Ухвала
від 26.12.2022 по справі 344/16178/22
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 344/16178/22

Провадження № 1-кс/344/5435/22

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 грудня 2022 року м. Івано-Франківськ

Слідчий суддя Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду клопотання слідчого в ОВС слідчого відділу Управління Служби безпеки України в Івано-Франківській області ОСОБА_3 про проведення обшуку в рамках кримінального провадження № 42020090000000043 від 25.06.2020 року, за ознаками кримінальних правопорушень передбачених ч. 4 ст. 246, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 191, ч. 5 ст. 191, ст. 441 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

Слідчий звернувся з вказаним клопотанням, яке погоджено прокурором, в обґрунтування якого покликався на те, що між Департаментом будівництва, житлово-комунального господарства, архітектури та містобудування Івано-Франківської ОДА (ЄДРПОУ 38163425) і ПП «Брошнівська будівельна компанія» (ЄДРПОУ 42197240) укладено договір №39т від 27.12.2018 щодо виконання робіт по об`єкту «Будівництво каналізаційних мереж та споруд на них в с. Брошнів Рожнятівського району Івано-Франківської області» на суму 39,8 млн грн., при цьому ціна вказаного договору є приблизною (динамічною). Разом з тим, у ході виконання робіт, службовими особами ПП «Брошнівська будівельна компанія» застосовано механізм підняття вартості обладнання, через т.з. «підконтрольні» суб`єкти господарювання, зокрема ТОВ «Мілана-2016» (ЄДРПОУ 40807315), ТОВ «ТИМ-МУР» (ЄДРПОУ 37952155), ПП «ВВ-Вуд» (ЄДРПОУ 42648344), що призвело до завищення витрат бюджетних коштів. Так, ПП «Брошнівська будівельна компанія» здійснювалось придбання обладнання у ТОВ «Мілана-2016» (ЄДРПОУ 40807315), ТОВ «ТИМ-МУР» (ЄДРПОУ 37952155), ПП «ВВ-Вуд» (ЄДРПОУ 42648344), які раніше придбавали обладнання у виробників/оптових постачальників, таких як ТОВ «Фірма «Тепломаркет» (ЄДРПОУ 38712146), ТОВ «Інсталпласт» (ЄДРПОУ 39670260), ТОВ «Гойко» (ЄДРПОУ 41628091). При цьому, під час проведення переговорів та придбання вищевказаного обладнання в ТОВ «Фірма «Тепломаркет» (ЄДРПОУ 38712146), ТОВ «Інсталпласт» (ЄДРПОУ 39670260), ТОВ «Гойко» (ЄДРПОУ 41628091), від імені ТОВ «Мілана-2016» (ЄДРПОУ 40807315), ТОВ «ТИМ-МУР» (ЄДРПОУ 37952155), ПП «ВВ-Вуд» (ЄДРПОУ 42648344), діяли посадові особи та представники ПП «Брошнівська будівельна компанія». При цьому, з метою завищення вартості обладнання при проведенні взаєморозрахунків з замовником, підрядником надано договори та накладні на підтвердження витрат від імені ТОВ «Мілана-2016», ТОВ «ТИМ-МУР» та ПП «ВВ-Вуд». Окрім того, ПП «Брошнівська будівельна компанія» під час виконання вищевказаних робіт поставлено та змонтовано обладнання (каналізаційні насосні станції, насоси для стічних вод, а також каналізаційні насоси), яке не відповідає документації конкурсних торгів та проектно-кошторисній документації. При цьому, загальна вартість об`єкту будівництва складає 39,8 млн. гривень, а впродовж 2018-2019 освоєно 10,8 млн. гривень.

До вчинення вищевказаних протиправних дій може бути причетний ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який разом з ОСОБА_5 організовував виконання робіт на об`єкті будівництва ПП «Брошнівська будівельна компанія», зокрема забезпечував придбання та поставку ТОВ «Мілана-2016» обладнання не передбаченого проектно-кошторисною документацією.

До вчинення вищевказаних протиправних дій може бути причетний директор ПП «Брошнівська будівельна компанія» ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Під час досудового розслідування вказаного кримінального провадження досліджуються обставини вчинення злочинів, передбачених ч. 4 ст. 246, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 191, ч. 5 ст. 191, ст. 441 КК України, які відповідно до ст. 12 КК України є особливо тяжким та тяжкими злочинами.

Згідно відповіді на доручення оперативного підрозділу та інших матеріалів кримінального провадження, ОСОБА_5 використовує транспортний засіб «BMW X5», д.н.з. НОМЕР_1 .

Відповідно до відповіді РСЦ ГСЦ МВС в Івано-Франківській області власником транспортного засобу «BMW X5», д.н.з. НОМЕР_1 , є ОСОБА_6 .

Таким чином, матеріали провадження дають органу досудового розслідування достатні підстави вважати, що у вказаному транспортному засобі можуть знаходитися речі та документи щодо господарської діяльності та проведення фінансово-господарських операцій ПП «Брошнівська будівельна компанія», ТОВ «Мілана-2016», ТОВ «ТИМ-МУР», ПП «ВВ-Вуд», а також іншими фізичними особами-підприємцями та юридичними особами причетними до вчинення вищевказаних злочинних дій, проведення робіт з будівництва каналізаційних мереж та споруд на них, завищення вартості, фінансово-господарські документи, тендерна документація, договори, додатки до них, додаткові угоди до договорів, проектно-кошторисна документація, угоди, контракти, специфікації, сертифікати, розрахунки, рахунки, платіжні та інші доручення, чеки, ордери, акти виконаних/наданих робіт/послуг (КБ-2В, КБ-3 тощо), акти приймання-передачі, видаткові, товарно-транспортні, податкові та інші накладні, довіреності, листи, повідомлення, скарги, статути, печатки, які належать іншим фізичним та юридичним особам, їх відтиски, комп`ютерна техніка, магнітні та інші носії інформації, модеми, роутери, записники, блокноти, чорнові записи, мобільні телефони та інші засоби зв`язку, сім-картки, банківські квитанції, платіжні та інші банківські картки, цінності та грошові кошти набуті протиправним шляхом та/або отримані внаслідок вчинення зазначених кримінальних правопорушень, інші речі та документи, які мають значення для досудового розслідування кримінального провадження, в яких міститься інформація щодо господарської діяльності та проведення фінансово-господарських операцій ПП «БРОШНІВСЬКА БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ», ТОВ «Мілана-2016», ТОВ «ТИМ-МУР», ПП «ВВ-Вуд», та інших суб`єктів господарювання, які можуть бути причетні до вчинення вищевказаних злочинів.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, покликаючись на викладені в ньому обставини, просив клопотання задовольнити.

Заслухавши слідчого, дослідивши матеріали клопотання, а також матеріали кримінального провадження вважаю наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно з ч. 3 ст. 234 КПК України у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про: 1) найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; 2) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання; 3) правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; 4) підстави для обшуку; 5) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; 6) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; 7) речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

У ч. 5 ст. 234 КПК України передбачено підстави, за наявності яких слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук.

Підстав для відмови у задоволенні клопотання слідчим суддею не встановлено.

Згідно облікової картки транспортний засіб - автомобіль марки «BMW X5», д.н.з. НОМЕР_1 належить ОСОБА_6 .

Матеріалами кримінального провадження підтверджується, що в транспортному засобі, який перебуває в користуванні ОСОБА_5 , автомобілі марки «BMW X5», д.н.з. НОМЕР_1 , знаходяться речі та документи, які можуть бути використані, як докази вчинення кримінального правопорушення.

Мета проведення обшуку - виявлення та фіксація відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення.

При цьому, стороною кримінального провадження, яка звернулась з вказаним клопотанням доведено, що на даний час проводиться вичерпний комплекс заходів, спрямованих на розкриття злочину та встановлення осіб, які його вчинили.

Отже, враховуючи вищенаведене, вважаю, що необхідність проведення такої слідчої дії, як обшук, відповідає завданням кримінального провадження, тому клопотання слід задовольнити.

Керуючись ст.ст. 234, 235, 309 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку в автомобілі марки «BMW X5», чорного кольору, державний номерний знак НОМЕР_1 , який належить ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , яким користується ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення, майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а саме: електронних та паперових документів, щодо господарської діяльності та проведення фінансово-господарських операцій ПП «Брошнівська будівельна компанія», ТОВ «Мілана-2016», ТОВ «ТИМ-МУР», ПП «ВВ-Вуд», а також іншими фізичними особами-підприємцями та юридичними особами причетними до вчинення вищевказаних злочинних дій, проведення робіт з будівництва каналізаційних мереж та споруд на них, завищення вартості, фінансово-господарських документів, тендерної документації, договорів, додатків до них, додаткових угод до договорів, проектно-кошторисної документації, угод, контрактів, специфікацій, сертифікатів, розрахунків, рахунків, платіжних та інших доручень, чеків, ордерів, актів виконаних/наданих робіт/послуг (КБ-2В, КБ-3 тощо), актів приймання-передачі, видаткових, товарно-транспортних, податкових та інших накладних, довіреностей, листів, повідомлень, скарг, статутів, печаток, їх відтисків, комп`ютерної техніки, магнітних та інших носіїв інформації, модемів, роутерів, записників, блокнотів, чорнових записів, мобільних телефонів та інших засобів зв`язку, сім-карт, банківських квитанцій, платіжних та інших банківських карток, документів, які мають значення для досудового розслідування кримінального провадження, в яких міститься інформація щодо господарської діяльності та проведення фінансово-господарських операцій ПП «БРОШНІВСЬКА БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ», ТОВ «Мілана-2016», ТОВ «ТИМ-МУР», ПП «ВВ-Вуд».

Ухвала діє до 25 січня 2023 року включно та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.12.2022
Оприлюднено29.12.2023
Номер документу108117298
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку в рамках кримінального провадження № 42020090000000043 від 25.06.2020 року, за ознаками кримінальних правопорушень передбачених ч. 4 ст. 246, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 191, ч. 5 ст. 191, ст. 441 КК України

Судовий реєстр по справі —344/16178/22

Ухвала від 26.12.2022

Кримінальне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Бабій О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні