Ухвала
від 23.11.2022 по справі 627/604/22
КРАСНОКУТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №627/604/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"23" листопада 2022 р. смт Краснокутськ

Краснокутський районний суд Харківської області в складі:

головуючого Бугаєнко І.В.

з участю секретаря Сургай М.С.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду в смт Краснокутськ Харківської області цивільну справу за позовомНаціонального природного парку «Слобожанський» до Слом`янського районного відділу державної виконавчої служби у м.Києві центрального міжрегіонального управління міністерства юстиції (м.Київ) про зняття обтяжень з рухомого майна -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Краснокутського районного суду Харківської області знаходиться цивільна справа за позовомНаціонального природного парку «Слобожанський» до Слом`янського районного відділу державної виконавчої служби у м. Києві центрального міжрегіонального управління міністерства юстиції (м.Київ) про зняття обтяжень з рухомого майна.

Представник позивача Сбітнєв С.В. у підготовче засідання не з`явився, про дату, час і місце розгляду справи повідомлений, подав через канцелярію суду клопотання в якому просить залучити до участі у справі: 1) в якості співвідповідача ОСОБА_1 ; 2) в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України та Державне підприємство «Науково-виробниче природоохоронне об`єднання». Одночасно просить суд провести підготовче засідання, яке призначено на 23.11.2022 року у відсутність представника НПП «Слобожанський», позовні вимоги та клопотання щодо залучення до справи співвідповідача та третіх осіб підтримує в повному обсязі, просить задовольнити.

Представник відповідача - Слом`янського районноговідділу державноївиконавчої службиу м.Києвіцентрального міжрегіональногоуправління міністерстваюстиції (м.Київ)у відкрите судове засідання не з`явився, про дату, час і місце розгляду справи повідомлений належним чином, про причини неявки суду не повідомив.

У зв`язку з неявкою в підготовче засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу, відповідно до положень ч. 2 ст. 247 ЦПК України, судом не здійснювалося.

Суд, розглянувши клопотання представника позивача ОСОБА_2 , дослідивши матеріали справи, доходить наступного.

Відповідно до ч.1, 4 ст. 51 ЦПК Українисуд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Виходячи з наведеного, та відповідно дост. 51 ЦПК України, суд вважає за доцільне клопотання представника позивача задовольнити та залучити до участі у справі в якості співвідповідача ОСОБА_1 .

Що стосується клопотання представника позивача ОСОБА_2 в частині залучення третіх осіб, суд зазначає наступне.

Відповідно до вимог ч. 1ст.53ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Згідно із ч. 3 ст. 53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

З урахуванням викладеного та враховуючи, що клопотання про залучення третіх осіб заявлено до закінчення підготовчого провадження у справі, суд відповідно до ст. 53 ЦПК України, з метою забезпечення всебічного та повного розгляду справи та дотримання прав осіб, вважає за необхідне клопотання позивача задовольнити та залучити до участі у справі Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України та Державне підприємство «Науково-виробниче природоохоронне об`єднання».

Відповідно до ч. 3ст.189ЦПК України підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї зі сторін або за ініціативою суду.

Враховуючи, що провадження у справі відкрито 30.09.2022 року, однак з метою необхідності дотримання прав залучених до участі у справі співвідповідача та третіх осіб щодо надання ними необхідних доказів, суд вважає за необхідне продовжити підготовче провадження на 30 днів.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 51, 53, 189,196, 197, 258, 260 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача ОСОБА_2 - задовольнити.

Залучити до участі у справі за позовом Національного природного парку «Слобожанський» до Слом`янського районного відділу державної виконавчої служби у м.Києві центрального міжрегіонального управління міністерства юстиції (м.Київ) про зняття обтяжень з рухомого майна, в якості співвідповідача ОСОБА_1 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 .

Направити відповідачу ОСОБА_1 копію позовної заяви та додані до неї матеріали.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк із дня вручення даної ухвали для надання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надати відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогамст. 178 ЦПК України.

Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) відповідачем одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Залучити до участі у справі за позовом Національного природного парку «Слобожанський» до Слом`янськогорайонного відділудержавної виконавчоїслужби ум.Києві центральногоміжрегіонального управлінняміністерства юстиції(м.Київ)про зняттяобтяжень зрухомого майна в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, місцезнаходження за адресою: 03035, м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, 35, E-mail: info@mepr.gov.ua.

Залучити до участі у справі за позовом Національного природного парку «Слобожанський» до Слом`янськогорайонного відділудержавної виконавчоїслужби ум.Києвіцентрального міжрегіональногоуправління міністерстваюстиції (м.Київ)про зняттяобтяжень зрухомого майна в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Державне підприємство «Науково-виробниче природоохоронне об`єднання», місцезнаходження за адресою: 03035, м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського 35, е-mail: nvpo@menr.gov.ua.

Направити третім особам копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Запропонувати третім особам подати пояснення щодо позову.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: hr.hr.court.gov.ua на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет.

Продовжити строк проведення підготовчого провадження по цивільній справі за позовомНаціонального природного парку «Слобожанський» до Слом`янського районного відділу державної виконавчої служби у м. Києві центрального міжрегіонального управління міністерства юстиції (м.Київ), ОСОБА_1 ,треті особи,які незаявляють самостійнихвимог щодопредмета спору - Міністерство захистудовкілля таприродних ресурсівУкраїни,Державне підприємство«Науково-виробничеприродоохоронне об`єднання» прозняття обтяженьз рухомогомайна.

Підготовче засідання відкласти на13грудня 2022 року на 11.30 годину.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає.

СУДДЯ Бугаєнко І. В.

Дата ухвалення рішення23.11.2022
Оприлюднено29.12.2022
Номер документу108119875
СудочинствоЦивільне
Сутьзняття обтяжень з рухомого майна

Судовий реєстр по справі —627/604/22

Ухвала від 18.01.2023

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Бугаєнко І. В.

Ухвала від 23.11.2022

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Бугаєнко І. В.

Ухвала від 30.09.2022

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Бугаєнко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні