Ухвала
від 14.12.2022 по справі 760/25020/21
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №760/25020/21

2/760/5075/22

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

14 грудня 2022 року Солом`янський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді - Усатової І.А.,

за участю секретаря - Омелько Г.Т.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні, в залі суду, в м. Києві питання про виправлення описки у рішенні суду від 11.11.2022 в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ІЗЮМСЬКИЙ ОПТИКО-МЕХАНІЧНИЙ ЗАВОД», Вишгородської районної державної адміністрації Київської області, треті особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «БЕЛИЗА», Товариство з обмеженою відповідальністю «МЕДАН», про визнання трудових відносин припиненими,-

В С Т А Н О В И В :

У провадженні Солом`янського районного суду міста Києва перебувала цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ІЗЮМСЬКИЙ ОПТИКО-МЕХАНІЧНИЙ ЗАВОД», Вишгородської районної державної адміністрації Київської області, треті особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «БЕЛИЗА», Товариство з обмеженою відповідальністю «МЕДАН», про визнання трудових відносин припиненими.

Рішенням суду від 11.11.2022 позов ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ІЗЮМСЬКИЙ ОПТИКО-МЕХАНІЧНИЙ ЗАВОД», Вишгородської районної державної адміністрації Київської області, треті особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «БЕЛИЗА», Товариство з обмеженою відповідальністю «МЕДАН», про визнання трудових відносин припиненими, задоволено, однак, під час постановлення рішення, судом було допущено описку, а саме: в абзаці третьому резолютивної частини рішення суду помилково зазначено дату рішення «09.11.2022"», замість вірної - «11.11.2022».

Сторони в судове засідання не викликалися.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку про виправлення допущеної судом описки, виходячи з наступного.

Відповідно до ч. ч. 1, 2 ст. 269 ЦПК України суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки.

Питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала.

За ініціативою суду питання про внесення виправлень вирішується в судовому засіданні за участю учасників справи.

Відповідно до п. 19 постанови Пленуму Верховного Суду України №14 від 18.12.2009 року «Про судове рішення у цивільній справі» вирішуючи питання про виправлення описок чи арифметичних помилок, допущених у судовому рішенні (рішенні або ухвалі), суд не має права змінювати зміст судового рішення, він лише усуває такі неточності, які впливають на можливість реалізації судового рішення чи його правосудності.

Питання про внесення виправлень може бути вирішено судом, що ухвалив рішення, як із власної ініціативи, так і за заявою осіб, які беруть участь у справі, і незалежно від того, чи виконано рішення, але в межах установленого законом строку, протягом якого воно може бути пред`явлено до примусового виконання.

Внесення виправлень у судове рішення, яке не підлягає примусовому виконанню, строком не обмежено.

Помилки у тексті судового рішення, зумовлені арифметичними помилками або граматичними помилками (описками), що стосуються істотних обставин або ускладнюють виконання рішення, можуть бути усунуті судом, який ухвалив рішення або ухвалу.

Арифметична помилка - це помилка у визначенні результату підрахунку: пропуск цифри, випадкова перестановка цифр, спотворення результату обчислення у зв`язку із використанням несправної техніки.

Описки - це помилки, зумовлені неправильним написанням слів. Виправленню підлягають лише ті описки, які мають істотний характер. До таких належить написання прізвищ та імен, адрес, найменувань спірного майна, зазначення дат та строків. Особливо це стосується резолютивної частини рішення. В резолютивній частині будь-яка описка має істотне значення, оскільки вона може утруднити виконання рішення.

Не є опискою граматичні помилки, які не спотворюють текст судового рішення та не призводять до його невірного сприйняття: неправильне розташування розділових знаків, невірні відмінки слів, застосування русизмів та діалектизмів тощо.

При виготовленні зазначеного рішення від 11.11.2022, по тексту останнього у третьому абзаці резолютивної частини рішення помилково зазначено дату рішення «09.11.2022"», замість вірної - «11.11.2022».

Факт допущення зазначеної описки підтверджується матеріалами справи.

Вище приведена описка призводить до утруднення виконання рішення суду.

Таким чином, це є опискою в розумінні вимог ст. 269 ЦПК України, яка має бути виправлена.

Керуючись ст.269 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В :

Виправити описку, допущену в рішенні суду виданому Солом`янським районним судом м. Києва від 11.11.2022 в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ІЗЮМСЬКИЙ ОПТИКО-МЕХАНІЧНИЙ ЗАВОД», Вишгородської районної державної адміністрації Київської області, треті особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «БЕЛИЗА», Товариство з обмеженою відповідальністю «МЕДАН», про визнання трудових відносин припиненими.

Вважати вірним в абзаці третьому резолютивної частини рішення суду дату рішення «11.11.2022"».

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Суддя:

Дата ухвалення рішення14.12.2022
Оприлюднено29.12.2022
Номер документу108127923
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання трудових відносин припиненими

Судовий реєстр по справі —760/25020/21

Ухвала від 14.12.2022

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Усатова І. А.

Рішення від 11.11.2022

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Усатова І. А.

Ухвала від 20.10.2021

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Усатова І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні