повної загальної середньої освіти; 3) жорстоко поводяться з дитиною; 4) є хронічними алкоголіками або наркоманами; 5) вдаються до будь-яких видів експлуатації дитини, примушують її до жебракування та бродяжництва; 6) засуджені за вчинення умисного кримінального правопорушення щодо дитини.

Відповідно до частин четвертої-шостої статті 19 СК України при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, виселення дитини, зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою.

Орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

Суд може не погодитися з висновком органу опіки та піклування, якщо він є недостатньо обґрунтованим, суперечить інтересам дитини.

У пунктах 15, 16 постанови Пленуму Верховного Суду України від 30 березня 2007 року № 3 "Про практику застосування судами законодавства при розгляді справ про усиновлення і про позбавлення та поновлення батьківських прав" судам роз`яснено, що позбавлення батьківських прав є крайнім заходом впливу на осіб, які не виконують батьківських обов`язків, а тому питання про його застосування необхідно вирішувати лише після повного, всебічного, об`єктивного з`ясування обставин справи, зокрема ставлення батьків до дітей. Ухилення батьків від виконання своїх обов`язків має місце, коли вони не піклуються про фізичний і духовний розвиток дитини, її навчання, підготовку до самостійного життя, зокрема: не забезпечують необхідного харчування, медичного догляду, лікування дитини, що негативно впливає на її фізичний розвиток як складову виховання; не спілкуються з дитиною в обсязі, необхідному для її нормального самоусвідомлення, не надають дитині доступу до культурних та інших духовних цінностей; не сприяють засвоєнню нею загальновизнаних норм моралі; не виявляють інтересу до її внутрішнього світу; не створюють умов для отримання нею освіти. Зазначені фактори, як кожен окремо, так і в сукупності, можна розцінювати як ухилення від виховання дитини лише за умови винної поведінки батьків, свідомого нехтування своїми обов`язками.

Тлумачення пункту 2 частини першої статті 164 СК України дозволяє зробити висновок, що ухилення від виконання своїх обов`язків по вихованню дитини може бути підставою для позбавлення батьківських прав лише за умови винної поведінки батьків, свідомого нехтування ними своїми обов`язками.

Відповідно до частини четвертої статті 263 ЦПК України при виборі і застосуванні норми права до спірних правовідносин суд враховує висновки щодо застосування відповідних норм права, викладені в постановах Верховного Суду.

У постанові Верховного Суду від 17 червня 2021 року у справі № 643/7876/18 зазначено, що, позбавлення батьківських прав (тобто прав на виховання дитини, захист її інтересів, на відібрання дитини в інших осіб, які незаконно її утримують, та інше), що надані батькам до досягнення дитиною повноліття і ґрунтуються на факті споріднення з нею, є крайнім заходом впливу на осіб, які не виконують батьківських обов`язків, а тому питання про його застосування слід вирішувати лише після повного, всебічного, об`єктивного з`ясування обставин справи, зокрема ставлення батьків до дітей. Зважаючи на те що позбавлення батьківських прав є крайнім заходом, суд може у виняткових випадках при доведеності винної поведінки когось із батьків або їх обох, з урахуванням її характеру, особи батька і матері, а також інших конкретних обставин справи відмовити в задоволенні позову про позбавлення цих прав, попередивши відповідача про необхідність змінити ставлення до виховання дитини (дітей) і поклавши на орган опіки та піклування контроль за виконанням ним батьківських обов`язків. Таким чином, позбавлення батьківських прав допускається лише тоді, коли змінити поведінку батьків у кращу сторону неможливо, і лише за наявності вини у діях батьків.

ЄСПЛ у справі "Хант проти України" від 07 грудня 2006 року (заява № 31111/04) наголошував на тому, що питання сімейних відносин має ґрунтуватися на оцінці особистості заявника та його поведінці. Факт заперечення заявником проти позову про позбавлення його батьківських прав також може свідчити про його інтерес до дитини.

Судом було встановлено, що ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , працює в приватному акціонерному товаристві «Ізмаїльський целюлозно - картонний комбінат» слюсарем - ремонтником п`ятого розряду цеху з виробництва картону з 24.05.2022 року, що підтверджено довідкою № 290 від 23.08.2022 року, наданою приватним акціонерним товариством «Ізмаїльський целюлозно- картонний комбінат».

26.08.2022 року ОСОБА_2 звернувся до Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області з позовом до служби у справах дітей Ізмаїльської міської ради Ізмаїльського району Одеської області, КЗ «Ізмаїльський міський центр соціально - психологічної реабілітації дітей» Ізмаїльської міської ради Ізмаїльського району Одеської області про повернення дітей батьку.

Згідно акту обстеження умов проживання від 30.11.2022 року, проведено обстеження умов проживання ОСОБА_7 за адресою: АДРЕСА_1 , умови проживання задовільні. Для виховання та розвитку дитини створені такі умови: у дітей є двохповерхове ліжко, письмовий стіл, особисті речі і підготовлені технічні засоби для дистанційного навчання.

В судовому засіданні представник КЗ «Ізмаїльський міський центр соціально - психологічної реабілітації дітей» підтвердила, що з часу влаштування дітей до центру відповідач неодноразово відвідував їх, на даний час діти перебувають за кордоном та ОСОБА_2 передав дітям телефон та продовжує з ними спілкування.

Відповідач ОСОБА_2 хоча й не в повній мірі, проте в міру своїх здібностей і можливостей займався вихованням дітей, бажає їх повернути в сім`ю, намагається не втратити з ними зв`язок, а також активно заперечує проти позбавлення його батьківських прав. Активна позиція відповідача в суді, надання ним доказів, свідчить про те, що він не є такою особою, щодо якої існує необхідність позбавлення батьківських прав.

З урахуванням якнайкращих інтересів дітей, бажання відповідача брати участь у вихованні та спілкуванні з дітьми (дочкою та сином) та з огляду на відсутність виключних підстав для позбавлення ОСОБА_2 батьківських прав, суд приходить до висновку про відмову в задоволенні позовних вимог про позбавлення відповідача батьківських прав, а також і похідних вимог - про стягнення аліментів, однак враховуючи наявну винну поведінку відповідача, що на даний час змінилась, суд вважає за необхідне попередити останнього про необхідність змінити ставлення до виховання своїх малолітніх дітей, виконуючи в подальшому обов`язки щодо виховання та утримання дітей, передбачені сімейним законодавством в повному обсязі.

Керуючись ст.ст. 12, 13, 259, 263-265 ЦПК України, -

В И Р І Ш И В:

В задоволенні позову органу опіки та піклування виконавчого комітету Ізмаїльської міської ради Ізмаїльського району Одеської області (місце знаходження: 68600, Одеська область, Ізмаїльський район, м. Ізмаїл, пр. Незалежності, 62, ЄДРПОУ - 25915746) до ОСОБА_7 (місце проживання: АДРЕСА_2 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_3 ), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог - комунальний заклад «Ізмаїльський міський центр соціально - психологічної реабілітації дітей» Ізмаїльської міської ради (місце знаходження: 68609, Одеська область, Ізмаїльський район, м. Ізмаїл, вул. Кафедральна, 20, ЄДРПОУ 26016412)про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів - відмовити.

Попередити ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , про необхідність змінити ставлення до виховання малолітніх дітей ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , виконуючи в подальшому обов`язки щодо виховання та утримання дітей, передбачені сімейним законодавством.

Покласти на органи опіки та піклування виконавчого комітету Ізмаїльської міської ради Ізмаїльського району Одеської області контроль за виконанням ОСОБА_2 батьківських обов`язків щодо виховання малолітніх дітей ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи,якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Рішення може бути оскаржено до Одеського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом 30-ти днів з дня складення повного судового рішення.

Повний текст рішення складено 26 грудня 2022 року

Суддя: О.О.Бурнусус

Дата ухвалення рішення21.12.2022
Оприлюднено28.12.2022
Номер документу108094781
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про стягнення аліментів

Судовий реєстр по справі —946/1878/22

Рішення від 21.12.2022

Цивільне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Бурнусус О. О.

Рішення від 21.12.2022

Цивільне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Бурнусус О. О.

Ухвала від 19.10.2022

Цивільне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Бурнусус О. О.

Ухвала від 10.07.2022

Цивільне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Бурнусус О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні