Ухвала
від 23.12.2022 по справі 127/29912/22
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Cправа № 127/29912/22

Провадження № 1-кс/127/12047/22

У Х В А Л А

Іменем України

23 грудня 2022 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницького області в складі

слідчого судді ОСОБА_1 ,

секретар судового засідання: ОСОБА_2 ,

розглянувши в судовому засіданні в м. Вінниці в залі суду клопотання слідчого першого відділу Управління з досудового розслідування військових правопорушень, а також порушень проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку, вчинених внаслідок ведення Російською Федерацією, із залученням представників інших держав, агресивної війни проти України Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий першого відділу Управління з досудового розслідування військових правопорушень, а також порушень проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку, вчинених внаслідок ведення Російською Федерацією, із залученням представників інших держав, агресивної війни проти України Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням, погодженим з прокурором ОСОБА_4 , про проведення обшуку, в якому просив надати дозвіл на проведення обшуку за місцем реєстрації ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 , право власності на яку зареєстровано за ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та ОСОБА_7 .

Клопотання мотивовано тим, що слідчими Державного бюро розслідувань, здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №62020000000000930 від 13.11.2020 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 365, ч. 5 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи Департаменту поліції охорони Національної поліції України (далі ДПО НПУ) та його відокремлених структурних підрозділів, а саме: Центру систем безпеки поліції охорони ДПО НПУ (далі ЦСБПО) та Управлінь поліції охорони (далі УПО) в областях ( Волинській, Житомирській, Закарпатській, Миколаївській, Тернопільській, Чернівецькій, Хмельницькій, Львівській, Сумській, Луганській, Донецькій, Дніпропетровській, Рівненській, Вінницькій та Кіровоградській), які, діючи умисно, з корисливих спонукань, вступивши у злочинну змову зі службовими особами комерційних підприємств, впровадили схему, пов`язану з проведенням узгоджених процедур закупівель/спрощених закупівель у відповідності до Закону України «Про публічні закупівлі», щодо постачання товарів охоронного та протипожежного призначення, замовниками яких є структурні підрозділи ДПО НПУ, відповідно до якої у торгах приймають участь наперед визначені підприємства, та в подальшому постачають обладнання за завищеними цінами, для заволодіння державними коштами в особливо великих розмірах.

Так, у період з 2017 по теперішній час службовими особами ДПО було здійснено розподіл ринку постачання товарів охоронного та пожежного призначення для потреб ЦСБПО та УПО в областях між підприємствами пов`язаними з ОСОБА_8 , а саме: ТОВ «ЛТД СМАРТ СІТІ» (ЄРДПОУ 33100459), ТОВ «ПАРАДОКС-ТЕКНОЛОДЖІ» (ЄРДПОУ 34478590), ТОВ «ІЦ ОХОРОННІ СИСТЕМИ» (код ЄРДПОУ 35920006), ТОВ ЛТД «ПАРАДОКС-ТЕКНОЛОДЖІ» (ЄРДПОУ 38488356) приймають участь у тендерних закупівлях та здійснюють постачання товарно-матеріальних цінностей до ЦСБПО, УПО в Івано-Франківській, Хмельницькій, Житомирській, Волинській, Закарпатській, Чернівецькій, Миколаївській, Тернопільській областях та підприємства пов`язаними з ОСОБА_9 : ТОВ «ГК ОРІОН» (ЄРДПОУ 23718326), ТОВ «СИСТЕМНА ІНТЕГРАЦІЯ» (ЄРДПОУ 41692113), ТОВ «ІНТЕРБЕЗПЕКА ЛТД» (ЄРДПОУ 38353845), ТОВ «ДЕФОРТ» (ЄРДПОУ 43839114), приймають участь у тендерних закупівлях та здійснюють постачання товарно-матеріальних цінностей до ЦСБПО, УПО в Львівській, Сумській, Луганській, Донецькій, Дніпропетровській, Рівненській, Вінницькій та Кіровоградській областях.

Крім того, установлено ще один епізод злочинної діяльності службових осіб ДПО НП України та ЦСБПО, який полягав у тому, що 08.02.2021 за результатами проведеної процедури закупівлі між ЦСБПО та ФОП ОСОБА_10 укладено договір про надання послуг з модернізації, обслуговування веб-сайту ЦСБПО. У подальшому службові особи ДПО НП України пролобіювали укладення між ФОП ОСОБА_10 та УПО в областях ще 38 договорів про надання рекламних послуг на загальну суму 1,58 млн. грн.

В подальшому, 27.07.2021 за результатами проведеної процедури закупівлі між ЦСБПО та ТОВ «ПРОМО АКТИВ» (ЄДРПОУ 43188551), яке фактично підконтрольне ФОП ОСОБА_10 , укладено договір про надання послуг із проведення контекстно-медійної рекламної кампанії в пошуковій системі «Гугл» на загальну суму 820 тис. грн.

Як наслідок, 01.09.2021 за результатами проведеної спрощеної закупівлі між ЦСБПО та ТОВ «ГУГЛ» було укладено договір про надання рекламних послуг на суму 1,2 млн. грн.

До реалізації злочинної схеми із заволодіння державними коштами може бути причетний секретар тендерного комітету Управління поліції охорони в Тернопільській області ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 .

Є достатні підстави вважати, що за місцем реєстрації ОСОБА_5 , за адресою: АДРЕСА_1 , знаходитись речі та документи за період з 2017 року по теперішній час, що зберегли на собі сліди вчинення кримінального правопорушення тощо та мають значення для кримінального провадження , а саме: мобільні телефони, комп`ютерна техніка, флеш-носії, жорсткі диски, оригінали документів та чорнові записи, пов`язані з підприємствами ТОВ «ПАРАДОКС-ТЕКНОЛОДЖІ», ТОВ «ЛТД СМАРТ СІТІ», ТОВ «ІЦ ОХОРОННІ СИСТЕМИ», ТОВ «КТЦ ОХОРОННІ СИСТЕМИ», оригінали документів (накази, положення), які стосуються створення та діяльності тендерного комітету Управління поліції охорони в Тернопільській області Департаменту поліції охорони Національної поліції України (далі УПО в Тернопільській області), накази про визначення та зміну складу тендерного комітету, накази про призначення уповноваженої (их) особи (осіб) з проведення процедур закупівель/спрощених закупівель; річні плани доходів та видатків УПО в Тернопільській області, затверджені рішеннями Департаменту поліції охорони НП України, на періоди з 2017 по 2022 роки, договори з Державним підприємством «Прозоро» та приватними авторизованими електронними майданчиками щодо використання електронної системи закупівель для участі у процедурах закупівель/спрощених закупівлях у відповідності до Закону України «Про публічні закупівлі», оригінали документів щодо організації та проведення процедур закупівель/спрощених закупівель, замовником УПО в Тернопільській області.

Вказані речі, документи та кошти, мають суттєве значення для кримінального провадження № 62020000000000930 від 13.11.2020 та знаходяться у житлі за місцем реєстрації ОСОБА_5 , за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна квартира розташована за адресою АДРЕСА_1 , АДРЕСА_2 належить ОСОБА_6 , АДРЕСА_2 належить ОСОБА_7 та 1/3 належить ОСОБА_7 .

Вказані речі, документи та відомості, що у них містяться, можуть бути використані як докази стороною обвинувачення для підтвердження події кримінального правопорушення, з`ясування фактичного перебігу досліджуваних подій, встановлення винних осіб, доведення винуватості осіб.

На підставі викладеного слідчий звернувся до суду з даним клопотанням та просив його задовольнити.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив його задовольнити, однак на проголошення судового рішення слідчий не з`явився.

Слідчий суддя, дослідивши клопотання слідчого та додані до нього матеріали, дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, з огляду та таке.

Статтею 30 Конституції України кожному гарантується недоторканність житла чи іншого володіння особи.

Відповідно до статті 8 Європейської конвенції про захист прав людини і основоположних свобод від 04 листопада 1950 року кожен має право на повагу до свого приватного і сімейного життя, до свого житла і кореспонденції.

Органи державної влади не можуть втручатись у здійснення цього права, за винятком випадків, коли втручання здійснюється згідно із законом і є необхідним у демократичному суспільстві в інтересах національної та громадської безпеки чи економічного добробуту країни, для запобігання заворушенням чи злочинам, для захисту здоров`я чи моралі або для захисту прав і свобод інших осіб.

Відповідно до частини першої статті 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті.

В той же час, згідно з частиною першою статті 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Обшук - це слідча дія, що являє собою процесуальне примусове обстеження приміщень, місцевості, окремих осіб з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте в результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Фактичною підставою для проведення обшуку є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення його мети. До них, зокрема, можна віднести достатні відомості про те, що знаряддя кримінального правопорушення або майно (речі й цінності), здобуте у результаті його вчинення, а також інші предмети і документи, що мають значення для розкриття правопорушення чи забезпечення цивільного позову, відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення знаходяться в певному приміщенні або місці чи в якої-небудь особи.

Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді місцевого загального суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування. (ч. 2 ст. 234 КПК)

З матеріалів доданих до клопотання вбачається, що слідчими Державного бюро розслідувань, здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №62020000000000930 від 13.11.2020 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 365, ч. 5 ст. 191 КК України.

Першочергово досудове розслідування вказаного провадження здійснювалося слідчими третього відділу Управління з розслідування кримінальних правопорушень, вчинених військовослужбовцями, Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань, в подальшому - слідчими другого слідчого відділу (з дислокацією у м. Житомирі) ТУ ДБР, розташованого у місті Хмельницькому.

Однак, постановою прокурора другого відділу першого управління процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання публічного обвинувачення Департаменту нагляду за додержанням законів органами Державного бюро розслідувань Офісу Генерального прокурора ОСОБА_4 ввід 14.12.2022 підслідність у кримінальному провадженні №62020000000000930 від 13.11.2020, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 365, ч. 5 ст. 191 КК України, визначено за слідчими четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Вінниці) ТУ ДБР, розташованого у місті Хмельницькому.

З витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань №62020000000000930 від 13.11.2020 слідує, що відомості внесенні з приводу наступних обставин:

№1 - За фактом вчинення кримінального правопорушення посадовими особами Управління поліції охорони ряду областей України, які перевищуючи свої службові повноваження, діючи за попередньою змовою з посадовими особами різних юридичних осіб, здійснили розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 365 КК).

№2 - За фактом вчинення посадовими особами Управління поліції охорони ряду областей України, які перевищуючи свої службові повноваження, діючи за попередньою змовою з посадовими особами різних юридичних осіб, здійснили розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК).

Обґрунтовуючи клопотання слідчим зазначається, що в ході проведення досудового розслідування було встановлено, що службові особи Департаменту поліції охорони Національної поліції України (далі ДПО НПУ) та його відокремлених структурних підрозділів, а саме: Центру систем безпеки поліції охорони ДПО НПУ (далі ЦСБПО) та Управлінь поліції охорони (далі УПО) в областях (Волинській, Житомирській, Закарпатській, Миколаївській, Тернопільській, Чернівецькій, Хмельницькій, Львівській, Сумській, Луганській, Донецькій, Дніпропетровській, Рівненській, Вінницькій та Кіровоградській), які, діючи умисно, з корисливих спонукань, вступивши у злочинну змову зі службовими особами комерційних підприємств, впровадили схему, пов`язану з проведенням узгоджених процедур закупівель/спрощених закупівель у відповідності до Закону України «Про публічні закупівлі», щодо постачання товарів охоронного та протипожежного призначення, замовниками яких є структурні підрозділи ДПО НПУ, відповідно до якої у торгах приймають участь наперед визначені підприємства, та в подальшому постачають обладнання за завищеними цінами, для заволодіння державними коштами в особливо великих розмірах.

Так, у період з 2017 по теперішній час службовими особами ДПО було здійснено розподіл ринку постачання товарів охоронного та пожежного призначення для потреб ЦСБПО та УПО в областях між підприємствами пов`язаними з ОСОБА_8 , а саме: ТОВ «ЛТД СМАРТ СІТІ» (ЄРДПОУ 33100459), ТОВ «ПАРАДОКС-ТЕКНОЛОДЖІ» (ЄРДПОУ 34478590), ТОВ «ІЦ ОХОРОННІ СИСТЕМИ» (код ЄРДПОУ 35920006), ТОВ ЛТД «ПАРАДОКС-ТЕКНОЛОДЖІ» (ЄРДПОУ 38488356) приймають участь у тендерних закупівлях та здійснюють постачання товарно-матеріальних цінностей до ЦСБПО, УПО в Івано-Франківській, Хмельницькій, Житомирській, Волинській, Закарпатській, Чернівецькій, Миколаївській, Тернопільській областях та підприємства пов`язаними з ОСОБА_9 : ТОВ «ГК ОРІОН» (ЄРДПОУ 23718326), ТОВ «СИСТЕМНА ІНТЕГРАЦІЯ» (ЄРДПОУ 41692113), ТОВ «ІНТЕРБЕЗПЕКА ЛТД» (ЄРДПОУ 38353845), ТОВ «ДЕФОРТ» (ЄРДПОУ 43839114), приймають участь у тендерних закупівлях та здійснюють постачання товарно-матеріальних цінностей до ЦСБПО, УПО в Львівській, Сумській, Луганській, Донецькій, Дніпропетровській, Рівненській, Вінницькій та Кіровоградській областях.

Крім того, установлено ще один епізод злочинної діяльності службових осіб ДПО НП України та ЦСБПО, який полягав у тому, що 08.02.2021 за результатами проведеної процедури закупівлі між ЦСБПО та ФОП ОСОБА_10 укладено договір про надання послуг з модернізації, обслуговування веб-сайту ЦСБПО. У подальшому службові особи ДПО НП України пролобіювали укладення між ФОП ОСОБА_10 та УПО в областях ще 38 договорів про надання рекламних послуг на загальну суму 1,58 млн. грн.

В подальшому, 27.07.2021 за результатами проведеної процедури закупівлі між ЦСБПО та ТОВ «ПРОМО АКТИВ» (ЄДРПОУ 43188551), яке фактично підконтрольне ФОП ОСОБА_10 , укладено договір про надання послуг із проведення контекстно-медійної рекламної кампанії в пошуковій системі «Гугл» на загальну суму 820 тис. грн.

Як наслідок, 01.09.2021 за результатами проведеної спрощеної закупівлі між ЦСБПО та ТОВ «ГУГЛ» було укладено договір про надання рекламних послуг на суму 1,2 млн. грн.

До реалізації злочинної схеми із заволодіння державними коштами може бути причетний секретар тендерного комітету Управління поліції охорони в Тернопільській області ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 .

На думку органу досудового розслідування є достатні підстави вважати, що за місцем реєстрації ОСОБА_5 , за адресою: АДРЕСА_1 , знаходитись речі та документи за період з 2017 року по теперішній час, що зберегли на собі сліди вчинення кримінального правопорушення тощо та мають значення для кримінального провадження, а саме: мобільні телефони, комп`ютерна техніка, флеш-носії, жорсткі диски, оригінали документів та чорнові записи, пов`язані з підприємствами ТОВ «ПАРАДОКС-ТЕКНОЛОДЖІ», ТОВ «ЛТД СМАРТ СІТІ», ТОВ «ІЦ ОХОРОННІ СИСТЕМИ», ТОВ «КТЦ ОХОРОННІ СИСТЕМИ», оригінали документів (накази, положення), які стосуються створення та діяльності тендерного комітету Управління поліції охорони в Тернопільській області Департаменту поліції охорони Національної поліції України (далі УПО в Тернопільській області), накази про визначення та зміну складу тендерного комітету, накази про призначення уповноваженої (их) особи (осіб) з проведення процедур закупівель/спрощених закупівель; річні плани доходів та видатків УПО в Тернопільській області, затверджені рішеннями Департаменту поліції охорони НП України, на періоди з 2017 по 2022 роки, договори з Державним підприємством «Прозоро» та приватними авторизованими електронними майданчиками щодо використання електронної системи закупівель для участі у процедурах закупівель/спрощених закупівлях у відповідності до Закону України «Про публічні закупівлі», оригінали документів щодо організації та проведення процедур закупівель/спрощених закупівель, замовником УПО в Тернопільській області.

Поряд з цим, як пояснив в судовому засіданні слідчий ОСОБА_3 та вбачається з матеріалів кримінального провадження, вищевказані обставини вчинення кримінальних правопорушень підтверджуються оперативною інформацією зафіксованою в рапортах працівників поліції та ДБР, положенням про управління поліції охорони в Тернопільській області, протоколом огляду від 06-07.09.2021 сторінки офіційного сайту майданчику публічних закупівель «Prozorro», а також численними матеріалами негласних слідчих (розшукових) дій, проведених в межах кримінального провадження №62020000000000930 від 13.11.2020, які досліджені в судовому засіданні.

Як уже зазначалося, згідно з частиною першою статті 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно №316540962 від 01.12.2022 право власності на нерухоме майно за адресою: АДРЕСА_1 , зареєстровано за ОСОБА_6 (1/3 частка), ОСОБА_7 (1/3 частка) та ОСОБА_7 (1/3 частка).

В судовому засіданні слідчий пояснив, що ОСОБА_6 являється дружиною ОСОБА_5 , що підтверджується особовоми картками вказаних осіб.

З огляду на вищевикладене слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав вважати, що за місцем реєстрації ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 , може зберігатися майно (речі та документи) які можуть бути використані як докази стороною обвинувачення для підтвердження події кримінального правопорушення, з`ясування фактичного перебігу досліджуваних подій, встановлення винних осіб, доведення винуватості осіб.

Таким чином, зважаючи на необхідність всебічного, повного і неупередженого дослідження всіх обставин кримінального правопорушення, надання їм належної правової оцінки та прийняття законних процесуальних рішень в передбачені кримінальним процесуальним законодавством строки, з метою здобуття фактичних даних, які дадуть можливість встановити наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню, виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення речей, слідчий суддя вважає клопотання про обшук обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

При цьому, враховуючи характер вчиненого кримінального правопорушення, спосіб його вчинення, а також склад осіб залучених до кримінального правопорушення, слідчий суддя вважає, що в даному випадку, обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 233, 234, 235, 309, 372 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого задовольнити.

Надати дозвіл слідчим Державного бюро розслідувань, які діють у складі групи слідчих у кримінальному провадженні №62020000000000930 від 13.11.2020 та прокурорам групи прокурорів Офісу Генерального прокурора на проведення обшуку за місцем реєстрації ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , а саме за адресою: АДРЕСА_1 , право власності на яку зареєстровано за ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та ОСОБА_7 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, а також відшукання та вилучення речей і оригіналів документів за період з 2017 року по теперішній час, що зберегли на собі сліди вчинення кримінального правопорушення тощо та мають значення для кримінального провадження, а саме: мобільних телефонів, комп`ютерної техніки, флеш-носіїв, жорстких дисків, оригіналів документів та чорнових записів, пов`язаних з підприємствами ТОВ «ПАРАДОКС-ТЕКНОЛОДЖІ», ТОВ «ЛТД СМАРТ СІТІ», ТОВ «ІЦ ОХОРОННІ СИСТЕМИ», ТОВ «КТЦ ОХОРОННІ СИСТЕМИ», оригіналів документів (наказів, положень), які стосуються створення та діяльності тендерного комітету Управління поліції охорони в Тернопільській області Департаменту поліції охорони Національної поліції України (далі УПО в Тернопільській області), наказів про визначення та зміну складу тендерного комітету, наказів про призначення уповноваженої (их) особи (осіб) з проведення процедур закупівель/спрощених закупівель, річних планів доходів та видатків УПО в Тернопільській області, затверджених рішень Департаменту поліції охорони НП України, на періоди з 2017 по 2022 роки, договорів з Державним підприємством «Прозоро» та приватними авторизованими електронними майданчиками щодо використання електронної системи закупівель для участі у процедурах закупівель/спрощених закупівлях у відповідності до Закону України «Про публічні закупівлі», оригіналів документів щодо організації та проведення процедур закупівель/спрощених закупівель, замовником яких є УПО в Тернопільській області, а саме закупівлі без використання електронної системи: UA-2017-01-25-000790-c, «Свинцево-кислотні акумуляторні батареї», постачальник ТОВ «ІЦ ОХОРОННІ СИСТЕМИ» (код ЄДРПОУ 35920006), UA-2017-01-25-002403-b, «Кабельне кріплення, стяжки, дюбеля», постачальник ТОВ «ІЦ ОХОРОННІ СИСТЕМИ» (35920006); UA-2017-01-25-002398-b, «Антени та антенні відбивачі», постачальник ТОВ «ІЦ ОХОРОННІ СИСТЕМИ» (35920006), UA-2017-01-25-000780-c, «Кабелі низької та середньої напруги», постачальник ТОВ «ІЦ ОХОРОННІ СИСТЕМИ» (35920006), UA-2017-01-25-002390-b, «Кабельні короби», постачальник ТОВ «ІЦ ОХОРОННІ СИСТЕМИ» (35920006), UA-2017-01-25-002058-a, «Монтажний набір», постачальник ТОВ «ІЦ ОХОРОННІ СИСТЕМИ» (35920006), UA-2017-01-25-000788-c. «Прилади звукової та візуальної сигналізації», постачальник ТОВ «ІЦ ОХОРОННІ СИСТЕМИ» (35920006), UA-2018-02-28-000526-b, «Кабельне кріплення, стяжки, дюбеля, комунікаційні коробки, монтажні бокси», постачальник ТОВ «ІЦ ОХОРОННІ СИСТЕМИ» (35920006), UA-2018-02-28-001071-a, «Кабелі низької та середньої напруги», постачальник ТОВ «ІЦ ОХОРОННІ СИСТЕМИ» (35920006), UA-2018-02-28-001029-a, «Свинцево-кислотні акумуляторні батареї», постачальник ТОВ «ІЦ ОХОРОННІ СИСТЕМИ» (35920006), UA-2018-02-28-000967-a, «Антени та відбивачі», постачальник ТОВ «ІЦ ОХОРОННІ СИСТЕМИ» (35920006), UA-2018-02-28-000531-a, «Кабельні короби», постачальник ТОВ «ІЦ ОХОРОННІ СИСТЕМИ» (35920006), UA-2018-02-28-000188-b, «Кабельне приладдя», постачальник ТОВ «ІЦ ОХОРОННІ СИСТЕМИ» (35920006), UA-2018-02-28-000480-c, «Монтажний набір (шурупи, саморізи, болти)», постачальник ТОВ «ІЦ ОХОРОННІ СИСТЕМИ» (35920006), UA-2020-03-11-002021-b, «Кабелі для сигналізації», UA-2020-03-11-000768-c, «Акумуляторні батареї», UA-2020-03-11-002974-b, «Кабелі та супутня продукція», UA-2021-03-29-006839-b, переговорна процедура (за нагальною необхідністю): «Пристрої охоронної та пожежної сигналізації», постачальник ТОВ «ЛТД СМАРТ-СІТІ» (33100459), UA-2021-06-04-010832-b, «Приймально-контрольні прилади», UA-2021-06-04-005588-c, «Клавіатури», UA-2021-06-04-002851-a, «Датчики та сповіщувачі охоронні», UA-2021-06-04-005591-c, «Електричні акумулятори», UA-2021-06-07-011237-b, «Інформаційні оповіщувачі», UA-2021-06-07-003007-a, «Датчики та сповіщувачі пожежні», UA-2021-06-07-011309-b, «ПКП пожежної сигналізації», UA-2021-06-15-002573-a, «Кабельні короби», UA-2021-06-15-002394-c, «Кабельна продукція», UA-2021-07-27-001022-a, переговорна процедура (за загальною необхідністю), закупівля «Пристрої охоронної та пожежної сигналізації», постачальник ТОВ «ЛТД СМАРТ-СІТІ» (33100459), процедури закупівель/спрощених закупівель: UA-2017-02-25-000026-b, закупівля «Пристрої охоронної та пожежної сигналізації», постачальник ТОВ «ІЦ ОХОРОННІ СИСТЕМИ» (35920006), UA-2018-02-13-000128-a, закупівля «Пристрої охоронної та пожежної сигналізації», постачальник ТОВ «ІЦ ОХОРОННІ СИСТЕМИ» (35920006), UA-2017-10-09-000116-a, закупівля «Пристрої охоронної та пожежної сигналізації», постачальник ТОВ «ІЦ ОХОРОННІ СИСТЕМИ» (35920006), UA-2018-02-13-000128-a, закупівля «Пристрої охоронної та пожежної сигналізації», постачальник ТОВ «ЛТД СМАРТ-СІТІ» (33100459), UA-2019-02-19-001821-a, закупівля «Пристрої охоронної та пожежної сигналізації», постачальник ТОВ «ЛТД СМАРТ-СІТІ» (33100459), UA-2020-01-21-000346-b, закупівля «Пристрої охоронної та пожежної сигналізації», постачальник ТОВ «ПАРАДОКС-ТЕКНОЛОДЖІ» (код ЄДРПОУ 34478590), UA-2021-01-16-000703-b, закупівля «Пристрої охоронної та пожежної сигналізації» (торги не відбулись), UA-2021-05-12-003065-a, закупівля «Системи відеоспостереження», постачальник ТОВ «ЛТД СМАРТ-СІТІ» (33100459), UA-2021-06-08-007920-b, закупівля «Пристрої охоронної та пожежної сигналізації», торги не відбулись, UA-2021-08-10-002887-c, закупівля «Пристрої охоронної та пожежної сигналізації», постачальник ТОВ «ЛТД СМАРТ-СІТІ» (33100459), UA-2021-11-25-007759-b, закупівля «Пристрої охоронної та пожежної сигналізації», оригіналів документів щодо вказаних закупівель: документів, які подаються до Департаменту поліції охорони для надання дозволу на здійснення відповідних закупівель, висновків балансової комісії ДПО, а також інших рішень про надання дозволу на проведення відповідних закупівель та обсяги їх фінансування, рішень тендерного комітету або уповноваженої особи щодо організації їх проведення, в тому числі рішень щодо проведення закупівель за спрощеною процедурою, а також документів щодо обґрунтування спрощеної процедури закупівлі (листів, службових записок, аналітичних звітів тощо), документів щодо проведення процедур закупівель/спрощених закупівель, (обґрунтування потреби у придбанні, результати дослідження ринку, службові записки юриста з підставами незастосування законодавства про публічні закупівлі, пропозиції потенційних постачальників та результати їх опрацювання), протоколів засідань тендерного комітету та протоколів щодо прийняття рішення уповноваженою особою з усіх питань, зокрема протоколів розкриття пропозицій, протоколів оцінки тендерних пропозицій та їх відхилення, протоколів визначення переможця процедури закупівлі та інших, журналу реєстрації протоколів засідань тендерного комітету або уповноваженої особи, документів щодо ціноутворення очікуваної вартості предмета закупівлі (аналітичних довідок, запитів цінових пропозицій, листів від постачальників тощо), тендерної документації, затвердженої рішеннями тендерного комітету або уповноваженої особи замовника, і зміни до неї, договорів про закупівлю із додатками та змінами (також документів щодо обґрунтування укладення додаткових угод на підвищення цін: листів від постачальників, довідок органів статистики, Торгово-промислової палати рішення Рахункової палати, протоколів та інших рішень щодо обґрунтування підвищення цін), журналу реєстрації договорів, документів щодо адміністративного оскарження рішень замовника, зокрема які стосуються участі УПО в Тернопільській області в засіданнях Антимонопольного комітету України як відповідача, в тому числі документів щодо представництва інтересів УПО в Тернопільській області в засіданнях Антимонопольного комітету, зокрема договорів про надання юридичних послуг, довіреностей на представництво інтересів, листування з Антимонопольним комітетом, актів виконаних робіт, документів які підтверджують сплату за виконанні роботи, та інші, документів учасників (пакету документів з тендерною пропозицією, листами, довідками, паспортами, сертифікатами відповідності на продукцію, сертифікатами ISO 9001:2015 «Системи менеджменту якості. Вимоги», ISO 14001:2015 «Системи екологічного менеджменту. Вимоги та настанови щодо застосування», ISO 28000:2007 «Технічні умови для систем менеджменту безпеки ланцюга постачань», ISO 45001:2018 «Системи менеджменту охорони здоров`я та безпеки праці. Вимоги та настанови щодо застосування», ISO 37001:2016 «Системи менеджменту протидії корупції. Вимоги та настанови щодо застосування») та інших документів, які подаються до тендерного комітету УПО в Тернопільській області для прийняття участі у процедурі закупівлі, а саме документів наступних підприємств: ТОВ «ПАРАДОКС-ТЕКНОЛОДЖІ» (код ЄДРПОУ 34478590), ТОВ «ЛТД СМАРТ СІТІ» (код ЄДРПОУ 33100459), ТОВ «ІЦ ОХОРОННІ СИСТЕМИ» (код ЄДРПОУ 35920006), ТОВ «ГК ОРІОН» (код ЄДРПОУ 23718326), ТОВ «ДЕФОРТ» (код ЄДРПОУ 43839114), ТОВ «ІНТЕРБЕЗПЕКА ЛТД» (код ЄДРПОУ 38353845), ТОВ «СИСТЕМНА ІНТЕГРАЦІЯ» (код ЄДРПОУ 41692113), звітів про результати проведених процедур, про укладені договори та про виконання договору про закупівлю, листування тендерного комітету або уповноваженої особи з учасниками щодо організації та проведення процедур закупівлі, журналів вхідної та вихідної кореспонденції УПО в Тернопільській області за вказаний період, документів (накладних, видаткових накладних, товарно-транспортних накладних, довіреностей, рахунків-фактури, платіжних доручень, заявок), які підтверджують постачання та сплату за товарно-матеріальні цінності згідно укладених договорів з ТОВ «ЛТД СМАРТ СІТІ» (ЄДРПОУ 33100459), ТОВ «ІЦ ОХОРОННІ СИСТЕМИ» (ЄДРПОУ 35920006), ТОВ «ПАРАДОКС-ТЕКНОЛОДЖІ» (ЄДРПОУ 34478590), листування між замовником та постачальником щодо невиконання умов договорів в частині недопостачання товарно-матеріальних цінностей згідно проведених процедур закупівель/спрощених закупівель та укладених договорів, рішень тендерного комітету або уповноваженої особи, бухгалтерських довідок про відсутність фінансування для виконання умов укладеного договору, заявок УПО в Тернопільській області (в паперовому та електронному варіантах) на поставку товарно-матеріальних цінностей згідно укладених договорів за результатами проведених публічних закупівель, складських відомостей, книг складського обліку, звітів матеріально відповідальних осіб (актів інвентаризацій) та інших документів щодо обліку постачання та списання обладнання по бухгалтерському обліку, документів щодо отримання обладнання від постачальників за допомогою ТОВ «НОВА ПОШТА» (код ЄДРПОУ 31316718) та ПП «НІЧНИЙ ЕКСПРЕС» (код ЄДРПОУ 31511336), оборотів бухгалтерських рахунків ДТ-28, 30, 31, 36, 37, 44, 644,63, 64, 68, 70 (71), 79, 90, 92, 94(94), (в розрізі контрагентів (з кодами ЄДРПОУ) та договорів), оборотів бухгалтерських рахунків: 70-74, 79, 90-98 (в розрізі видів прибутку та витрат), з деталізацією по субконто (розгорнуту інформацію, тобто: із вказівкою рахунка його назви, субрахунку, назви контрагента/податку/працівника і тощо, інформації по господарській діяльності в розрізі субконто), оборотів бухгалтерських рахунків КТ -28 , 63,31, 4470 (71), 79, 90 (94), 643), мобільних телефонів, сім-карток мобільних операторів, чорнових записів, блокнотів, інших записників, в яких міститься інформація про факти вчинення кримінальних правопорушень, обставини яких розслідуються в даному кримінальному провадженні, комп`ютерної техніки, флеш накопичувачів, жорстких дисків, інших носії цифрової інформації із встановленими в них мобільними додатками Viber, WhatsApp, Telegram, Signal, а також Електронна пошта, які належать та якими користується ОСОБА_5 , на яких зафіксовано переписку між особами, ймовірно причетними до вчинення злочинів, про обставини їх скоєння, обмін фотографіями, документами, в тому числі і підробленими, з метою приховування обставин та фактів вчинення особливо тяжких злочинів, та інших носіїв інформації, в яких містяться відомості про зв`язки з посадовими особами, що мають відношення до: ТОВ «ЛТД СМАРТ СІТІ» (33100459), ТОВ «ІЦ ОХОРОННІ СИСТЕМИ» (35920006), ТОВ «ПАРАДОКС-ТЕКНОЛОДЖІ» (34478590), зокрема ОСОБА_8 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 ; ТОВ «ГК ОРІОН» (код ЄДРПОУ 23718326), ТОВ «ДЕФОРТ» (код ЄДРПОУ 43839114), ТОВ «ІНТЕРБЕЗПЕКА ЛТД» (код ЄДРПОУ 38353845), ТОВ «СИСТЕМНА ІНТЕГРАЦІЯ» (код ЄДРПОУ 41692113), зокрема ОСОБА_9 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , документів, пов`язаних із закупівлею приладів пожежної сигналізації згідно укладеного договору з ТОВ «ЛТД СМАРТ СІТІ» (код ЄДРПОУ 33100459) для потреб обслуговування базових станцій мобільного зв`язку згідно укладеного договору між Департаментом поліції охорони та ТОВ «ВОДАФОН ЕНТЕРПРАЙЗ ЮКРЕЙН» (код ЄДРПОУ 37923501) та також листування по цьому питанню між УПО в Тернопільській області, ДПО НПУ або ТОВ «ТІРАС -12» (ЄДРПОУ 25499704), документів, пов`язаних із здійсненням монтажних робіт та обслуговування базових станцій мобільного зв`язку ТОВ «ВОДАФОН ЕНТЕРПРАЙЗ ЮКРЕЙН» на території області (актів виконаних робіт, актів вводу в експлуатацію), оригіналів документів, які стосуються організації та проведення процедури закупівель рекламних та маркетингових послуг у ФОП ОСОБА_10 замовником УПО в Тернопільській області (ідентифікатор закупівель: UA-2021-02-15-001688-c та UA-2021-05-11-003160-c), а саме: рішень тендерного комітету або уповноваженої особи щодо організації їх проведення, висновків балансової комісії Департаменту поліції охорони, а також інших рішень про надання дозволу на проведення відповідних закупівель та обсяги їх фінансування, протоколів засідань тендерного комітету (рішень уповноваженої особи) з питань проведення вищезазначених закупівель, зокрема протоколів розгляду комерційних пропозицій, протоколів оцінки пропозицій, їх відхилення, протоколів визначення переможця закупівлі та інших, документів-обґрунтування, аналітичних довідок, рапортів працівників УПО в Тернопільській області щодо потреби у закупівлі рекламних послуг, документів щодо ціноутворення очікуваної вартості предмета закупівлі (аналітичних довідок, запитів цінових пропозицій, комерційних пропозицій, розрахунків вартості послуг тощо), тендерної документації, затвердженої протоколами тендерного комітету або уповноваженої особи замовника, документів учасників, які подаються до тендерного комітету або уповноваженої особи УПО в Тернопільській області (цінові та комерційні пропозиції, листів, довідок тощо), договору, укладеного з ФОП ОСОБА_10 , про закупівлю послуг із додатками; матеріали виконання даного договору (акти виконаних робіт та наданих послуг), документів, які підтверджують виконання гарантійного ремонту товарно-матеріальних цінностей, що постачаються вищезазначеними підприємствами, реєстру виконаних робіт УПО в Тернопільській області ДПО ПУ за період з 01.01.2017 по теперішній час, де замовниками є підприємства державного сектору економіки (роботи, виконані за державні або бюджетні кошти) із вказівкою ідентифікатора закупівлі, номеру, дати та суми договору, місця виконання робіт.

Ухвала діє протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення23.12.2022
Оприлюднено28.12.2023
Номер документу108103613
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —127/29912/22

Ухвала від 23.12.2022

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Гриневич В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні